Polestar Forum banner

Koła 21"

21K views 31 replies 12 participants last post by  Tand  
#1 ·
Cześć,
Jakieś przemyślenia na temat 21-calowych kół w P2? Jaki rozmiar felgi przód i tył oraz ET?

#2 ·
Planuję kupić czarne felgi Polestar 1 21". Zamierzam wziąć przednią wersję 9" na wszystkie cztery koła. Tylna wersja ma szerokość 10", a opony 245/35 R21 nie rozciągną się tak daleko. Cóż, nie chcę mieć nadziei, że tak się stanie i dowiedzieć się inaczej. Pirelli ma oponę 245/35 R21 z indeksem nośności 99. Najwyraźniej przy tej szerokości i wysokości ścianki bocznej 99 jest trudno znaleźć. Powinno umożliwić rotację opon lub łatwą wymianę w przypadku przebicia.
Image

#8 ·
Wszystko, co przeczytałem w Internecie, mówi 245/35/21 dookoła. Ale jestem również ciekaw. Zapytałem moją lokalną przestrzeń i jeszcze nie potwierdzili specyfikacji kół. Jestem bardzo zainteresowany, ponieważ muszę kupić zestaw zimowy i chcę przejść na 20" z 255/40.

Co MYŚLĘ, że przyjdzie na BST:
Przód: 20x8 et50
Tył: 20x9 et53
245/35 na obu.

#9 ·
Wszystko, co przeczytałem w Internecie, mówi 245/35/21 dookoła. Ale jestem również ciekaw. Zapytałem moją lokalną przestrzeń i jeszcze nie potwierdzili specyfikacji kół. Jestem bardzo zainteresowany, ponieważ muszę kupić zestaw zimowy i chcę przejść na 20" z 255/40.

Co MYŚLĘ, że nadchodzi w BST:
Przód: 20x8 et50
Tył: 20x9 et53
245/35 na obu.
Po prostu pamiętaj o przesunięciu. Kupiłem zestaw kół z ET50 i nie pasowałyby do hamulców. Moje koła 21 PP 20 mają ET38.

#16 ·
Zastanawiam się, czy kołpak centralny, który był dostarczony z oryginalnymi felgami P2, pasuje do kołpaka centralnego felg P1? Zamówiłem już opony, zdecydowałem się na Pirelli 245/35/21, tak jak w BST 270. Próbuję teraz zdecydować się na felgi. Próbuję również znaleźć kogoś, kto dopasuje kolor czarnego wykończenia błotnika do koloru mojego samochodu, magnezu.

#17 ·
Zastanawiam się, czy kołpak centralny, który był dostarczany z oryginalnymi felgami P2, pasuje do kołpaka centralnego felg P1? Zamówiłem już opony, zdecydowałem się na Pirelli 245/35/21, tak jak w BST 270.
Próbuję teraz zdecydować się na felgi. Próbuję też znaleźć kogoś, kto dopasuje kolor czarnej listwy błotnika do koloru mojego samochodu, magnezu.
Koła PP 20" obecnie w moim samochodzie mają stalowy kołpak centralny, który pasuje tylko do nich. Koła P1 są dostarczane z plastikowym kołpakiem, który ma mechanizm sprężynowy, aby zatrzasnąć je na miejscu. Jeśli chcesz felgi BST, VIVA Performance ma je w rozsądnej cenie. Nie udało mi się znaleźć 21-calowych felg z rynku wtórnego, które by mi się podobały.

#20 ·
Moja przesyłka z jednym kołem ważyła 46 funtów, odejmując podwójne kartonowe pudełko i gumowy krążek, który dostałem do podnoszenia samochodu, wciąż byłoby blisko 40 funtów. Podnosząc je, zauważyłem, że jest znacznie cięższe niż 20-calowe koła z pakietu Performance.
Dzięki za wskazówkę dotyczącą BC Forged, fajna strona internetowa i dużo kół z wieloma opcjami rozmiarów. Wszystko zapłaciłem za 21-calowe koła P1. Mam nadzieję, że wkrótce będę miał zdjęcia.

#21 ·
Mój pojedynczy transport koła ważył 46 funtów, odejmując podwójne kartonowe pudełko i gumowy krążek, który dostałem do podnoszenia samochodu, wciąż byłoby blisko 40 funtów. Podnosząc go, zauważyłem, że jest znacznie cięższy niż 20-calowe koła z pakietu Performance.
Dzięki za wskazówkę dotyczącą BC Forged, fajna strona internetowa i wiele kół z wieloma opcjami rozmiarów. Zapłaciłem już za 21-calowe koła P1. Mam nadzieję, że wkrótce będę miał zdjęcia.
Gdzie kupiłeś swoje koła? Widziałem je na VIVA, ale chcę sprawdzić, czy są gdzieś tańsze.

#25 ·
Z ET38 powinno być dobrze. Jednak nic nie potwierdzi się tak jak przymiarka. Zamówiłem jedną felgę, żeby spróbować przed zamówieniem pełnego zestawu. Będą wyglądać niesamowicie z hamulcami P2 performance. Mam nadzieję, że się uda.

#32 ·
Cześć. Właśnie zamówiłem P4 Performance z dostawą w czerwcu. Czy ktoś testował XC60 22" Volvo Polestar Engineered na P4 Performance? Polestar mówi, że mogę używać tylko oryginalnych 22" ze względu na duże hamulce. Byłoby wspaniale, gdyby pasowały.