Polestar Forum banner

Absolutnie uwielbiam ten samochód

6 reading
1.1K views 14 replies 13 participants last post by  bpr1de  
#1 ·
Nie będę teraz szczegółowo pisać i wiem z długiego podglądania, że w przyszłości mogą pojawić się poważne problemy (klimat, ładowarka pokładowa, …), ale w tym momencie: jest wspaniały.

‘25 Performance Pilot Plus w kolorze Thunder.

Więcej później, lub poproś o szczegóły.

Image

#4 ·
Mam swój od nieco ponad miesiąca i też go uwielbiam! Miałem niektóre problemy znalezione tutaj na forum (mikrofon nie działa, tidal nie działa (już nie używam tidal, używam Amazon Music), jakieś losowe błędy przy uruchamianiu (błąd ładowania/zaplanuj serwis, ale serwis nic nie znalazł, a samochód wydaje się ładować bez problemu), itp. Więc musiałem wykonać kilka resetów systemu, ale poza tym naprawdę mi się podoba! Czekam na kolejne aktualizacje oprogramowania i mam nadzieję, że wkrótce ulepszenie procesora, które powinno dalej udoskonalać pojazd.

#11 ·
Przednia szyba wygląda ciekawie. Podgrzewana elektrycznie?
Nie. Wierzę, że są to powłoki na podczerwień, a samochody produkowane w Chinach w porównaniu do samochodów produkowanych w Karolinie Południowej mają nieco inne kolory powłok, a nawet obszary pokrycia.

Podejrzewam, że jest to zrobione, aby samochód był chłodniejszy, co oznacza, że zużywa mniej energii, a nawet myślę, że pomaga to chronić tkaninę na desce rozdzielczej.

#6 ·
Uwielbiam mój, dostawa była dobra i problemy szybko zniknęły. Jestem błogosławiony niesamowitym dealerem, który naprawdę dba o nas kierowców Polestar. Musiałem do nich zadzwonić, a on został 5 godzin, ostatecznie lokalizując usterkę i naprawiając ją na miejscu. Zawsze jest miejsce na poprawę, ale nie zmieniam i czekam na 5, kiedy odnowię za kilka lat

#8 ·
Mam samochód od początku października 2024 roku i przejechałem ponad 16 000 km. Sprzęt jest znakomity, a chociaż w ciągu pierwszych kilku miesięcy zdarzyło się kilka miękkich restartów, były one minimalne. Od 2025 roku nie miałem żadnych problemów z oprogramowaniem. Samochód jest niezwykle komfortowy i przyjemny w prowadzeniu.

Oprogramowanie mogłoby jeszcze skorzystać z odrobiny większej funkcjonalności – miło byłoby mieć na przykład lepsze sterowanie lusterkami bocznymi, więcej funkcji kierownicy i bardziej zaawansowane opcje automatycznego parkowania (chociaż kamery parkowania 360° są świetne). Jednak zdecydowanie nie są to dla mnie czynniki dyskwalifikujące przy zakupie samochodu.

Autopilot jest fantastyczny, oferuje płynne i niezawodne działanie, a komfort siedzenia jest znakomity – zdecydowanie jeden z najlepszych, jakich doświadczyłem. A system audio? Doskonały! To rodzaj jakości dźwięku, który sprawia, że chcesz zostać w samochodzie tylko po to, by cieszyć się muzyką.

Jeśli chodzi o zużycie paliwa, jest ono zaskakująco wydajne, zwłaszcza biorąc pod uwagę rozmiar i wagę samochodu w połączeniu z 21-calowymi kołami. Latem można osiągnąć 550 km, o ile pilnuje się prędkości, nawet podczas jazdy autostradą. Niezawodność oprogramowania w zakresie zasięgu jest solidna – jest wystarczająco dokładne, aby można było mu ufać bez wahania.

Jazda jednym pedałem: Absolutnie się na nią polegam i byłaby dla mnie czynnikiem dyskwalifikującym, gdyby samochód nie miał jazdy jednym pedałem.

#9 ·
Mam samochód od początku października 2024 i przejechałem ponad 16 000 km. Sprzęt jest znakomity, i chociaż w ciągu pierwszych kilku miesięcy zdarzyło się kilka miękkich resetów, były one minimalne. Od 2025 roku nie miałem żadnych problemów z oprogramowaniem. Samochód jest niezwykle komfortowy i przyjemny w prowadzeniu.

Oprogramowanie mogłoby jeszcze skorzystać z odrobiny większej funkcjonalności – miło byłoby mieć lepsze sterowanie lusterkami bocznymi, więcej funkcji na kierownicy i bardziej zaawansowane opcje parkowania automatycznego (chociaż kamery parkowania 360° są świetne). Jednak zdecydowanie nie są to dla mnie czynniki decydujące o zakupie samochodu.

Autopilot jest fantastyczny, oferując płynne i niezawodne wrażenia, podczas gdy komfort siedzenia jest znakomity – zdecydowanie jeden z najlepszych, jakich doświadczyłem. A system dźwiękowy? Doskonały! To rodzaj jakości dźwięku, który sprawia, że chcesz zostać w samochodzie tylko po to, by cieszyć się muzyką.

Jeśli chodzi o zużycie, jest ono zaskakująco wydajne, zwłaszcza biorąc pod uwagę rozmiar i wagę samochodu w połączeniu z 21-calowymi kołami. Latem, przy jeździe autostradą, można osiągnąć 550 km, o ile zwraca się uwagę na prędkość. Niezawodność oprogramowania w zakresie zasięgu jest solidna – jest wystarczająco dokładna, aby ufać jej bez wahania.

Jazda jednym pedałem: Absolutnie na nią polegam i byłoby to dla mnie czynnikiem decydującym, gdyby samochód nie miał jazdy jednym pedałem.
Zgadzam się z prawie wszystkim, co pisze tutaj hco. Mam samochód od grudnia 2024. Przejechałem nim prawie 20 000 km. Tak, miałem problemy z oprogramowaniem i sprzętem – i nadal mam kilka drobnych usterek oprogramowania – ale nic, co by mnie zniechęcało, i po prostu kocham ten samochód. W rzeczywistości przestałem używać jazdy jednym pedałem na rzecz płynniejszej jazdy po drogach, gdy NIE używam autopilota – i używam „autopilota”, kiedy tylko jest to możliwe. Odkryłem, że hamowanie rekuperacyjne powodowało zbyt duże szarpnięcie samochodu dla pasażerów. I gdzieś czytałem, że rekuperacja występuje również podczas hamowania ręcznego, więc różnica w zużyciu nie jest ogromna – mam nadzieję, że to prawda :).

#10 ·
Niedawno miałem wykonaną naprawę związaną z akcją serwisową RP1063. Kiedy mieli samochód (około 4 dni roboczych), jeździłem samochodem zastępczym, który mi zapewnili, i jednym z samochodów mojego taty. Chociaż są one tak przeciwstawne, jak tylko mogą być, stanowiły miły kontrast dla P3 i tego, co czyni go wspaniałym.

Samochód zastępczy to był Nissan Versa. Bardzo dawno nie jeździłem tak podstawowym, ekonomicznym samochodem. Zaskakująco cichy, przyzwoite zawieszenie, kamery cofania, CarPlay... ale siedzenia nie były świetne i brakowało mocy. Nie podobało mi się nim jeździć (niespodzianka), więc na kilka dni przesiadłem się na Maserati Ghibli mojego taty. To nie do końca moja bajka, ale doceniam jego uroki - piękny design, wspaniały dźwięk silnika (i szybki), miła skóra wszędzie, wygodny i więcej, ale nie sądzę, żeby dobrze ustawili zawieszenie.

Więc jeden anemiczny i jeden szybki (jak na samochód spalinowy), ale jak to było wrócić do P3? Bez wysiłku to słowo, które przychodzi mi na myśl. P3 jest po prostu bez wysiłku. Kabina jest po prostu wspaniałym miejscem do przebywania z naprawdę wygodnymi siedzeniami, fajnym systemem audio, przyzwoitą technologią itp. Ale jazda samochodem, przy każdej prędkości, jest po prostu bez wysiłku z mnóstwem mocy w zapasie i płynie w sposób, w jaki samochody spalinowe po prostu nie mogą (z wyłączonym OPD, co robię podczas jazdy autostradą). Miałem też szczęście, że nie miałem większych problemów ani ze sprzętem, ani z oprogramowaniem - kilka drobnych niedogodności, z których większość została wyeliminowana kilka wydań temu i nic poważnego do zgłoszenia.

Mam około 16 000 km na samochodzie od zeszłego grudnia w ramach 4-letniego leasingu. Nie mam pojęcia, co zrobię, gdy się skończy, ale nie wyobrażam sobie powrotu do samochodu spalinowego. Niestety, adopcja tutaj w Kanadzie nie jest wielka, a infrastruktura kuleje. Będę musiał po prostu poczekać i zobaczyć. W międzyczasie bardzo cieszę się P3.

#12 ·
Niedawno ukończyłem naprawę związaną z akcją serwisową RP1063. Kiedy mieli samochód (około 4 dni roboczych), jeździłem samochodem zastępczym, który mi zapewnili, i jednym z samochodów mojego ojca. Chociaż są one tak różne, jak tylko mogą być, stanowiły miły kontrast dla P3 i tego, co czyni go wspaniałym.

Samochód zastępczy to Nissan Versa. Bardzo dawno nie jeździłem taką podstawową "econobox". Zaskakująco cichy, przyzwoite zawieszenie, kamery cofania, CarPlay... ale fotele nie były świetne i brakowało mocy. Nie cieszyłem się jazdą nim (niespodzianka), więc przesiadłem się na kilka dni do Maserati Ghibli mojego ojca. To nie do końca moja bajka, ale doceniam jego uroki - piękny design, wspaniały dźwięk silnika (i szybki), miła skóra wszędzie, wygodny i więcej, ale nie sądzę, żeby dobrze ustawili zawieszenie.

Więc jeden anemiczny i jeden szybki (jak na samochód spalinowy), ale jak to było wrócić do P3? Bez wysiłku to słowo, które przychodzi mi na myśl. P3 jest po prostu bez wysiłku. Kabina jest po prostu wspaniałym miejscem, z naprawdę wygodnymi siedzeniami, dobrym systemem audio, przyzwoitą technologią itp. Ale jazda samochodem, przy każdej prędkości, jest po prostu bez wysiłku, z mnóstwem zapasu mocy, i płynie w sposób, w jaki samochody spalinowe po prostu nie mogą (z wyłączonym OPD, co robię podczas jazdy autostradą). Miałem też szczęście, że nie miałem większych problemów ani ze sprzętem, ani z oprogramowaniem - kilka drobnych niedogodności, z których większość została wyeliminowana kilka wydań temu i nic poważnego do zgłoszenia.

Mam około 16 000 km na samochodzie od zeszłego grudnia na 4-letnim leasingu. Nie mam pojęcia, co zrobię, gdy się skończy, ale nie wyobrażam sobie powrotu do samochodu spalinowego. Niestety, adopcja tutaj w Kanadzie nie jest wielka, a infrastruktura kuleje. Będę musiał po prostu poczekać i zobaczyć. W międzyczasie bardzo cieszę się P3.
I zgadzam się z tym, co oboje powiedzieliście, samochód jest marzeniem. Moi przyjaciele są zdumieni, a ja też miałem szczęście, bez większych problemów poza mikrofonem, który wymaga resetu, aby działać, lub ponownej instalacji TIDAL raz w tygodniu.

Byłoby wspaniale, gdyby Polestar kontynuował inwestowanie w dokończenie oprogramowania, pozostały dosłownie tylko kwestie oprogramowania, a zobaczymy duży wzrost funkcjonalności. To właśnie widziałem w moim modelu Y z 2022 roku, Tesla stale dodawała funkcje aż do czerwca, kiedy wymieniłem go na Polestar 3 PPP
Image

#14 ·
Och, prawie mam już mojego MY24 P*2 i wszyscy sprawiacie, że jestem zazdrosny, bo jeszcze nie mogę dołączyć do zabawy.

Nie będę teraz szczegółowo pisać i wiem z długiego podglądania, że ​​w przyszłości mogą pojawić się poważne problemy (klimat, ładowarka pokładowa, …), ale w tym momencie: jest wspaniały. Edycja: Przejechałem dopiero 650 km :)

'25 Performance Pilot Plus w kolorze Thunder.

Więcej później, lub poproś o szczegóły.

View attachment 37797
Ładny bagażnik! 😉 Jaki uchwyt jest na twoim bagażniku?