Polestar Forum banner
101 - 120 of 434 Posts
Moje szumy są bardziej wyraźne niż słyszałem na twoim filmie i powiedziano mi, że moje są normalne.
Technik był w stanie odtworzyć hałas i powiedział, że był on znacznie głośniejszy niż wtedy, gdy go słyszał ze mną. Może być bardzo głośny lub bardzo cichy, ale powiedzieli, że zwiększenie nacisku powoduje, że jest on znacznie głośniejszy i że nie jest to normalne. Nie było go, kiedy kupiłem go w zeszłym roku. Zdecydowanie jest to problem z Regen, co Polestar już stwierdził. Jest on obecny podczas hamowania w Regen i znika po zwolnieniu hamulca.

Technik był w stanie odtworzyć hałas i powiedzieli, że był on znacznie głośniejszy niż wtedy, gdy go słyszeli ze mną. Może być bardzo głośny lub bardzo cichy, ale powiedzieli, że zwiększenie nacisku sprawia, że jest on znacznie głośniejszy i to nie jest normalne. Nie było go, kiedy kupiłem go w zeszłym roku. Zdecydowanie jest to problem z Regen, co Polestar już stwierdził. Jest on obecny podczas hamowania w trybie Regen i znika po zwolnieniu hamulca.
Mój też go nie miał, kiedy kupiłem go 2 lata temu. Ale ten sam dealer i dział serwisowy dali mi zupełnie inną odpowiedź.

Około tygodnia.
Mój jest tam od połowy listopada. Na twoim miejscu po prostu bym poczekał i zobaczył, co zrobią z moim. Będę cię informował na bieżąco. Patrick powiedział mi już, że prawdopodobnie skontaktują się z Polestar, jeśli oś nie rozwiąże problemu.

Mój jest tam od połowy listopada. Na twoim miejscu po prostu bym poczekał i zobaczył, co zrobią z moim. Będę cię informować na bieżąco. Patrick powiedział mi już, że prawdopodobnie skontaktują się z Polestar, jeśli oś nie rozwiąże problemu.
Och, mam ten hałas od kilku miesięcy. Zwróciłem na to uwagę dopiero wtedy, gdy mój samochód potrzebował przeglądu po 24 miesiącach. O ile mój samochód się nie zablokuje, nienawidzę chodzić do dealerów lub centrów serwisowych z jakiegokolwiek powodu. Często robią więcej szkody niż pożytku.

Och, mam ten hałas od kilku miesięcy. Zwróciłem na to ich uwagę dopiero wtedy, gdy mój samochód potrzebował przeglądu po 24 miesiącach. O ile mój samochód się nie zepsuje, nie lubię z jakiegokolwiek powodu chodzić do dealerów ani centrów serwisowych. Często robią więcej szkody niż pożytku.
Przed chwilą rozmawiałem przez telefon z dealerem. Potwierdzono, że problemem jest tylny silnik. Omówię z nimi dalej, co trzeba zrobić, nie ma sensu wymieniać silnika, jeśli nowy prawdopodobnie znów się uruchomi. Poczekam na naprawę lub wezwanie do serwisu, najprawdopodobniej.

Przed chwilą rozmawiałem przez telefon z dealerem. Potwierdzono, że problemem jest tylny silnik. Omówię z nimi dalej, co trzeba zrobić, nie ma sensu wymieniać silnika, jeśli nowy prawdopodobnie znów się uruchomi. Poczekam na naprawę lub wezwanie do serwisu, najprawdopodobniej.
Dzięki. Będziemy informować na bieżąco.

Rozmawiałem właśnie z dealerem przez telefon. Potwierdzono, że problemem jest tylny silnik. Omówię z nimi dalej, co trzeba zrobić, nie ma sensu wymieniać silnika, jeśli nowy prawdopodobnie znów się uruchomi. Poczekam na naprawę lub wezwanie do serwisu, najprawdopodobniej.
Dziękuję za aktualizację. Czy masz jakąś dokumentację lub odniesienie potwierdzające, że to silnik? Nadal rozmawiam z dealerem i nadal zachowują się tak, jakbym był pierwszym, który to zgłasza.

Jeśli to silnik, spodziewam się, że Polestar będzie bardzo niechętny do naprawy.

Dziękuję za aktualizację. Czy masz jakąś dokumentację lub odniesienie potwierdzające, że to silnik? Wciąż rozmawiam z dealerem i nadal zachowują się tak, jakbym był pierwszym, który to zgłasza.

Jeśli to silnik, spodziewam się, że Polestar będzie bardzo niechętny do naprawy.
Udało nam się pozbyć hałasu, osiągając UpTo Speed, wrzucając na luz i wciskając hamulce. Kiedy wróciliśmy do jazdy i zahamowaliśmy, hałas powrócił podczas normalnej pracy. To potwierdza, że ​​problem występuje podczas regeneracji, a tym samym silnika.

Udało nam się pozbyć hałasu, zwiększając prędkość, wrzucając na luz i wciskając hamulce. Kiedy wróciliśmy do trybu jazdy i zahamowaliśmy, hałas powrócił podczas normalnej pracy. To potwierdza, że problem występuje podczas pracy z rekuperacją, a więc dotyczy silnika.
Dziękuję za wyjaśnienie. Czyli jeszcze nie diagnoza poparta przez Polestar?

Ponadto, podczas rekuperacji moment hamowania przechodzi przez wały napędowe, a przy użyciu hamulców mechanicznych nie. Może to więc nadal być problem z wałami napędowymi pod 'ujemnym' momentem obrotowym.

Czy ktoś nie zgłaszał, że hałas zniknął po wymianie wałów napędowych?

Dziękuję za wyjaśnienie. Zatem jeszcze nie diagnoza popierana przez Polestar?

Ponadto, podczas rekuperacji moment hamowania przechodzi przez wały napędowe, używając hamulców mechanicznych, tak się nie dzieje. Zatem wciąż mogą to być wały napędowe pod "ujemnym" momentem obrotowym.

Czy ktoś nie zgłaszał, że hałas zniknął po wymianie wałów napędowych?
Wymienili mój prawy tylny wał napędowy, który wydawał się być winowajcą dla większości, ale dźwięk wciąż był obecny.

Dealer właśnie do mnie zadzwonił i powiedział, że zamierzają wymienić tylny silnik w ramach gwarancji. Zobaczymy, czy to rozwiąże problem.
Słyszę to klikanie codziennie podczas ruszania. Nie tak bardzo później w ciągu dnia. Mam włączone hamowanie regeneracyjne. Proszę, zaktualizuj tutaj, jeśli faktycznie otrzymasz silnik zastępczy lub inny serwis, który faktycznie rozwiąże problem.

Słyszę ten dźwięk klikania każdego dnia podczas uruchamiania. Nie tak bardzo później w ciągu dnia. Mam włączone hamowanie regeneracyjne. Proszę o aktualizację tutaj, jeśli faktycznie otrzymasz silnik zastępczy lub inny serwis, który faktycznie rozwiąże problem.
Dam znać, że powiedzieli, że silnik zastępczy powinien tu być we wtorek lub środę. Powiedzieli, że powinien to być proces trwający około 4 godzin

Dam znać, że powiedzieli, że silnik zastępczy powinien tu być we wtorek lub środę. Powiedzieli, że powinien to być 4-godzinny proces
Będziemy informować na bieżąco. Kiedy mówią silnik, zakładam (nigdy nie zakładaj), że odnoszą się do całego modułu silnika, w tym mechanizmu różnicowego. Nadal uważam, że to znajomy dźwięk uszkodzonego zestawu kół zębatych. W przeciwieństwie do samochodu spalinowego, mechanizm różnicowy jest obciążony w obu kierunkach z powodu regeneracji. Technik tutaj chciał pobrać próbkę oleju z mechanizmu różnicowego. Myślę, że to byłaby dobra decyzja.

Informuj nas na bieżąco. Kiedy mówią silnik, zakładam (nigdy nie zakładaj), że odnoszą się do całego modułu silnika, w tym mechanizmu różnicowego. Nadal uważam, że to znajomy dźwięk uszkodzonego zestawu kół zębatych. W przeciwieństwie do samochodu spalinowego, mechanizm różnicowy jest obciążony w obu kierunkach z powodu regeneracji. Technik tutaj chciał pobrać próbkę oleju z mechanizmu różnicowego. Myślę, że to dobry pomysł.
Powiem, że technik powiedział, że wymiana erad, czyli elektronicznego napędu tylnej osi, czyli całego silnika.

Bardzo zainteresowany. Kiedy ktoś będzie miał udokumentowane rozwiązanie, ponownie zwrócę się do zespołu Marin w celu uzyskania rozwiązania (próbowałem raz i otrzymałem „nie można odtworzyć” — słyszę ten hałas podczas prawie każdej jazdy). Dobrze byłoby wiedzieć, do których dealerów chodzą osoby, które otrzymują zamienniki, aby inni technicy mogli skontaktować się z nimi w celu uzyskania szczegółów, jeśli to konieczne. Wygląda na to, że Polestar wyda co najmniej biuletyn serwisowy na ten temat.

101 - 120 of 434 Posts