Polestar Forum banner

Klucz cyfrowy z iPhonem 17 Pro

2 reading
1.2K views 16 replies 10 participants last post by  Tophertron  
#1 ·
Cześć wszystkim,

Próbuję przenieść mój cyfrowy klucz z mojego iPhone'a 16 Pro na nowego iPhone'a 17 Pro. Mogę utworzyć cyfrowy klucz, ale kiedy zbliżam się do samochodu, nic się nie dzieje, tak jakby nie rozpoznawał klucza.

Chętnie zobaczę, czy ktoś inny ma ten problem, gdy ludzie dokonują aktualizacji?

#2 ·
Będę miał ten sam ból w pewnym momencie dzisiaj. Wrócę z moimi ustaleniami!

Jeśli istnieje sposób, aby Polestar uczynił coś, co powinno być bardzo proste, niezwykle trudnym, możesz być pewien, że osiągnęli ten cel.

Myślę, że mają specjalny zespół, który zajmuje się uprzykrzaniem nam życia.

#5 ·
To wcale nie było moje doświadczenie. Zarówno stary, jak i nowy telefon skonfigurowany z aplikacją Polestar i gotowy do pracy, usunąłem kluczyk samochodowy z Portfela na starym telefonie. Następnie otrzymałem e-mail od Polestar z sugestią dodania kluczyka samochodowego do mojego nowego telefonu. Wszedłem do samochodu za pomocą mojej karty klucza. Siedząc w samochodzie, wybrałem swój profil i kliknąłem link do Portfela w e-mailu z mojego nowego telefonu. Aplikacja Portfel zapytała mnie, czy chcę skonfigurować nowy PAK dla samochodu, i to wszystko. W samochodzie pojawiły się powiadomienia informujące o pomyślnym dodaniu nowego PAK. Byłem naprawdę pod wrażeniem, jak łatwo to działało.

#10 ·
Jeśli już usunąłeś z starego telefonu, musisz ponownie skonfigurować z brelokiem w samochodzie, jak sądzę, a następnie dodać do profilu jak zwykle. Wczoraj wieczorem miałem ten sam problem, nie mogłem dodać. Próbowałem wtedy z brelokiem w samochodzie, tylko po to, aby ustawić Digitalkey i dodać do profilu bez breloka w samochodzie.

#12 ·
Jeśli już usunąłeś ze starego telefonu, musisz ponownie przeprowadzić konfigurację z kluczykiem w samochodzie, jak sądzę, a następnie dodać do profilu jak zwykle. Wczoraj wieczorem miałem ten sam problem, nie mogłem dodać. Potem spróbowałem z kluczykiem w samochodzie, aby ustawić Digitalkey i dodać do profilu bez kluczyka w samochodzie.
Udało się z kartą w „czytniku”. Wszystko w porządku.

#13 ·
Użyłem karty również do otwarcia samochodu, usunąłem mój stary cyfrowy klucz, a następnie użyłem karty, aby rozpocząć proces konfiguracji na moim 17 pro. Następnie było to proste. Jedyną dziwną rzeczą, którą pamiętałem z poprzedniego razu, było zabranie karty z samochodu, a następnie ponowne dodanie cyfrowego klucza do profilu, który następnie wygląda jak brelok. Po tym samochód bezbłędnie się odblokowywał i wybierał mój prawidłowy profil.

#14 ·
Jeśli otrzymasz błąd „nieprawidłowy kod”, po prostu zrestartuj system infotainment, zrestartuj telefon, wypij kawę i spróbuj ponownie. U mnie zadziałało lol.
Następnie, gdy już skonfigurujesz go na swoim telefonie, upewnij się, że w ustawieniach portfela Apple dla karty Polestar ustawiono opcję „zezwalaj na dostęp pasywny”.

#15 ·
Witajcie,

Próbuję przenieść mój cyfrowy klucz z mojego iPhone'a 16 Pro na nowego iPhone'a 17 Pro. Mogę utworzyć cyfrowy klucz, ale kiedy zbliżam się do samochodu, nic się nie dzieje, jakby nie rozpoznawał klucza.

Jestem ciekawy, czy inni mają ten problem podczas aktualizacji?
To samo dzieje się z moim Polestar 3… stare klucze cyfrowe nie chcą się usunąć i nie można ich przenieść. Reset fabryczny również nie pomógł...