Wygląda jak gówno. Założyłem to i natychmiast tego pożałowałem. Mój partner przyszedł mi powiedzieć, że ktoś przykleił białą karteczkę na przód mojego samochodu i teraz nie mogę tego odzobaczyć.
Jaka jest różnica między nową a starą naklejką pod maską?(Z tego co wiem, jest to wymóg federalny, a nie kalifornijski.)Dostałem dziś naklejki. Do tej pory tylko ta wymagana w Kalifornii została dodana pod maską (niewidoczna bez otwierania „maski”). Jakość naklejek wydaje się w porządku, ale nie widzę, żeby mój samochód miał ten pojedynczy przedni ząb. Albo dodawanie naklejek na drzwi, ponieważ usunąłem również oryginały.
W miejscu, gdzie powinna być naklejka, nic nie ma. Chyba w samochodach z edycji premierowej nie ma starych naklejek pod maską.Jaka jest różnica między nową a starą naklejką pod maską?
(Z tego co wiem, jest to wymóg federalny, a nie kalifornijski.)
Wielkie dzięki! Link działa!Zakładając, że Twój samochód się kwalifikuje, czy próbowałeś tej strony w internecie? Właśnie sprawdziłem i działa:
Wystarczy wpisać numer VIN. Jeśli Twój samochód się kwalifikuje, powinieneś móc zamówić?
Czujnik G w aplikacji wydajności samochodu wydaje się być dołączony do aktualizacji systemu do P2.4 lub P2.5. Nie ma to nic wspólnego z oprogramowaniem wydajności.
CiekaweW miejscu, w którym naklejka powinna być, nic nie ma. Chyba w samochodach z edycji premierowej nie ma starych naklejek pod maską.
Myślę, że przeceniasz, ile osób wie, czym są M lub AMG - oznaczają one coś w społeczności motoryzacyjnej (i potencjalnie dla innych, po prostu zainteresowanych zdobyciem najlepszego modelu czegoś), ale tak naprawdę dla nikogo innego. I do cholery, odznaka Polestar Engineered jest bardziej oczywista niż czerwona linia pod napisem "dual motor" Tesli dla Modelu 3 Performance.W przeciwieństwie do "odznak osiągów" BMW lub Mercedesa, niewielu, jeśli w ogóle (poza społecznością Polestar), doceni to, co symbolizuje odznaka Polestar.
Naklejka pod maską jest absolutnie wymogiem tylko w Kalifornii. CARB uchwalił w połowie 2021 r. rozporządzenie dotyczące "nielegalnych modyfikacji oprogramowania", które Polestar uruchomiłby, gdyby nie przeszedł procesu z Kalifornią. Nie jestem pewien, dlaczego musieli zgłaszać się tylko na rok 2021, ale może to być tak, że pierwotne testy z 2022 r. obejmowały potencjalną aktualizację oprogramowania dla zwiększonej mocy. Nie zawracałem sobie głowy zagłębianiem się w to wystarczająco.Jaka jest różnica między nową a starą naklejką pod maską?
(Z tego co wiem, jest to wymóg federalny, a nie kalifornijski.)
Naprawdę nie warto się spierać, ale to naklejka EPA, która jest federalna, a nie CA.Naklejka pod maską jest absolutnie wymogiem tylko dla Kalifornii. CARB uchwalił regulację w połowie 2021 r. dotyczącą „nielegalnych modyfikacji oprogramowania”, które Polestar uruchomiłby, gdyby nie przeszedł procesu z Kalifornią. Nie jestem pewien, dlaczego musieli składać wniosek tylko na rok 2021, ale może to być tak, że oryginalne testy z 2022 r. obejmowały potencjalną aktualizację oprogramowania dla zwiększonej mocy. Nie zawracałem sobie głowy zagłębianiem się w to.
Oto dyrektywa, do której odnosi się naklejka. Otrzymali zgodę w październiku.
Naklejka dosłownie odnosi się tylko do tego numeru CARB EO i nic o EPA. Muszę założyć, że w tym momencie celowo jesteś kretynem.Tak naprawdę nie warto się spierać, ale to naklejka EPA, która jest federalna, a nie kalifornijska.
![]()
Locating the Vehicle Emissions Label | US EPA
The images on this page show how to locate the vehicle emissions label used for model year vehicles produced before and after 2007.www.epa.gov
Twój dokument mówi tylko, że musieli uzyskać zgodę CA na zmianę, nic o naklejce. Dotyczy to wszystkich samochodów sprzedawanych/modyfikowanych w CA, ponieważ jest to wyjątkowe, ponieważ może tworzyć bardziej rygorystyczne zasady niż EPA. Uważam, że inne stany mogą przyjąć bardziej rygorystyczne zasady CA (i niektóre to robią), ale nie mogą tworzyć własnych.
Ja również nie rozumiem, dlaczego nowsze modele nie musiały uzyskać zgody ani dlaczego modele z 2021 roku nie miały naklejki EPA. Musiała to być luka prawna EPA producenta w oryginalnych dokumentach. Być może zasady EPA dotyczące naklejki zmieniły się dla samochodów elektrycznych między teraz a wtedy?
Dodano: Jedną rzeczą, która zmieniła się w 2022 roku, były wymagania CA dotyczące zerowej emisji (program ZEV)/Advanced Clean Car II (Advanced Clean Cars II | California Air Resources Board) i możliwe, że w ramach tych powiązanych wymagań nie było konieczne proszenie o pozwolenie na samochody z 2022 r. i nowsze, które są i nadal będą miały zerową emisję. Ale nadal nie rozumiem, dlaczego modele z 2021 roku nie miały naklejki, ponieważ myślę, że wszystkie importy jej potrzebowały.
Cóż, to naprawdę dziwne. To jest naklejka z 2023 roku i jest zgodna z EPA.Naklejka dosłownie odnosi się tylko do tego numeru CARB EO i nic o EPA. Muszę założyć, że w tym momencie celowo zachowujesz się jak palant. View attachment 20842
To nie zastępuje tej naklejki. To uzupełnienie. To nawet nie jest w pobliżu tego samego miejsca na masce, jeśli spojrzysz na obraz, który zamieściłem z ich instrukcjami.Cóż, to naprawdę dziwne. To naklejka z 2023 roku i jest zgodna z naklejką EPA.
![]()
Rozumiem, dzięki. Zdecydowanie nie mam tego ani żadnej naklejki pod maską w moim 2023 roku.To nie zastępuje tej naklejki. To uzupełnienie. To nawet nie jest w pobliżu tego samego miejsca na masce, jeśli spojrzysz na obraz, który zamieściłem z ich instrukcjami.
View attachment 20846
Wygląda na to, że naklejka EPA jest identyczna w modelach z 2021 i 23 roku na zdjęciach powyżej. Błędnie założyłem, że są one różne.Naklejka EPA może spełniać wymagania CA dla nowszych modeli, ale nie dla starszych.
Polestar Performance AB to nazwa podmiotu prawnego. AB (Aktiebolag) to spółka z ograniczoną odpowiedzialnością lub korporacja, może być zarówno prywatna, jak i publiczna. Nie ma nic wspólnego z pakietem performanceCo ciekawsze, na naklejce jest napisane „performance”, ale nie mam pakietu performance, jeśli to ma znaczenie.
Tak, ale M i AMG to powiadomienia o ulepszeniach osiągów przez inną firmę lub podmiot zależny (podobne do Polestar Engineered w Volvo), a entuzjaści motoryzacji o tym wiedzą. Polestar Engineered w Polestar nie oznacza nic, jeśli nie jesteś właścicielem; to tylko tabliczka z nazwą, ale być może intencją było uczynienie nazwy samochodu bardziej widoczną. Jako właściciel wiem, co to znaczy, ale sama naklejka wygląda jak tania wersja naklejki Volvo. Żadnego wysiłku, aby uczynić ją charakterystyczną lub elegancką.Myślę, że przeceniasz, ile osób wie, co to jest M lub AMG - oznaczają one coś w społeczności motoryzacyjnej (i potencjalnie dla innych, po prostu zainteresowanych zdobyciem najlepszego modelu czegoś), ale tak naprawdę dla nikogo innego. I do cholery, odznaka Polestar Engineered jest bardziej oczywista niż czerwona linia pod napisem "dual motor" Tesli dla Modelu 3 Performance.
"Odznaki osiągów" generalnie są znane tylko osobom, które coś wiedzą o marce. BMW i Mercedes to znacznie bardziej znane marki, a ich modele o wysokich osiągach mają znacznie dłuższą historię, więc oczywiście więcej osób będzie o nich wiedzieć. Ale nie chodzi o to, żeby popisywać się przed przypadkowymi ludźmi na ulicy - prawdopodobieństwo, że przypadkowa osoba wie, co jakakolwiek odznaka osiągów oznacza, jest niezwykle niskie. Chodzi o to, żeby pokazać się ludziom, którzy już wiedzą, co to znaczy, lub rozpocząć rozmowę na ten temat.
Zgadzam się. Czas to puścić.Tak, wiem, że to stare… i powinien pozwolić umrzeć wątkowi… ale dzisiaj był pierwszy miły, ciepły dzień w mojej okolicy od dłuższego czasu, więc zdecydowałem się usunąć dwie naklejki z drzwi Polestar 2. Na początku miałem je zastąpić ulepszonymi naklejkami o mocy 350 kW? Ale po usunięciu starych naklejek, zdecydowałem, że nic nie umieszczę w ich miejscu. Wygląda lepiej i czyściej, IMO. Ale dodałem plakietkę „Polestar Engineered” z przodu, która, jak zdecydowałem, była wystarczająco dyskretna i nie odwracała uwagi od przodu, że spróbuję i zobaczę, jak mi się podoba? W tej chwili jestem zadowolony z wyglądu.
Och, i dla każdego, kto jeszcze nie usunął naklejki z drzwi, ale chce… super łatwe. Wystarczy użyć suszarki do włosów (po prostu trzymaj ciepło na jednej z krawędzi naklejki, aż metal drzwi w tym miejscu będzie ciepły w dotyku… a następnie użyj paznokcia, aby podnieść jedną krawędź/narożnik naklejki. Kontynuuj podgrzewanie naklejki i powoli odklejaj naklejkę, a następnie ją zdejmij. Wyczyść wszelkie pozostałości zwykłym rozcieńczalnikiem do farb (tak, rozcieńczalnikiem do farb), a następnie wysusz i wypoleruj obszar warstwą wosku samochodowego.