Polestar Forum banner
21 - 39 of 39 Posts
Jedyne, o czym mogę pomyśleć, to słaba wartość w porównaniu do wolta. Volt był świetnym phev
Zgadzam się. Volt był dobrym PHEV, a ELR był tylko ładniejszą wersją - nie widzę nic złego w żadnym z nich. Kupiłem używany model ELR z 2016 roku i jeździłem nim przez 4 lata bez problemów, płacąc za niego tylko 30 tys. dolarów przy przebiegu 22 tys. mil. Nie zapłaciłbym pełnej ceny detalicznej jako nowy (95 tys. dolarów), ale to była świetna okazja jako używany!

Ok - Nie wygrałem na loterii i będzie to nasz jedyny samochód. Jednak jeździmy maksymalnie 3-5 tys. rocznie i to nie codziennie, ponieważ pracujemy z domu. Po prostu nic nie może się równać z tym samochodem z emocjonalnego punktu widzenia. Jeśli go kupię, będzie to emocjonalny zakup, co zazwyczaj jest nierozsądne.
Jestem również właścicielem P1 i przejechałem nim około 5000 mil w ciągu kilku miesięcy. Kupiłem jeden z niewielu pozostałych nowych samochodów i jeszcze tego nie żałuję (ha). Rabaty są ogromne dla lekko używanych egzemplarzy, więc cena wejścia jest teraz mniejszą barierą.

Jeśli chodzi o racjonalność, kupno takiego samochodu może być emocjonalną decyzją, ale argumentowałbym, że na większość kupujących samochody do użytku osobistego duży wpływ mają emocje.

To naprawdę piękny samochód i bardzo mi się nim jeździło. Szukałem GT i nic na rynku nie jest do niego podobne pod względem marki i ceny - stylowy, szybki, cichy, bardzo wygodny, napęd na wszystkie koła, hybrydowy, praktyczny dla dwóch plus dwóch (choć tylne siedzenia są tylko dla bardzo niskich osób). Bardzo często otrzymuję komplementy i podoba mi się, że nowa marka nie ma żadnego "bagażu" związanego z nią, jak inne znane marki.

Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale moim drugim "codziennym kierowcą" jest Miata, którą jeżdżę we wszystkich warunkach pogodowych (czytaj: śnieg), a P1 powinien być jeszcze łatwiejszy do prowadzenia zimą.

Największe obawy dotyczące posiadania to dla mnie (1) długoterminowa niezawodność diabelnie złożonego układu napędowego i (2) to, że najbliższe centrum serwisowe znajduje się setki mil dalej.

Jeśli jeździsz tylko kilka tysięcy mil rocznie, to praktycznie każdy samochód byłby w porządku i powinieneś dostać to, czego chcesz!

Discussion starter · #24 ·
Nie jestem pewien, dlaczego mówisz takie rzeczy o ELR. Może nie był dla ciebie odpowiedni, ale zapewnił mi luksusowy pojazd na pasie dla samochodów współdzielonych w rejonie zatoki San Francisco, kiedy tam mieszkałem i pracowałem. Był wygodny, stylowy, luksusowy i miał wystarczającą moc baterii, aby dowieźć mnie do biura, a następnie z powrotem do domu bez paliwa. Bardzo dobrze odpowiadał moim potrzebom.

Nie działał jak P1, ale robił to, do czego został stworzony - i był dla mnie bardzo praktyczny.
Przepraszam, nie chciałem cię urazić. Być może był to dobry samochód na swoje czasy. Pamiętam, że jeździłem nim testowo i z pewnością był ekscentryczny :)

Cześć wszystkim, poważnie rozważam zakup P! z 2021 roku. Przejechałem się samochodem testowym i byłem zachwycony. Jednak po przejrzeniu tego forum zaczynam się martwić z powodu tego, co wydaje się być dość dużą liczbą właścicieli z problemami z niezawodnością. Ponieważ w USA jest około 200 samochodów P1, wydaje się, że problemy mogą dotknąć wiele samochodów, ale oczywiście mogę się mylić. Chciałbym usłyszeć od obecnych właścicieli, czy kupiliby P1 ponownie po swoich doświadczeniach, a także czy ktoś z was martwi się długoterminowym posiadaniem po gwarancji. Z góry dziękuję!
Mam swój od około dwóch miesięcy i nie żałuję ani sekundy. Mój to edycja z 2021 roku z wszystkimi opcjami z wyjątkiem haka holowniczego. Kiedy go kupiłem, miał 7300 mil i nie miał żadnych aktualizacji oprogramowania i wszystko było w porządku. Zaktualizowałem oprogramowanie, dodałem ulepszenie oprogramowania wydajności i nie miałem z nim żadnych problemów. Jedyną rzeczą, o której pomyślałbym jako negatyw, jest to, że musiałem kilka razy zrestartować system informacyjno-rozrywkowy. Raz zgubiłem GPS, a raz przestało działać radio.

Mam swój egzemplarz od około dwóch miesięcy i nie żałuję ani sekundy. Mój to edycja Launch z 2021 roku ze wszystkimi opcjami z wyjątkiem haka holowniczego. Kiedy go kupiłem, miał 7300 mil i nie miał żadnych aktualizacji oprogramowania i wszystko było w porządku. Zaktualizowałem oprogramowanie, dodałem ulepszenie oprogramowania wydajności i nie miałem z nim żadnych problemów. Jedyną rzeczą, o której pomyślałbym jako negatywnej, jest to, że musiałem kilka razy zrestartować system informacyjno-rozrywkowy. Raz zgubiłem GPS, a raz przestało działać radio.
Zignoruj wszystko, co powiedziałem. L O L. Mój to Polestar 2 i powinienem był przeczytać cały Twój post.

Cześć wszystkim, poważnie rozważam zakup P! 2021. Przejechałem się samochodem testowym i byłem zachwycony. Jednak po przejrzeniu tego forum, zaczynam się martwić z powodu tego, co wydaje się być dość dużą liczbą właścicieli z problemami z niezawodnością. Ponieważ w USA jest około 200 samochodów P1, wydaje się, że problemy mogą dotknąć wiele z tych samochodów, ale oczywiście mogę się mylić. Chciałbym usłyszeć od obecnych właścicieli, czy kupiliby P1 ponownie po swoich doświadczeniach, a także czy ktoś z was martwi się długotrwałym posiadaniem po gwarancji. Z góry dziękuję!
Kiedy kupiłem moje Alfa Romeo Milano (fabrycznie nowe 87 kupione w 90 po tym, jak przez te wszystkie lata stało pod przykryciem z tyłu salonu), zostałem ostrzeżony, a ludzie mówili mi, że oszalałem. Może byłem i nadal jestem. Ale kochałem ten samochód i jazda nim była piekielną frajdą, chciałbym go nadal mieć. Mój zakup był podyktowany wyłącznie emocjami i odwagą, świetny samochód z wysokim włoskim stylem, niezawodny nie, ale czekałem z niecierpliwością na jazdę nim za każdym razem, gdy widziałem go na podjeździe przez okno. P1 jest w moich oczach w tej samej kategorii, to stara technologia, pochłania benzynę i prąd i zdecydowanie istnieją pewne wady w przypadku każdego wczesnego projektu transportu z mieszanym układem napędowym. Ale stylizacja jest imponująca, nieco retro, ale z tą wyrafinowaną szwedzką estetyką. Siedziałem w jednym u dealera, u którego dostałem mojego P2 i przez kilka minut miałem poważne wyrzuty sumienia, że ​​dostałem P2 zamiast P1. Żyje się tylko raz, jeśli P1 dzwoni do twoich dzwonków, kup go, jest naprawdę jedyny w swoim rodzaju i bez wątpienia zwrócisz na siebie uwagę. Ale zaoszczędź trochę pieniędzy na zakup zapasowego pojazdu, jest prawdopodobne, że w pewnym momencie będziesz go potrzebować. Mam nadzieję, że kupujesz u dealera Volvo/Polestar (będziesz potrzebować ich wsparcia w przyszłości, więc zbuduj relację), ile mil? Ten, w którym siedziałem, miał zaledwie 12 tys. mil. Najważniejsze, o czym należy pamiętać, to mieć realistyczne oczekiwania co do tego, czym jest i jak będziesz z niego korzystać, i upewnić się, że twoja druga połówka jest w pełni zaangażowana w zakup i zna wszystkie możliwe wady. Mówię ci to z doświadczenia, ponieważ na pewno nie chcesz, aby stało się to problemem w przyszłości. Wszystko albo nic

Discussion starter · #30 ·
Kiedy kupiłem mojego Alfa Romeo Milano (fabrycznie nowy 87 kupiony w 90 po tym, jak przez te wszystkie lata stał pod plandeką z tyłu salonu), zostałem ostrzeżony i ludzie mówili mi, że jestem szalony. Może byłem i nadal jestem. Ale kochałem ten samochód i jazda nim była niesamowitą frajdą, chciałbym go nadal mieć. Mój zakup opierał się wyłącznie na emocjach i odwadze, świetny samochód do jazdy z wysokim włoskim stylem, niezawodny nie, ale czekałem z niecierpliwością na jazdę nim za każdym razem, gdy widziałem go na podjeździe przez okno. P1 jest w tej samej kategorii w moich oczach, to stara technologia, zużywa benzynę i prąd i zdecydowanie istnieją pewne wady w przypadku wczesnych konstrukcji mieszanych układów napędowych. Ale stylistyka jest imponująca, nieco retro, ale z tą wyrafinowaną szwedzką estetyką. Siedziałem w jednym u dealera, u którego dostałem mojego P2 i przez kilka minut miałem poważne wyrzuty sumienia, że wziąłem P2 zamiast P1. Żyje się tylko raz, jeśli P1 dzwoni w twoich dzwonkach, weź go, jest naprawdę jedyny w swoim rodzaju i bez wątpienia zwrócisz na siebie uwagę. Ale zaoszczędź trochę pieniędzy na zakup zapasowego pojazdu, jest prawdopodobne, że w pewnym momencie będziesz go potrzebować. Mam nadzieję, że kupujesz u dealera Volvo/Polestar (będziesz potrzebować ich wsparcia w przyszłości, więc zbuduj relację), ile mil? Ten, w którym siedziałem, miał zaledwie 12 tys. mil. Najważniejsze rzeczy, o których należy pamiętać, to: mieć realistyczne oczekiwania co do tego, czym jest i jak będziesz go używać, i upewnić się, że twoja druga połówka jest w pełni zaangażowana w zakup i zna wszystkie możliwe wady. Mówię ci to z doświadczenia, ponieważ na pewno nie chcesz, aby stało się to problemem w przyszłości. Wszystko albo nic
Dziękuję za wspaniały wkład! Zgadzam się i z mottem „żyje się tylko raz”. Przyglądam się dwóm - jeden ma około 2 tys. mil (północ), drugi jest matowoczarny z 200 milami i pełną gwarancją, ponieważ nigdy nie został sprzedany. Matowoczarny ma dziwny problem z fotelem kierowcy - podparcie siedzenia wygląda, jakby miało uszkodzenia spowodowane wodą, ponieważ skóra jest całkowicie rozciągnięta i luźna. Północ zostanie kupiona bez oglądania. Jeździłem testowo matowoczarnym.

Uważaj na stwierdzenie "nowy". Mówili to samo o moim z 4 milami, ale kiedy dostałem dokumenty, było napisane używany. Zadzwoniłem i powiedziałem WTF? Reklamowaliście i stwierdziliście, że jest nowy, ale w dokumentach napisano używany... Opowiedzieli mi historię o konieczności zakupu od producenta, ale nigdy nie został zarejestrowany. Zapytałem, kiedy zaczęła się gwarancja, a oni powiedzieli mi 2022. Powiedziałem, że pełna gwarancja fabryczna straciła już ~1,5 roku. Powiedziałem, że to fałszywa reklama i oszustwo. Kłóciliśmy się o to przez chwilę i powiedziałem im, że nie zamierzam kupować pojazdu, chyba że dadzą mi 8-letnią gwarancję obejmującą akumulatory HV - co zrobili. Skończyło się na tym, że obniżyli cenę o kolejne kilka tysięcy i dołączyli pełną gwarancję od zderzaka do zderzaka na kolejne 8 lat.

Mam swój od prawie 3 lat (styczeń 2021) i wciąż uwielbiam do niego wsiadać każdego dnia (z wyjątkiem sytuacji, gdy dostaję kolejny CEL - mam nadzieję, że te złe zniknęły wraz z akcją serwisową akumulatorów). Nie martwię się o mechanikę silnika, ponieważ nigdy nie jest używany. Wróciłem do 235 mpg (z 214, ponieważ otrzymałem powiadomienie o przestarzałym paliwie i musiałem użyć silnika, aby spalić trochę benzyny). Jeśli zgaduję, silnik może mieć mniej niż 250 mil przebiegu, na pewno mniej niż 500 mil, a samochód przekroczył niedawno 10 tys. mil (około 5000 rocznie, biorąc pod uwagę COVID i czas spędzony w warsztacie). Ma XC90 T6, czyli ten sam podstawowy silnik, z przebiegiem 70 tys. mil bez większych problemów.

Fajnie jest widzieć, co mogę z nim zrobić i nie potrzebować jej XC90. Trzymam ręcznik plażowy w bagażniku, aby chronić fotel pasażera. 55-galonowa beczka do użytku z odkurzaczem w warsztacie stolarskim była ostatnio jednym z ciekawszych elementów. Wypełniłem też samochód całkowicie, gdy dostałem kartony i rolki folii bąbelkowej, kiedy sprzedałem system stereo.

Podczas gdy RJOC sprzedał swojego ELR, ja wciąż mam swój na wypadek, gdyby 1 miał trafić do warsztatu. Nie mają samochodu zastępczego, którego bym chciał (z wyjątkiem firmowego 1, który od miesięcy stoi w salonie Volvo - może spróbuję to załatwić, jeśli mój będzie musiał tam trafić i wciąż tam będzie). Więc stoi pod plandeką na podjeździe. Ma 40 tys. mil i ponad 325 mpg przez cały okres eksploatacji, chociaż ostatnio dużo jeździ na benzynie, ponieważ nie jest zbyt często używany, więc zawsze ma przestarzałe paliwo. Mój to 2014, który kupiłem w styczniu 2018 roku za 33 tys. dolarów.

Oczywiście, jestem fanem koncepcyjnych coupe PHEV, mając je oba.

Discussion starter · #33 ·
Mam swój od prawie 3 lat (styczeń 2021) i wciąż uwielbiam do niego wsiadać każdego dnia (z wyjątkiem sytuacji, gdy dostaję kolejny CEL - mam nadzieję, że te złe zniknęły wraz z akcją serwisową akumulatorów). Nie martwię się o mechanikę silnika, ponieważ nigdy nie jest używana. Wróciłem do 235 mpg (z 214, ponieważ otrzymałem powiadomienie o przestarzałym paliwie i musiałem użyć silnika, aby spalić trochę benzyny). Jeśli mam zgadywać, silnik może mieć przejechane mniej niż 250 mil, na pewno mniej niż 500 mil, a samochód dopiero co przekroczył 10 tys. mil (około 5000 rocznie, biorąc pod uwagę COVID i czas spędzony w warsztacie). Ma XC90 T6, czyli ten sam podstawowy silnik, z przebiegiem 70 tys. mil bez większych problemów.

Fajnie jest zobaczyć, co mogę z nim zrobić i nie potrzebować jej XC90. Trzymam ręcznik plażowy w bagażniku, aby chronić fotel pasażera. 55-galonowa beczka do użytku z odkurzaczem w warsztacie stolarskim była ostatnio jednym z bardziej interesujących elementów. Wypełniłem też samochód po brzegi, kiedy dostałem kartony i rolki baniek, gdy sprzedawałem system stereo.

Podczas gdy RJOC sprzedał swojego ELR, ja wciąż mam swojego na wypadek, gdyby 1 miał trafić do warsztatu. Nie mają samochodu zastępczego, którego bym chciał (z wyjątkiem samochodu firmowego, który od miesięcy stoi u dealera Volvo - może spróbuję to załatwić, jeśli mój będzie musiał tam trafić i wciąż tam będzie). Więc stoi pod pokrowcem na podjeździe. Ma 40 tys. mil i ponad 325 mpg przez cały okres eksploatacji, chociaż ostatnio często jeździ na benzynie, ponieważ nie jest zbyt często używany, więc zawsze ma przestarzałe paliwo. Mój to 2014, który dostałem w styczniu 2018 roku za 33 tys. dolarów.

Oczywiście interesują mnie koncepcyjne coupe PHEV, ponieważ mam oba.
Dzięki za komentarze. Ciekawe do usłyszenia - ile dokładnie czasu spędził w serwisie? Czy to w zasadzie normalne? Przychodząc z Lexusa, martwię się.

Discussion starter · #34 ·
Dzięki za komentarze. Ciekawie jest usłyszeć - ile dokładnie czasu był w serwisie? Czy to w zasadzie normalne? Przychodząc z Lexusa, martwię się.
Wygląda na to, że jest to całkiem normalne i w rzeczywistości oczekuje się, że P1 będzie wyłączony z eksploatacji przez dłuższy czas. Czy uważasz, że to dość powszechne?

Miał 3 dłuższe okresy w warsztacie. Dostałem samochód 3 lub 4 stycznia 2021 roku. Pierwszy był w kwietniu 2021 roku i trwał około miesiąca, ale 2 tygodnie z tego to czas transportu między LA i Houston, kiedy LA było najbliższym Space/serwisem. Wtedy właśnie odkryto problem z modułem, który nie zachowywał się prawidłowo podczas ładowania i rozładowywał akumulator 12V (potwierdzono?). Poprawka do tego pojawiła się kilka miesięcy później. Drugi raz to 6 tygodni w Austin z powodu pierwszego braku równowagi ogniw. To było w październiku 2021 roku. Nie jestem pewien, jak pilnie Austin wykonywał pracę, ale mieli pierwszą rundę, w której załadowali magiczne oprogramowanie kalibracyjne i jeździli samochodem przez około 3 pełne cykle ładowania/rozładowania. To się nie udało, więc musieli wyjąć akumulator, otworzyć go i zrobić ogniwa indywidualnie na stole warsztatowym. Najwyraźniej nastąpiło pewne opóźnienie, podczas gdy potrzebne narzędzie zostało wysłane skądkolwiek. Trzeci raz to drugie wystąpienie braku równowagi ogniw. To trwało 3 miesiące tutaj w Houston, począwszy od początku września 2022 roku. Pominęliśmy jazdę nim, ponieważ i tak nie zadziałało to za pierwszym razem. Zrobiono wiele rzeczy, balansowanie na stole warsztatowym (tym razem nie zadziałało), wymiana ogniw, zdobywanie nowych ogniw dla uszkodzonych ogniw, zdobywanie nowego modułu sterującego (tego, który wykonuje rzeczywiste analogowe napięcie i prąd ogniw oraz monitorowanie), wreszcie mieszanie i dopasowywanie nowych i starych ogniw, aby uzyskać coś, co działało. W końcu skończone 2 grudnia.

Potem były 2 tygodnie na wezwanie do wymiany akumulatora, ale byliśmy na wakacjach, kiedy to zrobiono. Kolejny tydzień później, kiedy klocek hamulcowy odpadł, kiedy odebrałem go po wezwaniu do wymiany akumulatora. Akumulator 12V trwał tylko jeden dzień.

Zatem dwie rzeczy z tego wszystkiego. Po pierwsze, czasy są krótsze dla standardowych elementów Volvo (akumulator 12V, który był w magazynie). Wymiana klocków hamulcowych i przetoczenie tarcz (zrobiłem oba przednie koła dla bezpieczeństwa) zajęło tylko tydzień (klocki przyszły szybko). Ogniwa akumulatora wysokiego napięcia to inna historia. Krzywa uczenia się dla Polestar i ograniczone części. Po drugie, od wszystkich na forum i tego, co słyszę gdzie indziej, moje doświadczenie jest dalekie od normalnego, w kierunku najgorszego przypadku. Inna osoba na forum również miała długotrwałe, powtarzające się problemy, zły moduł, który trudno było zlokalizować, ale Polestar ciężko pracował, aby to naprawić, sprowadzając techników i tym podobne. Ponadto mój samochód jest wczesnym samochodem. Duża część tego zostanie naprawiona w późniejszych samochodach. Firma była świetna ze wszystkimi moimi problemami, a mój lokalny mechanik jest niesamowity. Większość właścicieli nie miała takich problemów, tylko wspaniałe, bezproblemowe samochody.

Jak zauważyłem gdzie indziej, zasadniczo jeździmy prototypami, więc można spodziewać się pewnych problemów. Prawdopodobnie mniej problemów niż w samochodzie, który musiałbym wymienić, gdybym musiał, ListerBell STR (replika Stratos) ListerBell STR.

Więc nie pozwól, aby moje problemy z ogniwami akumulatora zniechęciły Cię do kupna absolutnie pięknego i wyjątkowego samochodu. Ludzie wciąż podchodzą co kilka dni i pytają, co to jest i mówią, jak świetnie wygląda. Nie dostajesz tego zbyt wieloma samochodami.

Discussion starter · #36 ·
Przeszedł 3 dłuższe okresy w warsztacie. Dostałem samochód 3 lub 4 stycznia 2021 roku. Pierwszy był w kwietniu 2021 roku i trwał około miesiąca, ale 2 tygodnie z tego to czas tranzytu między Los Angeles a Houston, kiedy Los Angeles było najbliższym Space/serwisem. Wtedy odkryto problem z modułem, który nie zachowywał się prawidłowo podczas ładowania i rozładowywał akumulator 12 V (potwierdzono?). Poprawka do tego pojawiła się kilka miesięcy później. Drugi raz to 6 tygodni w Austin z powodu pierwszego braku równowagi ogniw. To było w październiku 2021 roku. Nie jestem pewien, jak pilnie Austin wykonywał pracę, ale mieli pierwszą rundę, w której załadowali magiczne oprogramowanie kalibracyjne i przejechali samochodem około 3 pełnych cykli ładowania/rozładowania. To się nie udało, więc musieli wyjąć akumulator, otworzyć go i zrobić ogniwa indywidualnie na stole warsztatowym. Najwyraźniej nastąpiło pewne opóźnienie, podczas gdy potrzebne narzędzie zostało wysłane skądkolwiek. Trzeci raz to drugie wystąpienie braku równowagi ogniw. To trwało 3 miesiące tutaj w Houston, począwszy od początku września 2022 roku. Pominęliśmy jazdę, ponieważ i tak nie zadziałała za pierwszym razem. Zrobiono wiele rzeczy, balansowanie na stole warsztatowym (tym razem nie zadziałało), wymiana ogniw, zdobywanie nowych ogniw dla uszkodzonych ogniw, zdobywanie nowego modułu sterującego (tego, który wykonuje rzeczywiste analogowe napięcie i prąd ogniwa oraz monitorowanie), wreszcie mieszanie i dopasowywanie nowych i starych ogniw, aby uzyskać coś, co działało. W końcu skończone 2 grudnia.

Potem były 2 tygodnie na wezwanie do serwisu akumulatora, ale byliśmy na wakacjach, kiedy to zrobiono. Kolejny tydzień po tym, kiedy kawałek klocka hamulcowego odpadł, kiedy odebrałem go po wezwaniu do serwisu akumulatora. Akumulator 12 V to tylko jeden dzień.

Z tego wszystkiego wynikają dwie rzeczy. Po pierwsze, czasy są krótsze dla standardowych elementów Volvo (akumulator 12 V, który był w magazynie). Wymiana klocków hamulcowych i przetoczenie tarcz (zrobiliśmy oba przednie koła dla bezpieczeństwa) zajęło tylko tydzień (klocki przyszły szybko). Ogniwa akumulatorów wysokiego napięcia to inna historia. Krzywa uczenia się dla Polestar i ograniczone części. Po drugie, z tego, co słyszę od wszystkich na forum i gdzie indziej, moje doświadczenie jest dalekie od normalnego, w kierunku najgorszego przypadku. Inna osoba na forum również miała długotrwałe, powtarzające się problemy, wadliwy moduł, który trudno było zlokalizować, ale Polestar ciężko pracował, aby to naprawić, sprowadzając techników i tym podobne. Ponadto mój samochód jest wczesnym samochodem. Duża część tego zostanie naprawiona w późniejszych samochodach. Firma była wspaniała ze wszystkimi moimi problemami, a mój lokalny mechanik jest niesamowity. Większość właścicieli nie miała takich problemów, tylko wspaniałe, bezproblemowe samochody.

Jak zauważyłem gdzie indziej, zasadniczo prowadzimy prototypy, więc można spodziewać się pewnych problemów. Prawdopodobnie mniej problemów niż w samochodzie, który musiałbym wymienić, gdybym musiał, ListerBell STR (replika Stratosa) ListerBell STR.

Więc nie pozwól, aby moje problemy z ogniwami akumulatora zniechęciły Cię do kupna absolutnie pięknego i wyjątkowego samochodu. Ludzie wciąż podchodzą co kilka dni i pytają, co to jest i mówią, jak świetnie wygląda. Nie dostajesz tego zbyt wieloma samochodami.
Wow, podziwiam Twoją cierpliwość, ale zgadzam się, że jeśli ktoś uważa to za prototyp, to po prostu należy do tego terytorium. Miło słyszeć, jak pomocny był Polestar. Czy zapewnili Ci samochód zastępczy w tych długich odstępach czasu?
Przyglądam się dwóm samochodom - jednemu daleko ode mnie, który był prowadzony przez 2 lata i ma około 2 tys. mil) a drugiemu bardzo blisko mnie, który nigdy nie został zarejestrowany. Wygląda na to, że woda wyciekła na fotel kierowcy i uszkodziła skórę, która jest teraz pomarszczona. Nie jest dla mnie jasne, dlaczego tego nie naprawili i zastanawiam się, czy samochód jest rzeczywiście gotowy do dostawy pod względem naprawy wszystkich tych wczesnych problemów, skoro stoi od 2 lat. Nie czuję, żeby dealer był ze mną całkowicie szczery, ale być może jestem po prostu nadmiernie podejrzliwy

Zawsze oferowali samochód zastępczy, ale odmawiam, ponieważ zawsze są to 4 drzwi jakiegoś typu. Kiedy wsiadam do większości 4-drzwiowych i ustawiam fotel prawidłowo, obracanie głowy w lewo daje mi wspaniały widok na słupek B. Niektórzy ludzie tutaj mają szczęście mieć centrum serwisowe z 1 jako samochodem zastępczym. Nie tutaj (chyba że uda mi się nakłonić ich do zatrzymania firmowego). Więc mam swój 2-drzwiowy samochód, który został spłacony dawno temu (dobra, kiedy go dostałem) i ma stosunkowo niską składkę ubezpieczeniową.

Kupiłem mojego P*1 od Polestar Princeton jesienią 2021 roku i nie żałuję. Uwielbiam go. Miałem wykonane wezwanie do serwisu dotyczące baterii. Moja rodzina jeździ Volvo od lat 80. Jeśli możesz sobie na to pozwolić i mieszkasz w pobliżu dealera Polestar, zrób to, jeśli uwielbiasz sposób, w jaki jeździ. Poproś o przebaczenie drugą połówkę później! Haha, JK.

Mam 13 tysięcy mil na moim P1. To wspaniały samochód, do tego stopnia, że rozważałem kupno drugiego. Łatwy kierowca na co dzień, głupio szybki i wspaniały prawdziwy samochód G.T. Cieszę się każdą podróżą i staram się odbyć przynajmniej jedną podróż o długości 1300 mil rocznie, po prostu fantastyczny kierowca.

21 - 39 of 39 Posts