Polestar Forum banner

Czy anuluję zamówienie?

2.1K views 26 replies 19 participants last post by  PJW  
#1 ·
Obecnie czekam na P3 LRDM z pakietami Pilot i Plus w ramach leasingu służbowego. Udało mi się uzyskać świetną ofertę, ponieważ samochód był praktycznie o połowę tańszy ze względu na wcześniejszą rejestrację. Powiedziano mi, że będzie gotowy za dwa tygodnie, było to na początku sierpnia.

Jest już połowa września, a ja wykonałem niezliczone telefony do obsługi klienta Polestar UK. Dowiedziałem się, że samochód ma akcję serwisową dotyczącą przedniej wiązki przewodów. Problem jednak nadal nie został naprawiony. Za każdym razem, gdy dzwonię, mówią mi, że wyślą e-mail do zespołu dostawczego i skontaktują się ze mną. Nigdy nie otrzymuję odpowiedzi. Dziś, po kolejnym telefonie do nich, dowiedziałem się, że nie ma terminu ukończenia prac.

Od momentu zamówienia samochodu przeglądałem wiele forów i jestem dość zaniepokojony negatywnymi opiniami i problemami z oprogramowaniem. Mój przyjaciel niedawno kupił nowego Model Y. Jestem pod jego dużym wrażeniem i rozważam anulowanie zamówienia i wybór Tesli.

Myślę, że moje pytanie brzmi, czy ryzykować z Polestar 3, biorąc pod uwagę, że dostałem go za połowę ceny, i że w nadchodzących miesiącach pojawi się uaktualnienie do procesora Orin. Czy też po prostu ograniczyć straty!?

#2 ·
Większość problemów, które miałem z moim Polestar 3, była spowodowana pobłażliwą kontrolą jakości w produkcji i przeciętnym PDI.

Po tym, jak samochód był w lokalnym salonie Volvo i wrócił, był to zupełnie inny samochód.

Szkoda, że Polestar nie doprowadza swoich spraw do porządku w kwestii słabych dostaw, ponieważ gdy samochód jest już naprawiony, Polestar 3 jest niesamowitym samochodem, który dorównuje lub przewyższa inne w swojej klasie.

#7 ·
To jest problem, gdy czyta się wszystkie te fora, widzisz tylko lub głównie negatywne doświadczenia niektórych klientów. Nie mówi ci, jak często te problemy występują, ponieważ ci, którzy ich nie mają, często nie piszą. Ale zgadzam się, niedopuszczalne jest, że niektórzy ludzie mają tyle kłopotów.

Posiadam mojego P3 od 10 miesięcy i od ostatniej aktualizacji oprogramowania nie mam problemów. Jedyną rzeczą, na którą czekam, jest poprawka sprzętowa dotycząca rozładowania baterii. To świetny samochód, nie anulowałbym go.

#8 ·
Popieram te najnowsze posty i sugeruję utrzymanie zamówienia. Przebijałem się przez trudności z działaniem PAK i przeszedłem wymianę OBC. Co zajęło około 2 tygodni, zgodnie z pierwotnymi szacunkami ekipy serwisowej w Houston. Po tej naprawie i najnowszej aktualizacji oprogramowania wszystko działało fantastycznie.

W tym solidne przez całą podróż powrotną do Gór Skalistych. P3 to świetna jazda, a system dźwiękowy jest niesamowity.

#9 ·
Myślę, że Państwa decyzja zależy od Państwa poziomu cierpliwości, tolerancji na frustrację i praktycznie od tego, jak blisko jesteście centrum serwisowego. Kocham ten samochód. To naprawdę fantastyczny pojazd dla kierowcy. Wykończenie i dopasowanie (no, z wyjątkiem tandetnej czerni fortepianowej) są najwyższej jakości. System dźwiękowy B&W jest naprawdę niesamowity. Jazda jest płynna i bardzo cicha, a jazda autostradą jest dość łatwa i relaksująca.

Oczywiście, samochód ma kilka drobnych wad, z których wszystkie są dobrze udokumentowane na tym forum, jakość wykonania mogłaby być lepsza, a obsługa klienta mogłaby być DUŻO lepsza (ale nie jestem przekonany, że PS US jest gorszy od innych marek luksusowych).

Największą obawą, jaką miałem przy zamawianiu tego samochodu, była duża odległość do serwisu (125 mil). To zdecydowanie ogromny kłopot, ale gdy problemy techniczne ustąpią, nie sądzę, żeby często widywali samochód.

Zgadzam się, że najnowsza aktualizacja oprogramowania, w połączeniu z naprawą wiązki przewodów w moim samochodzie, spowodowała znacznie stabilniejsze działanie. Zauważyłem wczoraj, że po raz pierwszy od prawie roku ładowałem samochód przez noc w tym tygodniu, a następnego dnia wszystko działało: PAK idealnie, żadnych dziwnych alertów, brak utraty dźwięku, radio działa, wszystko idealnie. Niezwykła tygodnia, która mam nadzieję stanie się normą i niczym, o czym warto by pisać.

Wszyscy z nas na tym forum, którzy przeszli przez niezliczone problemy, a mimo to kochają samochód, jesteśmy albo zwolennikami złego zachowania korporacyjnego, albo prawdziwymi wierzącymi i miłośnikami samochodów. Jestem całkiem pewien, że jesteśmy tym drugim.

#11 ·
To bardzo interesujące… dzięki za podzielenie się. Warto zauważyć, że często to, co kupujemy, jest produkowane przez innych ludzi… niedoskonałych ludzi, którzy popełniają błędy. Tak, kontrola jakości istnieje i powinna być wdrażana w najwyższym stopniu, ale musimy zdać sobie sprawę, że są to przedmioty materialne, które obejmują wysoce złożone systemy, w których same wady, na które narzekają ludzie, mogły pojawić się na samym początku procesu produkcyjnego. Czasami może to nawet obejmować użycie gorszych surowców, które po prostu przyczyniają się do efektu kuli śnieżnej awarii w miarę integracji materiału z produktem końcowym. Jak długo zajęło przemysłowi lotniczemu udoskonalenie silnika odrzutowego lub Apple udoskonalenie swojego systemu operacyjnego? W przypadku samochodów musisz zdecydować, czy chcesz kupić pierwszy model nowego pojazdu, czy poczekać, aż inżynierowie rozwiążą wszystkie problemy.

#14 ·
Obecnie czekam na P3 LRDM z pakietami Pilot i Plus w ramach mojego leasingu pracowniczego. Udało mi się uzyskać świetną ofertę, ponieważ samochód był praktycznie o połowę tańszy dzięki wcześniejszej rejestracji. Powiedziano mi, że będzie gotowy za dwa tygodnie, było to na początku sierpnia.

Jest już połowa września, a ja wykonałem niezliczone telefony do obsługi klienta Polestar UK. Dowiedziałem się, że samochód ma akcję serwisową dotyczącą przedniej wiązki przewodów. Problem nadal nie został naprawiony. Za każdym razem, gdy dzwonię, mówią mi, że wyślą e-mail do zespołu dostawczego i skontaktują się ze mną. Nigdy nie otrzymuję kontaktu. Dziś po kolejnym telefonie dowiedziałem się, że nie ma terminu ukończenia prac.

Od momentu zamówienia samochodu przeglądałem wiele forów i jestem dość zaniepokojony wszystkimi negatywnymi opiniami i problemami z oprogramowaniem. Mój przyjaciel niedawno kupił nowego Model Y. Jestem pod jego dużym wrażeniem i rozważam anulowanie zamówienia i wybór Tesli.

Myślę, że moje pytanie brzmi, czy ryzykować z Polestar 3, biorąc pod uwagę, że dostałem go za pół ceny, i że w nadchodzących miesiącach nastąpi modernizacja do procesora Orin. Czy też po prostu ponieść straty!?
Kupiłem swój w Australii w ten sam sposób; zarejestrowany z góry i 45% zniżki od nowej ceny. Nie miałem ani jednego problemu wymagającego wizyty u dealera. Aktualizacja oprogramowania 3.18 rozwiązała kilka frustrujących problemów, a mam nadzieję, że kolejne aktualizacje rozwiążą kolejne. Podsumowując - niesamowity w prowadzeniu, fenomenalny spokój na drodze, niesamowity system audio, przyspiesza jak szalony, kiedy chcesz, a prowadzenie dorównuje ogromnej mocy. Dużo miejsca, doskonałe siedzenia, brak problemów z klimatyzacją, jak zgłaszali niektórzy amerykańscy użytkownicy.
Uwielbiam go, ani jednej skruchy!

#17 ·
Jeśli mamy zagłębić się w to, jak ludzie decydują się angażować i reagować, zagłębienie się w to, co leży u podstaw trollingu i co go motywuje, byłoby pouczające.
Lol.
Przychodzi mi do głowy, że autor postu właśnie nauczył się nowego słowa: „dysonans poznawczy” – chociaż jestem całkiem pewien, że to wcale nie jest takie ważne, gdy samemu ma się Polestar zaparkowanego na podjeździe. A co do mnie, to sąsiad pytał o samochód, chcą przesiąść się ze swojego Tesli, więc czy go poleciłem? Cóż. Raczej nie (jego żona też była obecna). Nie jestem pewien, czy większość jest gotowa na dziwactwa – może on by sobie z tym poradził, może ona nie?

PS: ale mam innego sąsiada, który poprosił o przejażdżkę – dla zabawy – bo to zapierająca dech w piersiach piękna maszyna. Wygląda na szybki, nawet stojąc na podjeździe. i zdecydowanie nie jest to tylko pokaz. samochód jest świetny. nie ma co do tego wątpliwości.

All of those of us on this forum who have been suffering through countless problems yet still love the car, we are either enablers for poor corporate behavior or true believers and car lovers. Pretty sure we’re the latter.
Chyba dobrze to ująłeś. Albo jesteś miłośnikiem samochodów, albo może nie jesteś gotowy na Polestar 3. Moim zdaniem to inżynieryjny cud. Jednak oprogramowanie jest wadliwe. Więc albo możesz żyć z wadliwym oprogramowaniem, albo możesz poczekać (i zobaczyć) na MY26.

#21 ·
Dziękuję wszystkim za opinie. Zdecydowałem się anulować zamówienie. Po tym, jak ciągle prosiłem ich o aktualizacje i powiedziano mi, że będzie gotowe 'w przyszłym tygodniu', dziś powiedziano mi, że nadal nie mają części do akcji serwisowej dotyczącej wiązki przewodów i nie ma na to żadnej daty. Zastanawiam się, jaka będzie obsługa posprzedażna.

#22 ·
Dziękuję wszystkim za opinie. Zdecydowałem się anulować zamówienie. Po tym, jak ciągle prosiłem ich o aktualizacje i powiedziano mi, że będzie gotowe „w przyszłym tygodniu”, dzisiaj dowiedziałem się, że nadal nie mają części do akcji serwisowej wiązki przewodów i nie ma na to żadnej daty. Zastanawiam się, jaka będzie obsługa posprzedażna.
Dobry ruch. W końcu dostałem mojego PS3 po miesiącu w sklepie. Zepsuł się 3 dni po dostarczeniu jako nowy. Naprawili wszystko, ale jeśli coś się zepsuje, nie mają części do ich naprawy. Żałuję swojego wyboru, mając tyle opcji, ale mam nadzieję, że będzie działać przez jakiś czas, a do tego czasu będą mieli części. Nie wina dealera i serwisu, to Polestar i Volvo zawodzą.