Polestar Forum banner

Aplikacja Amazon Music

864 views 10 replies 6 participants last post by  chris.s  
#1 ·
Cześć! Mój pierwszy post na forum po tym, jak niedawno dostałem Polestar 2 (mieszkam w Wielkiej Brytanii).

Uczę się dopiero korzystać z systemu Android Automotive OS i jestem zdezorientowany, dlaczego nie mogę zobaczyć ani pobrać aplikacji Amazon Music ze sklepu Google Play. Widzę inne aplikacje Amazon, takie jak Prime i Audible, ale nie Amazon Music.

Czy ktoś może pomóc? Dzięki

#3 ·
Cześć! Dopiero przyzwyczajam się do forum, ponieważ mam nowego Polestar 2.

Właśnie opublikowałem post na głównym forum P2, ale publikuję tutaj, ponieważ mieszkam w Wielkiej Brytanii i nie jestem pewien, czy to problem specyficzny dla regionu.

Dopiero przyzwyczajam się do systemu Android Automotive OS i jestem zdezorientowany, dlaczego nie mogę zobaczyć ani pobrać aplikacji Amazon Music ze sklepu Google Play. Widzę inne aplikacje Amazon, takie jak Prime i Audible, ale nie Amazon Music.

Czy jest dostępna do pobrania w Wielkiej Brytanii?

#4 ·
Ponieważ Amazon nie ma ich na Android Automotive (są na zwykłej platformie Android, ale to coś innego). Będziesz musiał użyć telefonu przez połączenie Bluetooth. Używam dużo Audible (i Global Player, ponieważ jestem fanem Classic FM z siedzibą w USA...). Działa dobrze, choć trochę nieporęcznie.

#5 ·
Pozdrowienia - też tu nowy. Dostaliśmy nasz samochód miesiąc temu.

Zainstalowałem to kilka dni temu. Nie pamiętam, żeby działo się coś dziwnego, kiedy to robiłem... po prostu przeszukałem sklep, znalazłem to, dodałem. Jestem w Wielkiej Brytanii.

Jestem prawie pewien, że szukałem, zamiast przewijać IYSWIM. Wpisałem 'Amazon' w pasku wyszukiwania.

To działa dobrze, kiedy to znajdziesz ;)

#6 ·
Odpowiedziałem na brytyjskim forum w tym temacie... ale zainstalowałem to w moim samochodzie w zeszłym tygodniu. Pamiętam, że użyłem funkcji wyszukiwania, aby to znaleźć, ale zainstalowało się bezpośrednio w samochodzie i działa dobrze, nie potrzebuję telefonu. Mieszkam w Wielkiej Brytanii, jeśli to ma znaczenie.

Postaram się zapamiętać, żeby później zrobić zdjęcie tego, co zainstalowałem.

#9 ·
@PoleThor , FWIW...tak to wygląda u nas:
Image
...muszę odkurzyć ekran...Zamontowałem jedną z tych cienkich, antyrefleksyjnych szklanych folii, która nadaje mu lekko matowy wygląd, ale naprawdę pomaga w walce z odblaskami....chociaż moja łysa głowa i tak jasno świeciła w odbiciu. Nie jestem też dużym użytkownikiem Amazon Music, mam tylko "darmową" wersję, którą dostajesz z Prime, ale przy braku Apple Music, z wyjątkiem CarPlay, którego jeszcze nie próbowałem, lub strumieniowania BT z telefonu, które próbowałem, ale jest nieporęczne, to działa wystarczająco dobrze. Był tu użytkownik, który opracowywał natywną aplikację Apple Music i oferował ją zainteresowanym stronom do wypróbowania, ale nie odpowiedział na moją prośbę :( Byłoby miło, gdyby samochód miał 'rejestr mediów' jak stary MB, ale rozumiem, że to bardzo 'boomerska' rzecz, której można chcieć ;) Więc ostatnie tysiąclecie.

#10 ·
@PoleThor , FWIW...tak to wygląda u nas:

View attachment 36153

...muszę odkurzyć ekran...Założyłem jedną z tych cienkich szklanych folii antyrefleksyjnych, która nadaje mu lekko matowy wygląd, ale naprawdę pomaga w walce z odblaskami....chociaż moja łysa głowa i tak jasno świeciła w odbiciu.

Nie jestem też dużym użytkownikiem Amazon Music, mam tylko "darmową" wersję, którą dostajesz z Prime, ale przy braku Apple Music, z wyjątkiem CarPlay, którego jeszcze nie próbowałem, lub strumieniowania BT z telefonu, które próbowałem, ale jest nieporęczne, to działa wystarczająco dobrze.

Był tu użytkownik, który opracowywał natywną aplikację Apple Music i oferował ją zainteresowanym stronom do wypróbowania, ale nie odpowiedział na moją prośbę :(

Byłoby miło, gdyby samochód miał "rejestr mediów" jak stare MB, ale rozumiem, że to bardzo "boomerska" rzecz, której można chcieć ;) Więc ostatnie tysiąclecie.
Chris - wielkie dzięki, zwłaszcza za zrzut ekranu. Próbowałem wszystkiego! Okazuje się, że konto Google, którego używałem do logowania, miało ustawioną lokalizację dla innego kraju. Teraz naprawione i w końcu mogę przesyłać strumieniowo bezpośrednio przez samochód, a nie przez blueooth itp.

Jeszcze raz dziękuję!