Polestar Forum banner
121 - 140 of 206 Posts
Czy możemy zamówić te RSE dla naszego polestar2???
Wyglądają niesamowicie [emoji122]

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk
Uważam, że 18-calowe będą pasować do wersji nonPP! Na podstawie specyfikacji, które mogłem zobaczyć

OZ Superturismo Aero z oryginalnymi Primacy 4
19x8.5 et45
Około 24,2 funtów każdy

Edycja: dodałem 2 kolejne zdjęcia pokazujące koła pod szerszymi kątami. Również obciążenie koła jest oceniane na 700 kg na koło, a tylne GAWR wynosi 1410 kg, więc jest to 5 kg powyżej oceny kół. Przednie GAWR wynosi 1290 kg.

Są one o około 2 funty lżejsze niż standardowe koła.
Koła były zamontowane wczoraj. Daj mi tydzień lub więcej. Dam znać, jeśli zauważę jakąś zauważalną różnicę.

Edycja: Nic znaczącego pod względem wydajności lub przyspieszenia. Nadal uzyskuję około 18-19 kWh/100 km podczas mojej codziennej podróży do pracy w dobry dzień.

Nie przejrzałem całości, więc proszę o wyrozumiałość, jeśli temat był już poruszany.

P2 nie ma TPMS i "szacuje", czy ciśnienie w oponach jest dobre, na podstawie prędkości i obrotu. Czy to spowodowałoby jakieś problemy z kołami i oponami z rynku wtórnego?

Czy można używać kwadratowego ustawienia z przodu i z tyłu, aby móc rotować opony? (Oryginalne tylne felgi są szersze, prawda?)

Po zamontowaniu nowych kół i odpowiednim napompowaniu zresetuj monitor tpms. Następnie powiadomi Cię, gdy tylko odbiegnie od tej nowej wartości. Ale jeśli Twoje koła i opony mają taki sam rozmiar jak fabryczne, nie powinieneś otrzymać żadnych błędów.

Ogólnie rzecz biorąc, podoba mi się design tych felg, ale nie jestem pewien, czy pasują do Polestar 2. Osobiście szukałbym czegoś, co daje wygląd typu OEM+. Ale to trudne, ponieważ nie ma wielu felg, które spełniają to kryterium.

Zainstaluj mój letni zestaw w tym tygodniu, Niche targa M130.
19x8,5 et42. Podobny do mojego zimowego zestawu fastwheel FC04 18 ".

Attachments

Ogólnie rzecz biorąc, podoba mi się design tych felg, ale nie jestem pewien, czy pasują do Polestar 2. Osobiście szukałbym czegoś, co daje wygląd typu OEM+. Ale to trudne, ponieważ nie ma wielu felg, które spełniają to kryterium.
Zgadzam się. Coś w rodzaju kół powyżej mojego postu - styl 5- lub 10-ramienny (5x2) w ciemnym odcieniu wygląda najlepiej. Niektóre z felg Volvo o większych średnicach również bardzo dobrze by pasowały.

Barry

OZ Superturismo Aero z oryginalnymi Primacy 4
19x8.5 et45
Około 24,2 funtów każdy

Edycja: dodano 2 kolejne zdjęcia pokazujące koła pod szerszymi kątami. Również obciążenie koła jest oceniane na 700 kg na koło, a tylne GAWR wynosi 1410 kg, więc jest to 5 kg powyżej oceny kół. Przednie GAWR wynosi 1290 kg.
Skąd wziąłeś swoje felgi, @awhk? Chcę spróbować zdobyć felgi OZ Rally na zimę i każdy sprzedawca detaliczny boi się mi je sprzedać. Nie zamierzam cię tu doxxować, ale ze zdjęć myślę, że mieszkamy w tej samej okolicy. Kupiłeś w lokalnym sklepie?

Skąd wziąłeś swoje felgi, @awhk? Chcę spróbować zdobyć felgi OZ Rally na zimę i każdy sprzedawca boi się mi je sprzedać. Nie zamierzam cię tu demaskować, ale ze zdjęć myślę, że mieszkamy w tej samej okolicy. Kupiłeś w lokalnym sklepie?
Polestar używa OZ rally w eksperymentalnej edycji Polestar Arctic Circle, a 19" wydaje się pasować nawet do hamulców PP.
Widziałem je tutaj w kolorze szarym :
Ale dla 5x108 mają 2 przesunięcia
8" et42 i 8,5"et45, nie wiem, jakiego rozmiaru użył Polestar 🤔

Attachments

Polestar używa OZ rally w eksperymentalnej edycji Polestar arctic circle, a 19" wydaje się pasować nawet do hamulców PP.
Widziałem je tutaj w kolorze szarym :
Ale dla 5x108 mają 2 przesunięcia
8" et42 i 8,5" et45, nie wiem, jakiego rozmiaru użył Polestar 🤔
Edycja Arctic Circle ma OZ w rozmiarze 20".

Mój Polestar przyjedzie w październiku i próbuję zaplanować sytuację z kołami/oponami. Przyjedzie z oponami letnimi, więc prawdopodobnie będę chciał od razu przejść na zimowe (klimat Pensylwanii dla odniesienia). Nigdy wcześniej nie miałem samochodu z oponami letnimi/zimowymi, tylko całorocznymi, więc nie mam pojęcia, gdzie szukać, żeby kupić felgi. Wydaje się, że każda strona internetowa z felgami, którą przeglądam, mówi, że nie ma żadnych dla Polestar 2, pomimo że ludzie w tym wątku wyraźnie mają wiele opcji felg z rynku wtórnego.

Czy jest jakaś konkretna strona internetowa, z której powinienem kupować? Ponadto, jeśli ktoś mógłby wyjaśnić, które z wymiarów muszą być dokładne (8Jx19”xET50 z przodu i 9Jx19”xET53 z tyłu), a które nie, to bardzo by pomogło. Wydaje się, że ludzie odnoszą sukcesy z przesunięciami od 35 do 50, ale osobiście nie rozumiem, jak to faktycznie wpływa na osiągi samochodu. Staram się nie wydawać więcej, niż muszę (idealnie poniżej 2,5 tys. dolarów na opony i felgi), ponieważ chcę tylko felgi, które mogą działać z oponami zimowymi i nie wyglądają brzydko. Z góry dziękuję!

Mój Polestar przyjeżdża w październiku i próbuję zaplanować moją sytuację z kołami/oponami. Przyjeżdża z oponami letnimi, więc prawdopodobnie będę chciał przejść na zimowe od razu (klimat Pensylwanii dla odniesienia). Nigdy wcześniej nie miałem samochodu z oponami letnimi/zimowymi, tylko całorocznymi, więc nie mam pojęcia, gdzie szukać, żeby kupić felgi. Wydaje się, że każda strona internetowa z felgami, na którą patrzę, mówi, że nie ma żadnych dla Polestar 2, pomimo tego, że ludzie w tym wątku wyraźnie mają wiele opcji dla felg z rynku wtórnego.

Czy jest jakaś konkretna strona internetowa, na której powinienem szukać, żeby kupić? Ponadto, jeśli ktoś mógłby wyjaśnić, które z pomiarów rozmiaru muszą być dokładne (8Jx19"xET50 z przodu i 9Jx19"xET53 z tyłu), a które nie, to bardzo by pomogło. Wydaje się, że ludzie odnoszą sukcesy z przesunięciami od 35 do 50, ale osobiście nie rozumiem, jak to faktycznie wpływa na osiągi samochodu. Staram się nie wydawać więcej, niż muszę (idealnie poniżej 2,5 tys. dolarów na opony i felgi), ponieważ chcę tylko felgi, które mogą działać z oponami zimowymi i nie wyglądają brzydko. Z góry dziękuję!
Jestem zagubiony w tym samym morzu co ty... dostaję swój samochód jesienią i próbuję wyprzedzić zimowe koła/opony, ale znajduję niewiele jasnych odpowiedzi. Większość sklepów miała trudności ze znalezieniem czegoś odpowiedniego, a usługi online zasadniczo mówią mi, że nic nie pasuje. Tak więc znalezienie niedrogich zimowych felg o tych samych przesuniętych szerokościach i przesunięciach jest zasadniczo niemożliwe tutaj, w Kanadzie. A nawet znalezienie wskaźnika obciążenia wydaje się trudniejsze, niż powinno być.

Skończyłem na znalezieniu zestawu felg, które ktoś inny na tym forum z powodzeniem zamontował w konfiguracji Performance Pack, więc przynajmniej wiedziałem, że będą pasować przed złożeniem zamówienia. Polecam spróbować zobaczyć, co ludzie już tutaj znaleźli i namierzyć te felgi. Albo zaprzyjaźnij się z naprawdę dobrym sklepem z felgami i poproś ich, aby pomogli ci przejść przez próby i błędy. Powodzenia!

121 - 140 of 206 Posts