Mogę pomyśleć o kilku rzeczach, na które warto zwrócić uwagę. Mam MY22 z Pilot, Plus, Performance i skórą (to był załadowany samochód demonstracyjny, który mogłem kupić używany z LA PS space). Po około miesiącu użytkowania pojawiło się skrzypienie z tylnej części amortyzatora podczas jazdy po nierównościach. Myślę, że to powszechny/znany problem w samochodach z pakietem Performance, ale oddałem go do serwisu, nasmarowali go i od ponad sześciu miesięcy jest cicho.
Inni członkowie mogą się wypowiedzieć, jeśli się mylę, ale o ile pamiętam, model 2021 nie miał pompy ciepła. To prawdopodobnie mniejsze zmartwienie tutaj, w SoCal, ale sprawia, że samochód jest bardziej wydajny w chłodniejszą pogodę. Ponadto pakiet Performance w samochodach MY23 zawiera ulepszenie oprogramowania Performance, podczas gdy w przypadku samochodów MY21 i MY22 PP trzeba je kupić osobno.
Jestem również skłonny do kupowania od Polestar ze względu na dodatkową gwarancję. Chociaż zgadzam się, że niewiele może pójść źle z EV, jeśli napotkasz jakiekolwiek problemy z akumulatorem/silnikiem, naprawa może kosztować $$$$.
Gdzie w SoCal się znajdujesz? Ja jestem w SFV w LA.