Polestar Forum banner

Dodaj punkt orientacyjny do Map Google

5.8K views 11 replies 8 participants last post by  aespomobile  
#1 ·
Nie znalazłem sposobu na dodanie punktu orientacyjnego w Mapach Google w samochodzie.

Polecenie głosowe nie działa, ponieważ system nie rozumie ani jednej nazwy ulicy ani nazwy miasta w Luksemburgu, Holandii, Belgii, Francji ani Niemczech. Czy jest inny sposób?

#2 ·
Nie znalazłem sposobu na dodanie punktu orientacyjnego w Mapach Google w samochodzie.

Polecenie głosowe nie działa, ponieważ system nie rozumie ani jednej nazwy ulicy ani nazwy miasta w Luksemburgu, Holandii, Belgii, Francji ani Niemczech. Czy jest inny sposób?
Miałem trochę szczęścia, literując nazwy miejsc litera po literze po angielsku, ale to też jest dość ryzykowne.

#3 ·
Zwykle po prostu proszę moich, aby dodali przystanek, a następnie mówię im, gdzie chcę się zatrzymać i działa to dobrze, problem, jaki mam, to rozpoczęcie następnego etapu, ponieważ czasami oczekuje się, że będę jechał dalej, aby dotrzeć do punktu trasy, podczas gdy już tam dotarłem lol.

Kody pocztowe, kody pocztowe, kody PIN itp. działają bardzo dobrze, nazwy ulic podlegają problemom z wymową.

#4 ·
Tak, mogę również nawigować w dowolnym miejscu w Wielkiej Brytanii. Chociaż nigdy nie muszę.

#10 ·

Ikona lupy pozwala dodać do trasy. Używam tego, aby dodać przystanek ładowania do istniejącej trasy.

Dziwne słyszeć, że nie możesz użyć polecenia głosowego do rozpoznawania nazw ulic i miejsc w Holandii. Używam tego na co dzień i działa jak każde inne wyszukiwanie głosowe Google. Oczywiście mam ustawionego asystenta na język niderlandzki.

#11 ·
Funkcjonalność opisana przez Google jeszcze nie istnieje. W Australii, po około 10 nieudanych próbach dodania za pomocą głosu, odkryłem, że wypowiedzenie dodanego adresu przystanku w pierwszym poleceniu (w tym samym zdaniu co 'hej Google') w końcu zadziałało.

#12 ·
Chciałbym powiedzieć, że ta funkcja naprawdę wymaga trochę pracy. Niemożność wpisania punktu trasy, nawet gdy samochód jest zaparkowany, jest po prostu głupia, a co gorsza, nie ma możliwości zmiany kolejności lub wielu punktów trasy. Szczerze mówiąc, oczekuję więcej od Google i Polestar, ponieważ jest to funkcja dostępna od lat w aplikacji mobilnej Mapy, która jest szczerze mówiąc lepsza niż zintegrowany system, co jest po prostu szalone!