Polestar Forum banner

Użytkownicy FitcamX

5 reading
57K views 142 replies 49 participants last post by  MiP2  
#1 ·
Właściciele FitcamX, uważajcie - Jest kilku użytkowników tych kamer, którzy zgłosili, że nagrania zatrzymały się, gdy karta pamięci jest pełna. Będziesz musiał sprawdzić i usunąć filmy/sformatować kartę, aby nagrania ponownie się zapisywały.

Zgłosiłem ten problem w sierpniu, październiku i ponownie zeszłej nocy do Fitcamx, za każdym razem otrzymywałem nowe oprogramowanie, ale ten sam wynik. Zainstaluję najnowsze oprogramowanie dzisiaj wieczorem i będę monitorować.

Wsparcie było słabe. Nie daj się w sytuacji, w której potrzebujesz nagrania z kamery, ale okaże się, że kamera samochodowa przestała nagrywać.
Ich ostatnia odpowiedź jest załączona, nie wiedziałem, że byłem "długoterminowym testerem" ich produktu, oczekiwałem działającego produktu, kiedy za niego zapłaciłem. Używam karty pamięci, która została dostarczona z kamerą, co może, ale nie musi być problemem, ale ich odpowiedzią jest zrzut ekranu losowego postu z Reddita i dla użytkowników, aby kupili nową kartę pamięci.

Attachments

#4 ·
Wow. To jest mój post na Reddicie. Karty SD, które dostarczają, są do niczego. Myślałem o tym, żeby spróbować zmusić ich do dostarczenia zamiennika, ale uznałem, że nie warto się wysilać. Po prostu poszedłem i kupiłem nową kartę SD Samsung o wysokiej wytrzymałości za około 25 dolarów.

#5 ·
Wow. To jest mój post na Reddicie. Karty SD, które dostarczają, są do niczego. Myślałem o tym, żeby spróbować zmusić ich do dostarczenia zamiennika, ale uznałem, że nie warto się wysilać. Po prostu poszedłem i kupiłem nową kartę SD Samsung high endurance za około 25 dolarów.
Tak, też jestem w tym wątku, pomyślałem, że to niesmaczne, że zrobili zrzut ekranu z losowego posta na Reddicie i użyli go jako rozwiązania problemu.

#7 ·
SOB. Właśnie poszedłem po kartę SD, żeby sprawdzić, bo nie byłem pewien, czy się zapełniła od czasu wymiany karty. Rzeczywiście, zapełniła się kilka dni temu i przestała nagrywać. Idę zaktualizować ten post na Reddicie.
Czuję, że nie będą słuchać, jeśli każdy z nas skontaktuje się z Fitcam indywidualnie, prawdopodobnie musimy skoordynować się i komunikować z nimi razem. W tym momencie chcę zwrotu pieniędzy i zainstaluję inną kamerę.

#8 ·
Powtórzę tutaj, że karta, którą dostałem z moją FitcamX, była do bani. W pewnym momencie przestała też nagrywać, ale nie jestem pewien, czy stało się to, gdy próbowała nadpisać, czy coś w tym stylu. To nie był problem, ponieważ i tak planowałem wymienić ją na kartę lepszej jakości i o ile mogę stwierdzić, jestem teraz na około 4 miesiącach, a nagrywanie wciąż działa.

#10 ·
Też mam ten problem. Zauważyłem, że dołączona karta nie była zbyt dobra i bardzo się nagrzewała, więc wymieniłem ją na kartę Sandisk Extreme. Nawet z nową kartą moja kamera samochodowa przestała nagrywać po zapełnieniu. Skontaktowałem się również z fitcamx. Zobaczymy, co powiedzą.

#11 ·
Też mam ten problem. Zauważyłem, że dostarczona karta nie była zbyt dobra i bardzo się nagrzewała, więc wymieniłem ją na kartę Sandisk Extreme. Nawet z nową kartą moja kamera samochodowa przestała nagrywać po zapełnieniu. Skontaktowałem się również z fitcamx. Zobaczymy, co powiedzą.
Ciekawy jestem, co ci powiedzą.

#28 ·
Jak dobry jest dział obsługi klienta Fitcamx? Kupiłem Fitcamx do mojego Polestar 2 w lipcu i zostawiłem go w pudełku do dzisiaj. Kiedy w końcu zabrałem się za instalację, stwierdziłem, że mocowania obudowy nie pasują do otworów Polestar, a część obudowy kamery, która wsuwa się w osłonę za lusterkiem wstecznym, była znacznie szersza niż otwór. Dzisiaj wysłano e-mail z prośbą o wymianę.

#29 ·
Jak dobra jest obsługa klienta Fitcamx? Kupiłem Fitcamx do mojego Polestar 2 w lipcu i zostawiłem go w pudełku do dzisiaj. Kiedy w końcu zabrałem się za instalację, stwierdziłem, że mocowania obudowy nie pasują do gniazd Polestar, a część obudowy kamery, która wsuwa się w osłonę za lusterkiem wstecznym, była znacznie szersza niż otwór. Dzisiaj wysłano e-mail z prośbą o wymianę.
Zapomnij o tym zapytaniu. Miałem chwilowy zanik pamięci. Instalacja była wykonywana nieprawidłowo. Otrzymałem szybką odpowiedź od Fitcam, wskazującą prawidłową metodę instalacji kamery samochodowej.

#31 ·
Zamontowałem moją Fitcam kilka miesięcy temu i prawie o niej zapomniałem, ponieważ miałem szczęście nie potrzebować nagrania, ale natknąłem się na ten wątek, więc pomyślałem, że sprawdzę, czy wszystko jest nadal w porządku. Na szczęście u mnie wszystko działa zgodnie z oczekiwaniami, nawet z kartą 64 GB 'no-name' (miała markę, ale nie pamiętam dokładnie jaką). Miałem zamiar zaktualizować oprogramowanie układowe, ponieważ generalnie lubię być na bieżąco z tego typu rzeczami, ale w tym przypadku po prostu pozwolę mu działać, ale będę sprawdzał trochę częściej.

#35 ·
Cześć

Właśnie zamówiłem przednią i tylną kamerę do mojego samochodu. Czy ktoś mógłby potwierdzić, czy potrzebuje karty SD czy karty micro SD, ponieważ chcę zamówić lepszą i większą (256g) kartę.

Dzięki

Pete
Mam tylko przednią 4k i jest to karta micro SD - podejrzewam, że u ciebie też tak będzie (zakładam, że tylko przednia ma kartę pamięci, ponieważ tylna jest do niej podłączona? 🤷‍♂️)
Zostałem przy dostarczonej karcie - nadpisuje stare nagrania, gdy się zapełni, więc nie przeszkadza mi, że nie ma dużej pojemności.

#38 ·
Tylko do wiadomości dla każdego, kto może zdobyć chińską wersję, ponieważ jest znacznie tańsza, działają one dobrze z naszymi samochodami. Miałem wersję 4K z kamerą cofania 1080p sprowadzoną do Kanady z Chin. Sprzedawane przez fitcam na taobao. Kosztowało 171 CAD (127 USD), co obejmuje kartę Samsung 128 GB. Nie było w zestawie kabla Y z szybkim połączeniem. Adaptery bezpiecznikowe nie pasowały, więc musiałem kupić i wlutować adaptery bezpiecznikowe micro2. Działa dobrze z aplikacją FitDVR, tak naprawdę nie wie, że używam chińskiej wersji kamery.

#39 ·
Nie wiem, czy to jest zgodne z regulaminem forum, czy nie. Mówię tylko do wszystkich Brytyjczyków, którzy chcą kupić Fitcamx, że sprzedaję swój. Nowy 4K przód, HD tył.
Powód sprzedaży, dostałem to w prezencie, nie lubię dodawać rzeczy, które nie są oryginalne (wiem, że to szalone).
Dodałem post w dziale sprzedaży, jeśli ktoś jest zainteresowany.
Dzięki!!

#40 ·
Założyłem FitcamX trzy miesiące temu, ale tylko przednią kamerę. Około miesiąc temu zleciłem montaż tylnej kamery bardzo kompetentnemu człowiekowi, który wykonał świetną robotę. Od czasu montażu zauważyłem, że odbiór radia DAB stał się bardzo słaby, zanika w obszarach, o których wiem, że działały dobrze przed zamontowaniem kamery. Dziwne jest to, że dokładnie to samo stało się z moim Jaguarem F Pace, kiedy zamontowałem tylną kamerę, chociaż była to kamera Nextbase. Czy ktoś jeszcze miał podobnie?

#42 ·
Założyłem FitcamX trzy miesiące temu, ale tylko przednią kamerę. Około miesiąc temu zleciłem montaż tylnej kamery bardzo kompetentnemu człowiekowi, który wykonał świetną robotę. Od czasu montażu zauważyłem, że odbiór radia DAB stał się bardzo słaby, zanika w obszarach, o których wiem, że działały dobrze przed zamontowaniem kamery. Dziwna rzecz, dokładnie to samo stało się z moim Jaguarem F Pace, kiedy zamontowałem tylną kamerę, chociaż była to kamera Nextbase. Czy ktoś jeszcze miał podobnie?
Śmieszne, ale 20 minut temu zauważyłem również spadek odbioru radia FM, ale zdałem sobie z tego sprawę dopiero po przeczytaniu twojego komentarza. To jest na podziemnym parkingu w mojej pracy. Ponieważ jest betonowy, zawsze występował spadek odbioru, niezależnie od pojazdu. W przypadku Polestar 2 nastąpiłby spadek odbioru, ale był on na tyle silny, że nadal można było słuchać. Odbiór radia całkowicie umarł, gdy wjechałem do parkingu.

#41 ·
Dla Twojej wiadomości, nie możesz kupić i dodać tylnej kamery później. Podwójna kamera ma inny chipset. Więc jeśli chcesz przednią (zrób to sam) i myślisz, że możesz chcieć tylną w pewnym momencie (dla wielu lepiej będzie znaleźć instalatora), kup parę i zainstaluj najpierw przednią.

Aby skorzystać z trybu parkingowego, zamiast używać złącza Y, które jest dostarczane z kamerą, musisz kupić i zainstalować kabel do skrzynki bezpieczników: Kabel do skrzynki bezpieczników FITCAMX dla Volvo (rozmiar Micro2)

#43 ·
Jak wygląda materiał dowodowy z tych kamer fitcam? Widziałem ostatnio bardzo interesujący film o różnych kamerach samochodowych i o tym, jak prawie wszystkie marki ponownie wykorzystują te same czujniki i oprogramowanie.
Ale główny nacisk położono na jakość, z niektórych z nich nie można było nawet odczytać tablicy rejestracyjnej, nie mówiąc już o nocy!

Rozumiem, że fitcam wygląda ładnie i jak OEM, ale czy materiał filmowy jest dobry, gdy jest potrzebny?

#45 ·
Cześć użytkownicy FitcamX, mój P2 został dostarczony wczoraj i z powodu wcześniejszego incydentu samochodowego, podczas gdy zaparkowałem na parkingu szpitala, w którym pracuję, chciałbym wiedzieć kilka rzeczy.
Czy ktoś z was miał nieszczęsną potrzebę uruchomienia trybu parkingowego i działania? Jeśli tak, jak bardzo był niezawodny?
A takżę czy tryb parkingowy mocno obciąża akumulator samochodowy (wydaje się, że istnieje zamieszanie w dziesiątkach postów, które przeczytałem na temat uderzenia lub ciągłego zasilania/rozładowywania).
O ile nagrywa przy uderzeniu (np. jakiś idiota cofający w mnie) i nie rozładowuje się podczas postoju, jestem zadowolony.
Tylko upewniam się, zanim nacisnę przycisk i zamówię jeden.
Dzięki wszystkim.

#54 ·
Ile godzin/odległości nagrania jest zanim zacznie nadpisywać sam siebie? Przypuszczam, że mniej, jeśli masz przód/tył w porównaniu do samego przodu.
Oczywiście będzie to zależało od twoich ustawień (szczególnie rozdzielczości) i rozmiaru karty pamięci.

Mam ustawione domyślne ustawienia z rozdzielczością 2K i klipami 3:00 minuty, a każdy klip ma ~330mb. Szorstka matematyka (64x1024/330x3=595) daje 595 minut zapisanego wideo na 64GB, ale wyjęcie karty SD i sprawdzenie jej na laptopie będzie bardziej dokładne.

#57 ·
Zauważyłem, że moja Fitcamx kontynuuje nagrywanie przez prawie 6 minut po zaparkowaniu samochodu i zablokowaniu go.
Dotyczy to tylko sytuacji, gdy nie podłączyłem samochodu do ładowarki. Jeśli podłączę samochód do ładowarki, odpowiedni czas wynosi tylko około 2 minuty, co jest trochę dziwne!
Czy ktoś jeszcze to zauważył?

#58 ·
Mój Fitcamx właśnie dotarł.
Q: Czy muszę odłączyć akumulator 12 V przed podłączeniem kamery samochodowej, czy wystarczy wyłączyć samochód za pomocą tabletu?

#59 ·
Moja Fitcamx właśnie dotarła.
P: Czy muszę odłączyć akumulator 12 V przed podłączeniem kamery samochodowej, czy wystarczy wyłączyć samochód za pomocą tabletu?
Nigdy niczego nie "wyłączałem", po prostu zainstalowałem i wszystko działało dobrze.

#63 ·
Miałem zamontowane profesjonalnie w zeszłym tygodniu (nie ufam sobie w niczym elektrycznym 😄) i muszę powiedzieć, że jak dotąd wszystko dobrze.
Jakość obrazu jest znakomita (wybrałem model 4k z tyłem 1080p) i podkręciłem czujnik parkowania do wysokiego poziomu w momencie, gdy go dostałem z powrotem.
Wszystkie inne ustawienia pozostawiłem na średnim i zamierzam przetestować je w ten weekend. (Delikatnie popchnąć samochód itp.)
Ogólnie rzecz biorąc, dopasowanie i nienachalny styl to dla mnie wygrana

#64 ·
Miałem swój zamontowany profesjonalnie w zeszłym tygodniu (nie ufam sobie w niczym elektrycznym 😄) i muszę powiedzieć, że jak dotąd wszystko dobrze.
Jakość obrazu jest znakomita (wybrałem model 4k z tyłem 1080p) i podkręciłem czujnik parkowania na wysoki w momencie, gdy go odzyskałem.
Zachowałem wszystkie inne ustawienia na średnim poziomie i zamierzam przetestować je w ten weekend. (Delikatnie popchnąć samochód itp.)
Ogólnie rzecz biorąc, dopasowanie i nienachalny styl to dla mnie wygrana
Powiedz mi, jak dobrze działa tryb parkowania. Kupiłem ten sam zestaw, ale jeszcze nie zainstalowałem kabla parkingowego.