Funkcja 'One Pedal Drive' staje się bezużyteczna po aktualizacji 2.9, co więcej, stała się zbyt miękka w tej aktualizacji, mimo że osobiście pisałem do Polestar o pierwszej zmianie, którą wprowadzili w tej funkcji, kiedy zmienili ją z dobrej, niezawodnej i sztywnej wersji 2.4 na bardziej miękką 2.7, tak jakby nie było 'Low Profile'. Wersja 2.7 miała bardziej miękki hamulec regeneracyjny nawet w 'Standard Profile', co jest najsilniejszą wartością, jaką można dla niego ustawić i która jest przeznaczona dla użytkownika.
W ciągu pierwszych 24 godzin po użyciu aktualizacji oprogramowania v2.9 musiałem tego dnia dwa razy gwałtownie zahamować, w przeciwnym razie wjechałbym w samochód z przodu z powodu tej zmiany.
Co rodzi pytania:
Przeanalizujmy, jak to ustawienie wyglądałoby w świecie, w którym kierowcy mogliby faktycznie dostosowywać swoje preferencje dotyczące jazdy:
Dolny lewy róg, na wypadek gdyby pozostał niezauważony.
Dodanie ankiety, aby zwrócić uwagę na preferencje kierowców w tym zakresie.
Czy wy również używacie Low profile?
W moim przypadku wolałbym wartość pomiędzy 2.4 a 2.7, ale interfejs użytkownika nie zapewnia sposobu na ustawienie mojego preferowanego, dostosowanego stylu jazdy w tej kwestii.
Niezwiązane, ale ponieważ funkcja znajduje się na tym samym ekranie i zadałem również pytanie do zespołu wsparcia: Jaki jest cel funkcji pełzania bez 'automatycznego hamowania'? Jeszcze brak odpowiedzi.
W ciągu pierwszych 24 godzin po użyciu aktualizacji oprogramowania v2.9 musiałem tego dnia dwa razy gwałtownie zahamować, w przeciwnym razie wjechałbym w samochód z przodu z powodu tej zmiany.
Co rodzi pytania:
- Jaki jest sens posiadania funkcji 'One Pedal Drive', jeśli trzeba używać 2 pedałów? Żaden.
- Czy jesteśmy bezpieczniejsi dzięki tej zmianie? Nie, potrzebujemy więcej dystansu i przestrzeni przed nami, aby w pełni zahamować.
- Co się stało z pamięcią mięśniową kierowcy po otrzymaniu aktualizacji, która zmienia sposób, w jaki zaadaptowaliśmy się do nauki? Pamięć mięśniowa jest teraz bezużyteczna.
Przeanalizujmy, jak to ustawienie wyglądałoby w świecie, w którym kierowcy mogliby faktycznie dostosowywać swoje preferencje dotyczące jazdy:
Dolny lewy róg, na wypadek gdyby pozostał niezauważony.
Dodanie ankiety, aby zwrócić uwagę na preferencje kierowców w tym zakresie.
Czy wy również używacie Low profile?
W moim przypadku wolałbym wartość pomiędzy 2.4 a 2.7, ale interfejs użytkownika nie zapewnia sposobu na ustawienie mojego preferowanego, dostosowanego stylu jazdy w tej kwestii.
Niezwiązane, ale ponieważ funkcja znajduje się na tym samym ekranie i zadałem również pytanie do zespołu wsparcia: Jaki jest cel funkcji pełzania bez 'automatycznego hamowania'? Jeszcze brak odpowiedzi.