Polestar Forum banner

używany zatwierdzony 2 w zamówieniu - tylko kilka pytań

352 views 7 replies 3 participants last post by  Jowita  
#1 ·
Cześć, jestem tu nowy, więc proszę przenieś ten post, jeśli zrobiłem to źle.....

Zamówiłem Polestar 2 z 2023 roku i przechodzę przez dokumentację,

1. przebieg jest bardzo bliski 40 tys. km, czy jest oczekiwanie, że wykonają serwis na 40 tys. km przed zakupem?

2. data rejestracji Polestar nie zgadza się z faktyczną datą rejestracji brytyjskiego DVLA, mam rację, że standardowa gwarancja (3 lata) jest liczona od daty DVLA, a 2-letnia gwarancja na używany zatwierdzony produkt rozpocznie się po zakończeniu tego okresu? różnica wynosi około 4 miesięcy.

3. czy ktoś ma listę kontroli 112 punktów?

na razie tyle, jako wieloletni fan Saaba, cieszę się na ponowną jazdę szwedzkim samochodem

#2 ·
ach, więc myślę, że odpowiedziałem na niektóre z moich pytań, ponieważ znalazłem kopię listy kontrolnej CPO, która mówi - wszystkie czynności konserwacyjne muszą zostać zakończone, jeśli są w odległości 2500 mil od okna serwisowego:

Musisz mieć mniej niż 80 000 mil • Musisz mieć mniej niż 72 miesiące od pierwszej rejestracji • Musisz mieć pełną historię serwisową Polestar • Przy dostawie wszystkie samochody muszą mieć ukończone planowe czynności konserwacyjne, jeśli są wymagane w ciągu 3 miesięcy/2500 mil • Musisz uruchomić raport historii Carfax, aby potwierdzić kwalifikowalność • Musisz zaktualizować do najnowszego oprogramowania • Musisz sprawdzić status wycofania z eksploatacji • Musisz mieć co najmniej dwa klucze (pilot i/lub klucz aktywności)

#4 ·
1. Przebieg jest naprawdę bliski 40 tys. mil, czy jest oczekiwanie, że wykonają serwis 40 tys. mil przed zakupem?
Nie ma serwisu na 40 tys. mil: serwis odbywa się co 2 lata lub 18 tys. mil w Wielkiej Brytanii, więc Twój samochód powinien mieć dwa wpisy (18 i 36 tys. mil).

#7 ·
Szczerze mówiąc, jeśli chcesz inspekcję x-punktową, to powinni ją i tak zrobić. Nie kupuję samochodów, przy których nie czuję się komfortowo. W przypadku samochodów spalinowych, jeśli nie wymieniają oleju, nie mają nowszych opon i nie wymieniono świec zapłonowych, to ich nie kupuję. Chcę wiedzieć, że po zakupie jestem gotowy do jazdy. To samo dotyczyłoby samochodu elektrycznego. Nowsze opony, wykonana inspekcja i chcę przeczytać raport. Początkowo rozglądałem się za modelem z 2023 roku. Ale nie mogli mi udzielić wystarczających informacji i tak naprawdę niewiele wiedzieli o Polestar. To nie był bezpośredni salon. Jeśli udajesz się do salonu Polestar / Volvo, inspekcja powinna być i tak już wykonana. Nie powinno im to zająć dużo czasu, aby dać ci to, czego chcesz. Również jeśli dealer ma je, zaktualizuj oprogramowanie do najnowszego. Nie licz na OTA. Powodzenia i ciesz się samochodem