Polestar Forum banner

Porównanie jazdy między PS2 a PS4

4.7K views 16 replies 9 participants last post by  Polarbear  
#1 · (Edited)
Oba są wersją DM z PP. Test Gymkhana

1. PS4 jest tak zwinne jak PS2, jak gruby chłopiec, który potrafi tańczyć balet
2. PS4 jest bardziej komfortowe niż PS2, nawet z najtwardszym zawieszeniem
3. PS4 ma bardzo dobrą przyczepność na zakrętach
4. PS4 jest znacznie bardziej przestronne, chociaż miejsca nad głową też nie ma za dużo.

5. Przyspieszenie na prostej jest płynne, ale trudno kontrolować przyspieszenie po wyjściu z zakrętów w PS4, nawet delikatny dotyk powoduje gwałtowne szarpnięcie. Bardzo brakuje płynnej mocy PS2.
6. Dziwnie jest prowadzić bardzo zwinny samochód, który jest bardzo szeroki (PS4 ~2m szerokości).
7. Zawieszenie PS 4 filtruje zbyt wiele informacji z drogi, brakuje PS2, które komunikuje się z ciałem kierowcy podczas jazdy

Inne:
Wiele prostych funkcji (jak regulacja lusterek) jest całkowicie lub częściowo zintegrowanych z ekranem, co jest dość słabe. Niektóre funkcje można wywołać bezpośrednio, co jest dobre.

Ostatnie słowa:
PS2 prowadzi się bardziej zabawnie niż PS4, PS4 jest bardziej komfortowe i zmodernizowane niż PS2

Attachments

#5 ·
Dzięki za informację. Zastanawiam się, jaka będzie różnica w cenie między 2 a 4. Prawdopodobnie 10-20 tys. USD więcej niż P2.

#6 ·
Dzięki za informację. Zastanawiam się, jaka będzie różnica w cenie między 2 a 4. Prawdopodobnie 10-20 tys. USD więcej niż P2.
Polestar próbuje uratować swoją sprzedaż w Chinach, PS4 w Chinach zaczyna się nieco ponad 30000 euro ze wszystkimi rabatami. DM z nappą i pp to około 50000 euro. Zasadniczo taniej niż PS2.

Mam nadzieję, że jego cena będzie zbliżona do modelu y po imporcie do Europy, ponieważ Polestar korzysta również z niskich kosztów produkcji w Chinach.

#14 ·
Zastanawiam się, czy ponownie wykorzystają numer/nazwę P2 i zrobią nową wersję.

P2 jest dla mnie idealnym rozmiarem. I naprawdę nie potrzebuję większego samochodu.
Ja również wolę P2. Jedynym znaczącym problemem P2 dla mnie jest przestrzeń wewnętrzna. W przyszłych modelach P2 powinien zmniejszyć rozmiar i pojemność baterii w miarę postępu technologii baterii i wzrostu wydajności. Wtedy powinniśmy mieć większą przestrzeń bagażową, więcej miejsca nad głową i płaską tylną podłogę.

#9 ·
2. PS4 jest wygodniejszy niż PS2, nawet z najtwardszym zawieszeniem

7. Zawieszenie PS 4 filtruje zbyt wiele informacji z drogi, brakuje mi PS2, który komunikuje się z ciałem kierowcy podczas jazdy
A to w porównaniu do PS2 z pakietem Performance?

Jeśli tak, to trochę rozczarowujące. Bardzo lubię jakość jazdy naszego PS2 z pakietem Performance i Ohlins ustawionym na 6-8. Miałem nadzieję, że PS4 będzie miało prawie identyczne odczucia z zawieszenia po ustawieniu w najtwardszą pozycję.

#11 · (Edited)
I to jest porównywane również z PS2 z Performance Pack?

Jeśli tak, to jest to trochę rozczarowujące. Bardzo lubię jakość jazdy naszego PS2 z Performance Pack i Ohlins ustawionym między 6 a 8. Miałem nadzieję, że PS4 będzie miał prawie identyczne odczucia zawieszenia po ustawieniu w najsztywniejszej pozycji.
Tak, w porównaniu z Ohlins ustawionym na 12/12, jest zdecydowanie wygodniej. Nie musisz się martwić o sztywność, zawieszenie PS4 jest wciąż bardzo sztywne.

W rzeczywistości komfort wynika z szybkiej reakcji zawieszenia CDC i szerokiego nadwozia. Jeśli chodzi o pojedynczy nierówność z boku, żadne ustawienie Ohlins w PS2 nie może konkurować z PS4.

#10 ·
Oba są wersjami DM z PP. Test Gymkhana

1. PS4 jest tak zwinne jak PS2, jak gruby chłopiec, który potrafi tańczyć balet
2. PS4 jest bardziej komfortowe niż PS2, nawet z najtwardszym zawieszeniem
3. PS4 ma bardzo dobrą przyczepność na zakrętach
4. PS4 jest znacznie bardziej przestronne, chociaż miejsca nad głową też nie ma tak dużo.

5. Przyspieszenie na prostej jest płynne, ale trudno kontrolować przyspieszenie po wyjściu z zakrętów w PS4, nawet delikatny dotyk powoduje gwałtowne pchnięcie. Bardzo brakuje płynnej mocy wyjściowej PS2.
6. Dziwnie jest prowadzić bardzo zwinny samochód, który jest bardzo szeroki (PS4 ~2 m szerokości).
7. Zawieszenie PS 4 filtruje zbyt wiele informacji z drogi, brakuje PS2, które komunikuje się z ciałem kierowcy podczas jazdy

Inne:
Wiele prostych funkcji (jak regulacja lusterek) jest całkowicie lub w połowie zintegrowanych z ekranem, co jest dość słabe. Niektóre funkcje można wywołać bezpośrednio, to dobrze.

Ostatnie słowa:
PS2 prowadzi się bardziej zabawnie niż PS4, PS4 jest bardziej komfortowe i zmodernizowane niż PS2 View attachment 27196
Podoba mi się wygląd P4, więc kiedy zostanie wydany w latach 2024/2025, poważnie to rozważę... ale najpierw muszę odbyć jazdę próbną. Muszę zobaczyć, czy brak lusterka wstecznego będzie mi przeszkadzał, czy nie. Muszę też zobaczyć, jaka będzie ostateczna cena, w jaki sposób go skonfiguruję?

#13 ·
A co z szerokością, czy sprawia wrażenie szerokiego samochodu?

Mam pewne obawy co do brytyjskich dróg, ale jednocześnie jest tylko o jakieś trzy centymetry szerszy od naszego samochodu, więc pewnie martwię się na zapas... prawda?

#16 ·
A co z szerokością, czy sprawia wrażenie szerokiego samochodu?

Mam lekkie obawy co do brytyjskich dróg, ale jednocześnie jest tylko około trzech centymetrów szerszy od naszego samochodu, więc pewnie martwię się na zapas... prawda? 🤪
Jest o 15 cm szerszy niż PS2, zdecydowanie jest to szeroki samochód. Ale dla ciebie powinno być w porządku.