Polestar Forum banner
21 - 29 of 29 Posts
Moja żona ma Volvo C40 AWD z 2023 roku i chociaż jest naprawdę ładny i wygodny w prowadzeniu, to w żaden sposób nie dorównuje mojemu Polestarowi 2. Volvo przechyla się na zakrętach, jeśli jest mocno dociskane, i siedzi wyżej niż mój Polestar 2, który ma wykończenie PPP. Polestar 2 wygrywa przez cały dzień!

Zgodnie z pytaniem OP, jak P2 i XC40 się różnią... Cóż, na pierwszy rzut oka jest to bardzo oczywiste. Jeden wygląda bardziej jak sedan (technicznie crossover), podczas gdy drugi wygląda jak kolejny SUV. Dla mnie tradycyjny wygląd SUV-a się zestarzał.

90% ludzi podejmuje decyzję o zakupie samochodu na podstawie dwóch czynników: (1) wyglądu i (2) ceny.

Zgodnie z pytaniem OP, jak P2 i XC40 się różnią...

Cóż, na pierwszy rzut oka jest to bardzo oczywiste. Jeden wygląda bardziej jak sedan (technicznie crossover), podczas gdy drugi wygląda jak kolejny SUV. Dla mnie tradycyjny wygląd SUV-a zestarzał się.

90% ludzi podejmuje decyzję o zakupie samochodu w oparciu o dwa czynniki: (1) wygląd i (2) cenę.
Gdzie znalazłeś tę statystykę 90%?

Gdzie znalazłeś tę statystykę 90%?
Na seminarium sprzedaży i marketingu, w którym uczestniczyłem w zeszłym roku.

Nie oznacza to, że inne czynniki nie są brane pod uwagę, ale powiedzmy, że na przykład ludzie nie kupią samochodu, jeśli naprawdę nie podoba im się wygląd, pomijając takie rzeczy jak liczba uchwytów na kubki. :cool: Większość samochodów ma obecnie bardzo podobne opcje, więc to remis.

Cena jest nadal głównym czynnikiem dla większości ludzi. Ale 1% grupa naprawdę nie martwi się o cenę.

Na marginesie, kiedy po raz pierwszy idę zobaczyć nowy model... jeśli nie odwrócę się, żeby jeszcze raz spojrzeć, oddalając się od samochodu, to dla mnie sygnał, że nie jestem zainteresowany.

Moim zdaniem, patrzenie na samochód jest jak podziwianie pięknej kobiety.

Zgodnie z pytaniem OP, jak P2 i XC40 się różnią...

Cóż, na pierwszy rzut oka jest to bardzo oczywiste. Jeden bardziej przypomina sedana (technicznie crossover), podczas gdy drugi wygląda jak kolejny SUV. Dla mnie tradycyjny wygląd SUV-a się zestarzał.
Tak, xc40 to totalna przejażdżka dla mamy, równie dobrze może to być crv lub rav4

W zeszłym tygodniu odbyłem jazdę próbną C40 LRSM (ta sama podstawa co XC40) i EX30 Twin Motor, ponieważ szukam zamiennika dla mojego PS2 LRDM (non-performance). Pierwszą rzeczą, którą zauważyłem w C40, było to, jak bardzo gorsza jest widoczność do tyłu; mam 1,90 m wzrostu, fotel był na najniższym ustawieniu i musiałem się schylać, żeby cokolwiek zobaczyć w lusterku wstecznym. Drugą rzeczą, którą zauważyłem, było to, jak różne jest prowadzenie; ma znacznie bardziej miękkie zawieszenie i czułem się, jakbym prowadził łódź. EX30 nie był pod tym względem dużo lepszy; wydaje się znacznie szybszy w porównaniu do PS2, ale na zakrętach sprawia wrażenie, jakby kołysał cię do snu. Oczywistą zaletą jest to, że na bruku te w ogóle nie grzechoczą; mój PS2 brzmi czasami tak, jakby miał się rozpaść na tych samych drogach.
Doceniłem jednak, jak dobrze działa ulepszony system informacyjno-rozrywkowy w EX30; to jeszcze nie było ostateczne oprogramowanie, więc jeszcze bezprzewodowy carplay, ale już wydawał się znacznie szybszy niż w naszych PS2.
Krótko mówiąc; prawdopodobnie znowu wybiorę 2024 PS2.

Czy wiemy, dlaczego Polestar zdecydował się na umieszczenie tunelu transmisyjnego? Rozumiem, dlaczego jest on w Volvo, ale czy nie mogli go pominąć w PS2? Czy tunel jest częścią sztywności podwozia w CMA? Nie żeby mnie to martwiło - po prostu jestem ciekaw.
Uważam, że tunel w Polestarze ma więcej baterii, więc przypuszczam, że ogólnie rzecz biorąc, siedzi niżej niż w innym przypadku.

Czy wiemy, dlaczego Polestar zdecydował się na umieszczenie tunelu skrzyni biegów? Rozumiem, dlaczego jest on w Volvo, ale czy nie mogli go pominąć w PS2? Czy tunel jest częścią sztywności podwozia w CMA? Nie żeby mnie to martwiło - po prostu jestem ciekaw.
ponieważ sekcja między przednią osią a kierownicą jest jedynym stałym punktem w platformie CMA.
"Tunel skrzyni biegów" zawiera strukturę sztywności, więc nie podlega negocjacjom.

21 - 29 of 29 Posts