Polestar Forum banner
161 - 180 of 206 Posts
Cześć wszystkim! Wkrótce dostanę swój P2. Widzę, że większość osób decyduje się na 8,5" na całym obwodzie. Czy jest jakiś powód, żeby nie wybrać 9" na całym obwodzie? Czy jest to problem z przodu z otarciem błotnika lub innym problemem z otarciem?

Hej wszystkim! Wkrótce dostanę swój P2. Widzę, że większość osób wybiera 8,5" na całym obwodzie. Czy jest jakiś powód, żeby nie wybrać 9" na całym obwodzie? Czy to problem z przodu z otarciem błotnika lub innym problemem z otarciem?
Będzie zależeć od kilku rzeczy, takich jak odsadzenie kół, ale cal szerszy z przodu oprócz jakiejkolwiek zmiany odsadzenia może być trudny, ponieważ to one się obracają, więc chcesz się upewnić, że ten dodatkowy cal nie powoduje otarć w nadkolu podczas skręcania. To przynajmniej z mojego bardzo prostego zrozumienia tych rzeczy.

Hej wszystkim! Wkrótce dostanę swój P2. Widzę, że większość osób decyduje się na 8,5" na całym obwodzie. Czy jest jakiś powód, żeby nie wybrać 9" na całym obwodzie? Czy jest to problem z przodu z otarciem błotnika lub innym problemem z otarciem?
To opony mogłyby ocierać się w nadkolu, ale się nie zmieniają, więc nie ma problemu.
Obawą związaną z 9-calowymi kołami z przodu byłoby to, że ocierają się one o elementy zawieszenia podczas skręcania lub podczas ruchu zawieszenia. Czy ktoś próbował założyć standardowe 9-calowe koła z przodu?

Cóż, teraz wiem, dlaczego wszyscy używacie felg 8,5". Z przodu jest około 20-25 mm prześwitu między kołem/oponą a kolumną resorującą. Użyłem mojego bardzo dokładnego czujnika palcowego. Ten obrazek jest z felgami 19". Jedynym sposobem na użycie felgi o szerokości 9" jest użycie felgi o niskim offsetcie, co powoduje, że wystają one dość daleko poza błotnik. Jak offset +30 do +35. Czy ktoś robi poszerzenia błotników?

View attachment 19564
Tył 9" felgi pasują z przodu bez obcierania. Kupiłem mój samochód używany i miał 9" lewy i 8,5" prawy.

Jakie są specyfikacje tych kół?
Nie pamiętam. Dostałem je w styczniu, kiedy myślałem, że samochód przyjedzie. Skończyło się na tym, że dostałem samochód pod koniec kwietnia.
Jeśli przejdziesz do strony internetowej Braelin, możesz ją wyciągnąć dla dopasowania Polestar2.

Nie pamiętam, czy dostałem +35 mm czy +45 mm, ale oto arkusz specyfikacji Bralin.

Image

Image
W końcu dostałem nowy zestaw na zimę! Może dostanę te same felgi na lato.

PS: Zignorujcie białą substancję na felgach, właśnie je założyłem, a warsztat zapomniał wyczyścić smar, którego używali do montażu opon.

Użyłem nieco krótszej śruby ze względu na koła z rynku wtórnego. 14x1,5 28 mm. Myślę, że OEM jest nieco dłuższy. To były śruby zalecane przez sklep do mojego koła z rynku wtórnego.

W każdym razie, PRZYPOMNIENIE, aby ponownie dokręcić śruby po tygodniu jazdy. Zrobiłem to wczoraj i zauważyłem, że były już trochę poluzowane.

Czy ktoś wie, czy to pasuje?

Znalazłem zestaw z oponami zimowymi 245/45/19.

Rozmiar: 19x8.5
Rozstaw śrub (PCD): 5x108
Offset (ET): 42
Otwór centralny (CB): 63.4
Wykończenie: Matowy czarny
Osadzenie nakrętki koła: Stożkowe
Waga (LBS): 29.6300928
Image

Zrobiłem szybkie zdjęcie po założeniu
Poprzedni właściciel pomalował je proszkowo na kolor gun metal

Czy otwór centralny ma znaczenie przy zakupie felg z rynku wtórnego? Czytałem, że pierścień centrujący powinien wszystko załatwić?
Myślę, że OEM to 63,6, ale patrzyłem na zestaw felg, które mają 73. Wszystko inne, w tym odsadzenie, pasuje.
Dzięki.

Czy otwór piasty ma znaczenie przy zakupie felg z rynku wtórnego? Czytałem, że pierścień centrujący powinien załatwić sprawę?
Myślę, że OEM to 63,6, ale patrzyłem na zestaw felg, które mają 73. Wszystko inne, w tym odsadzenie, pasuje.
Dzięki.
Zmierzyłem ~63,25 mm

Attachments

161 - 180 of 206 Posts