Polestar Forum banner

1 - 20 of 28 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
Hi

Does anybody has the same problem. My Google assistant doesn't work anymore when I say (Hey Google or OK Google), it only works when I push the Google assistant.... :(
Also i hear some plastic 'cracking' when I'm a bumpy road...
Thanx for your feedback
823
 

·
Registered
Joined
·
470 Posts
My Google assistant has never worked properly :mad:, or maybe its just me.
What colour is that or is it a wrap? Very cool!
 

·
Registered
Joined
·
470 Posts
Sounds a lot, but when you consider the cost of say Magnesium over Void, then its more than half paid for already. add 5-600 more for detailing, and its near break-even.
What is the expected life of the wrap and will it remove without problems later?
 

·
Registered
Joined
·
61 Posts
Hi

Does anybody has the same problem. My Google assistant doesn't work anymore when I say (Hey Google or OK Google), it only works when I push the Google assistant.... :(
Also i hear some plastic 'cracking' when I'm a bumpy road...
Thanx for your feedback View attachment 823
Sounds stupid but have you checked your settings, I think there is one for Google responding to "hey google"
 

·
Registered
Joined
·
47 Posts
Hi

Does anybody has the same problem. My Google assistant doesn't work anymore when I say (Hey Google or OK Google), it only works when I push the Google assistant.... :(
Also i hear some plastic 'cracking' when I'm a bumpy road...
Thanx for your feedback View attachment 823

ooh I just watched this video..awesome!! Sadly i think it's German/Dutch no English subtitles...

For those who want to see the video here's the link



Also, at 7:06 is my favorite upgrade to the car...wrapping the interior piano black :ROFLMAO: (I am definitely getting that !!)
 

·
Registered
Joined
·
65 Posts
ooh I just watched this video..awesome!! Sadly i think it's German/Dutch no English subtitles...

For those who want to see the video here's the link



Also, at 7:06 is my favorite upgrade to the car...wrapping the interior piano black :ROFLMAO: (I am definitely getting that !!)
It's in Flemish (Dutch with a strong accent... call it a dialect if you really want to) :cool:
 
  • Like
Reactions: HVS84

·
Registered
Joined
·
250 Posts
Sounds stupid but have you checked your settings, I think there is one for Google responding to "hey google"
Yes, it can be turned off. Alternatively, you can uninstall the Google assistant app and it will reinstall itself after a reboot. Fixed someone else's issues.
 

·
Registered
Polestar 2 | Non PP | 19 | Snow
Joined
·
12 Posts
Did anyone ever get a fix for hey Google not responding, I have checked the option tried in both positions and no joy.
 

·
Registered
Joined
·
54 Posts
Did anyone ever get a fix for hey Google not responding, I have checked the option tried in both positions and no joy.
Just finished my at home test drive and guess what - Google failed halfway through when I asked it to play Van Halen (RIP Eddie)! I parked and did the reboot (hold home button/line for 20 sec) and it did not fix the issue. Seemed to just not be working with the mobile connection for a bit and started to work again just as I approached my house :rolleyes: The area we were driving in has strong signal on my phone with AT&T but it they are using T-Mobile that may be the issue as T-Mobile generally sucks all over the place around me.
 

·
Registered
Joined
·
250 Posts
You can uninstall Google Assistant in the list of apps and after a reboot it will reinstall. Has fixed others issues
 

·
Registered
Polestar 2 | Non PP | 19 | Snow
Joined
·
12 Posts
Just finished my at home test drive and guess what - Google failed halfway through when I asked it to play Van Halen (RIP Eddie)! I parked and did the reboot (hold home button/line for 20 sec) and it did not fix the issue. Seemed to just not be working with the mobile connection for a bit and started to work again just as I approached my house :rolleyes: The area we were driving in has strong signal on my phone with AT&T but it they are using T-Mobile that may be the issue as T-Mobile generally sucks all over the place around me.
Don't think this is signal, I have dad signal when using the wheel button.

This is it won't ever respond to the phrase "hey Google"

You can uninstall Google Assistant in the list of apps and after a reboot it will reinstall. Has fixed others issues
I read this and had and tried to uninstall from the home screen, Google said no(this app can't be removed) , I looked from the App list and did not find the option so
gave up as I was on my way out, I will take another look tommorow. And reply with pictures.
 

·
Registered
Joined
·
54 Posts
Don't think this is signal, I have dad signal when using the wheel button.

This is it won't ever respond to the phrase "hey Google"



I read this and had and tried to uninstall from the home screen, Google said no(this app can't be removed) , I looked from the App list and did not find the option so
gave up as I was on my way out, I will take another look tommorow. And reply with pictures.
The car I was driving would show the multicolored bar that pops up after saying hey google, so it recognized the trigger phrase, but then nothing happened after that as if it couldn't connect to a server to get a response. This is weird as I work a bit on mobile apps and generally the google assistant is setup to work for voice recognition all offline.
 

·
Registered
Joined
·
76 Posts
When I first got my car it was like that. Hey google did nothing; despite having setup google account. Check you have 4g (make sure no x on 4G symbol). Albeit despite having 4G and able to play Spotify mine still did t work. I played around with disabling/re-enabling 4G (from Bjorn You tube vid), I checked google account settings, did a home button restart .... and a recommendation ration from polestar .... force shutdown, leave car:lock it and walk away for 5 mins enabling time for complete shut down. I tried connecting to WiFi- tethered to phone.
At some point mine started working fine; not sure what fixed it.
 

·
Registered
Joined
·
54 Posts
Yeah, I could play Spotify during the time that google assistant wasn't responding and 4G icon looked good. I just had to look away from the road to tap the screen to turn it on which defeats a key feature of this car. I'm assuming this is a bug that will be fixed soon. Given that we are the only car with Android Automotive, I feel like there should be a place we can post these issues so Google sees it - not sure they are chatting with Polestar CS on a regular basis. I'll reach out to friends at Google and see if such a thing can be setup or perhaps exists.
 

·
Registered
Joined
·
470 Posts
Just to add my vote on recent posts, i have had all these problems as well, and it mysteriously resumed for no apparent reason. Then went wrong again....
 
1 - 20 of 28 Posts
Top