Polestar Forum banner
21 - 40 of 174 Posts

·
Registered
Joined
·
343 Posts
If you are having the issue where your WiFi networks don't show up in the car, try disabling WPS on your router. With WPS disabled, even dual band networks on shared SSIDs seem to work.
Thanks. Disabled WPS on my router and hey presto - network visible. Still can’t get Pocketcasts to work properly though. Susbscribed podcasts now show latest episodes but “discover” still brings up a “no content available - check your internet connection“ message or similar.
 

·
Registered
Joined
·
3,175 Posts
Reviving this thread as I can’t see any wireless networks with my car.

where do you specify which network SSIDs to connect to? In the wireless settings nothing comes up for me on any page, even when my phone can see several options. Not sure if I need to turn something specific on?
 

·
Registered
Joined
·
216 Posts
Disable 5Ghz or split onto separate SSID’s and turn WPS off.

You are on the right screen, to check fire up your phones WiFi Hotspot, be patient and on the next scan the PS will pick it up.

Now adjust your WiFi settings and that should sort it, got the same issue myself going to check and sort tomorrow.
 

·
Super Moderator
Polestar 2 350kW, Midnight (blue), charcoal interior, non-PP
Joined
·
3,275 Posts
Disabling WPS was already in there but I've now added in the bit about disabling 5GHz or splitting the bands to have 2.4GHz and 5GHz separated.
 

·
Super Moderator
Polestar 2 350kW, Midnight (blue), charcoal interior, non-PP
Joined
·
3,275 Posts
I suspected that was the case so I've worded it to only try that after trying disabling WPS.
 
  • Like
Reactions: polerad

·
Registered
Joined
·
3,175 Posts
Disabling WPS was already in there but I've now added in the bit about disabling 5GHz or splitting the bands to have 2.4GHz and 5GHz separated.
Have disabled WPS. Have split and unspilt 2.4/5GHz. Have rebooted my router (TP-link Archer A7), repeater (TP-Link RE300 in a OneMesh) and the Polestar infotainment. Have made requisite sacrifices of tofu to idols of Ingenlath and bugdroid.
Still can't see any WiFi networks to choose from. I'm stuck on this screen - every now and then a bar goes across indicating it's searching but nothing changes.
I'm somewhat doubtful it's a configuration issue of my WiFi network because from my phone I can see several other networks to choose from and in the Polestar it shows literally nothing.

Any thoughts?


1871
 
  • Like
Reactions: rgledhill

·
Registered
Joined
·
3,175 Posts
Well. Seems AT&T has borked my phone's hotspot capability. So now I have that to deal with.
How many days of 2020 are there left?
 

·
Super Moderator
Polestar 2 350kW, Midnight (blue), charcoal interior, non-PP
Joined
·
3,275 Posts
Hopefully still enough to get my car and it be perfect! o_O Not been the greatest of years, has it, in all other respects?
 

·
Registered
Joined
·
3,175 Posts
Try a hotspot connection from your phone. Just to rule out a problem with the WiFi hardware in the car?
Phone unborked. Hotspot working (tested with a laptop). Car doesn't see phone network or any other.

Well, as far as things go, the WiFi radio being the main niggle to deal with seems soluble. No other bugs of any sort with a decent amount of testing so far.
 
  • Like
Reactions: rgledhill

·
Super Moderator
Polestar 2 350kW, Midnight (blue), charcoal interior, non-PP
Joined
·
3,275 Posts
If it's not seeing any networks at all, I'd say someone didn't fit the internal antenna properly or it's not soldered down right as that should just work!
 
21 - 40 of 174 Posts
Top