Polestar Forum banner
21 - 40 of 60 Posts
Chociaż problem TCAM mnie nie dotknął (i modlę się, żeby nigdy nie dotknął), dla mnie nie jest to przeszkodą. Bardziej martwiłbym się powszechnymi awariami układu napędowego, akumulatora i BDU, takimi jak miałem. To są przeszkody. Jak irytujący i denerwujący jest problem TCAM, to coś, co Polestar z czasem w końcu naprawi, albo zaktualizowanymi TCAM (wymiana sprzętu), powiązanym oprogramowaniem lub jednym i drugim.

Na całym świecie. Nie znam liczb w USA ani Ameryce Północnej

Z INSIDEEV's:

"Polestar ogłosił, że jego globalna sprzedaż elektrycznych samochodów z wtyczką wyniosła 9215 w trzecim kwartale 2022 roku.
To przeciętny wynik - w zasadzie nieco poniżej średniej, ponieważ od początku roku firma dostarczyła około 30 400 samochodów elektrycznych (ponad 10 000 kwartalnie).
Celem na 2022 rok jest 50 000 sztuk (wcześniej obniżono z 65 000), więc prawie 20 000 byłoby potrzebne tylko w Q4, aby osiągnąć cel. Byłby to znaczący nowy rekord kwartalny.
Według Polestar, 20 000 w Q4 jest możliwe, a większość samochodów przeznaczonych do dostawy w Q4 jest gotowa (wyprodukowana/w transporcie, jak rozumiemy)"
Lepiej niż nic... ale potrzebna jest sprzedaż w USA, aby uzyskać częstotliwość... w USA. Chodzi o to, że można używać tylko udokumentowanych skarg od zweryfikowanych właścicieli. I nie jestem pewien, czy Europa ma coś równoważnego temu, co mają Stany Zjednoczone w tabulowaniu udokumentowanych skarg od zweryfikowanych właścicieli.

Czy zastanawiałeś się kiedyś, jak recenzje produktu znalezionego na Amazon, na przykład, mogą mieć dziesiątki tysięcy recenzji 4/5 gwiazdek i 20-30 recenzji 1 gwiazdki? Widzę to cały czas. Oczywiście zdecydowana większość kupujących uwielbia ten produkt. Jednak nigdy nie widziałem oceny produktu ze wszystkimi ocenami 4 i 5 gwiazdek. Nieuchronnie pojawiają się trolle (być może z konkurencyjnej firmy), które zamieszczają negatywne odpowiedzi. Negatywne komentarze, niezależnie od tego, czy są uzasadnione, czy nie, wpływają na potencjalnych nabywców.

Ciekawe, czy problem TCAM występuje u Ciebie, którzy go widzieli, zwykle po pozostawieniu samochodu na ładowarce przez dłuższy czas po naładowaniu? Miałem to tylko dwa razy, oba po tym, jak zostawiłem samochód podłączony do ładowarki na ponad dzień po pełnym naładowaniu do 90%. Nie widziałem tego od czasu, gdy zacząłem odłączać kabel wkrótce po naładowaniu do pełna.
Jako naukowiec jestem przeszkolony, aby szukać korelacji i wzorców. W przypadku TCAM wydaje się to być raczej losowe/sporadyczne. Jakiś czas temu czytałem kilka artykułów, w których uważano, że rozwiązano problem TCAM… że problem wynikał ze słabego uszczelnienia wodnego na płetwie rekina (tam znajduje się moduł). Ludzie zgłaszali awarie po umyciu samochodów, pozostawieniu ich w ulewnym deszczu itp. Nie jestem pewien, czy ta korelacja kiedykolwiek została potwierdzona. Prawdopodobnie nie, ponieważ czasami zawodzi w samochodach, które nigdy nie widziały wody.

Wiesz... jeśli osoby na tym forum, które wielokrotnie doświadczają problemów z TCAM, mogłyby pomóc reszcie z nas, którzy jeszcze nie mieli tego problemu... zapisując niektóre parametry, które były takie same za każdym razem, gdy się nie powiodło... jak pozostawienie samochodu na długi czas w trakcie ładowania itp.?

Jako naukowiec jestem przeszkolony, aby szukać korelacji i wzorców. W przypadku TCAM wydaje się to być raczej losowe/sporadyczne. Jakiś czas temu czytałem kilka artykułów, w których uważano, że rozwiązano problem TCAM... że problem wynikał ze słabego uszczelnienia wody na płetwie rekina (tam znajduje się moduł). Ludzie zgłaszali awarie po umyciu samochodów, pozostawieniu ich w deszczu itp. Nie jestem pewien, czy ta korelacja została kiedykolwiek udowodniona. Prawdopodobnie nie, ponieważ czasami zawodzi w samochodach, które nigdy nie widziały wody.
Dokładnie, uważam, że czasami, gdy widzisz kolejną awarię TCAM, która następnie magicznie wraca do normalnego działania, jest to bardziej prawdopodobnie tylko chwilowy zanik sieci komórkowej (termin techniczny :p). Brak zgłaszania napotkanych problemów, wraz z „obwinianiem” TCAM za prawie każdy problem, nie pomaga w uzyskaniu jasnego obrazu tego, co się naprawdę dzieje.

Dokładnie, zauważam, że czasami, gdy widzisz kolejną awarię TCAM, która następnie magicznie wraca do normalnego działania, jest to bardziej prawdopodobnie tylko chwilowa przerwa w działaniu sieci komórkowej (termin techniczny :p). Brak zgłaszania napotkanych problemów, wraz z "obwinianiem" TCAM za prawie każdy problem, nie pomaga w uzyskaniu jasnego obrazu tego, co naprawdę się dzieje.
Zgadzam się z tym, ponieważ osobiście miałem sytuację, w której moje LTE przestało działać, ale powróciło do działania później w ciągu dnia. Tak naprawdę nie wpłynęło to na nic innego, poza tym, że Mapy Google pokazywały, że są offline. Założę się, że to prawdopodobnie eliminuje co najmniej połowę problemów, które ludzie postrzegają jako problem TCAM.

• Like
Reactions: Bl4ckD0g
Dokładnie, zauważam, że czasami, gdy widzisz kolejną awarię TCAM, która następnie magicznie wraca do normalnego działania, jest to bardziej prawdopodobne, że to tylko chwilowa przerwa w działaniu sieci komórkowej (termin techniczny :p). Brak zgłaszania napotkanych problemów, wraz z "obwinianiem" TCAM za prawie każdy problem, nie pomaga w uzyskaniu jasnego obrazu tego, co naprawdę się dzieje.
Bingo, mamy zwycięzcę!

W związku z tym ekran informacyjny w moim Porsche miał pewne poważne opóźnienia/usterki/ponowne uruchomienia podczas ładowania i oprogramowania. NATYCHMIAST obwiniłem TCAM za ten problem z Porsche. Ani na sekundę nie zawahałem się wskazać palcem na TCAM, ponieważ prawdopodobnie emitował jakiś sygnał zakłóceń, który został następnie odebrany przez moje Porsche. Cholerny TCAM! 😱

Media robią to, co robią najlepiej... powtarzają te same historie.

Czy ktoś zawraca sobie głowę oglądaniem amerykańskich (krajowych) wiadomości w dzisiejszych czasach? Ja i moja żona tak. Nazwijmy to chorobliwą/zboczoną fascynacją. W każdym razie zauważyłem, że każdej nocy wszystkie trzy stacje - ABC, CBS i NBC - mają 5-7 identycznych reportaży, wszystkie na ten sam temat, i może 1-2 różne historie o dobrym samopoczuciu... podczas 30-minutowego segmentu wiadomości. Mogę oglądać wszystkie trzy stacje, ponieważ otrzymujemy lokalne kanały z dwóch rynków - DC i Baltimore, a wiadomości z sieci są nadawane o różnych porach. Więc tak, muszę sobie znaleźć życie.

Brak wyobraźni ze strony trzech stacji jest po prostu fascynujący i bardzo przewidywalny. Och, i nie zawracam sobie głowy Faux, ponieważ duża jego część zawiera kłamstwa/zniekształcenia.

Myślę, że wszyscy możemy się zgodzić, że błędy TCAM są nadal obecne >2 lata od ich pierwszego pojawienia się i że powinny one zostać już dawno rozwiązane.

Problem TCAM i ostatnie dodanie problemów BDU to główne elementy, które powstrzymują mnie przed wydaniem bezwarunkowej pozytywnej rekomendacji dla Polestar. A jeśli nadal będą zgłaszane fale błędów TCAM, gdy pojawią się EX90 i P*3, wybiorę inną grupę, ponieważ nie mogę mieć wiary w niezawodność produktów grupy i ich zdolność do rozwiązywania takich problemów.

Wiem, że nie jestem jedyną osobą w tej kwestii. A Polestar i Volvo muszą to zrozumieć, ponieważ jeśli stracą fanów takich jak ja z powodu tego problemu, stracą znacznie więcej potencjalnych klientów, którzy nie są tak zachwyceni.

Ja też… ale kiedy ktoś o tym wspomina, być może jako wspaniały przykład niezawodności i jakości wykonania itp… przepraszam, prawda musi być wyrażona. Jeśli ludzie nie chcą porównań z innymi samochodami elektrycznymi, to niech nie poruszają innych samochodów elektrycznych na forum Polestar/.

Chciałbym również dodać, że niektórzy mieli problemy z TCAM, a niektórzy z nas nie. Rzadko słyszy się od ludzi, którzy nie mają żadnych skarg. Taka jest natura tych forów - wszystkich forów samochodowych. Zatem, jaka jest rzeczywista częstotliwość tego problemu? Mam dwie liczby - jedną od mojego kierownika serwisu Polestar z obszaru metropolitalnego DC, który mówi, że widział 3 problemy z TCAM, które wymagały odholowania do naprawy, od września 2022 r. Dane NHSTA (tylko dla USA) pokazują 11 formalnych skarg do czerwca/lipca 2022 r… na ilu P2 na drogach w USA?
Ludzie, którzy nie mają problemów z TCAM, nie poruszają tego tematu, ponieważ proszą o pecha. Nie mówię, że nigdy nie miałem problemu z TCAM, mam ten samochód od kwietnia, ale nie mogę też powiedzieć, że miałem. Czy to wystarczająco niejasne, aby trzymać się z dala od złego juju?

Powiązane, ale tak naprawdę nie, tylko żeby coś dorzucić do miksu... Mój znajomy pracuje jako mechanik w Volvo, spotkaliśmy się niedawno na pogawędkę, był w mieście na szkoleniu i jechał pożyczonym samochodem od dealera, XC40, jakiś hybrydowy może? Nieważne, to było mniejsze Volvo, nie EV. Poszliśmy z jakiegoś powodu do jego samochodu i nie mógł go zamknąć. Powiedziałem HEY, to twój problem z TCAM, i musiał się zgodzić (zostawiliśmy samochód na noc otwarty), to doprowadziło do dyskusji o problemach z TCAM. Powiedział, że są one bardziej powszechne w większych Volvo, nie tak bardzo w mniejszych samochodach, a w ich warsztacie naprawdę niewiele Polestarów z jakimiś problemami w ogóle w porównaniu do Volvo. Spodziewałbym się również, że Volvo przewyższają Polestary w stosunku 1000:1 w liczbach sprzedaży, więc można by się spodziewać takiego samego stosunku w warsztacie.

Spodziewałbym się, że TCAM jest współdzielony między wszystkimi modelami samochodów tego samego wieku konstrukcyjnego, czy to V czy P, a fakt, że problemy są częściej widoczne w większych samochodach, najprawdopodobniej sprowadza się do tego, że większe samochody często są "lepiej" wyposażone, więc częściej korzystają z funkcji TCAM i przez to procentowo bardziej podatne na prezentowanie problemów, zwłaszcza tutaj w Finlandii, gdzie samochody są szalenie drogie w porównaniu.

Podsumowując, problemy z TCAM są w pewnym stopniu powszechne w rodzinie P & V niezależnie od układu napędowego, a jeśli Polestar nie pracuje nad rozwiązaniem problemów, postawiłbym dobre pieniądze na to, że Volvo naprawdę chciałoby zobaczyć problemy z TCAM rozwiązane i zniknięte, ale jestem również całkiem pewien, że Volvo nie produkuje TCAM we własnym zakresie, więc nie mogą po prostu "naprawić" problemu, jeśli faktycznie jest to problem w module TCAM.

Jestem przerażony kuszeniem losu, więc mówię to z obawą i ze świadomością, że mój teraz się zepsuje.

Jestem bardzo wczesnym właścicielem (VIN z serii 3000) i przez pierwszy okres posiadania mój TCAM był największym koszmarem, jaki można sobie wyobrazić. Mój samochód nie miał usługi danych przez 90% czasu - spędzałem całe tygodnie bez działających danych.

ALE... Ani razu nie miałem problemu z kluczami, prędkością ładowania ani żadnymi innymi rzeczami i nigdy tak naprawdę nie wymieniłem mojego TCAM - dealer po prostu cały czas resetował go przez VIDA.

Trwało to w kółko aż do P2.0 i wtedy bum... Ani jednej awarii, ani jednej. Mój jest od tego czasu absolutnie niezawodny. Nigdy nie straciłem komunikacji, nigdy nie miałem problemów z kluczami ani PAK, które by nie działały, wszystko było bez zarzutu. Wszystkie kolejne aktualizacje OTA również przebiegły bez problemów.

Dostałem aktualizację 2.whatever z CarPlay i nie miałem żadnych problemów, które mieli inni ludzie. Mój nigdy nie został wycofany ani zaktualizowany od tego czasu. Nadal mam 'złą' wersję, która tak naprawdę nie powinna działać poprawnie. Kiedy samochód był w serwisie z powodu naprawy kilku grzechotów*, wyraźnie poprosiłem ich, żeby nie robili nic, co zmieniłoby oprogramowanie, ponieważ byłem z niego w 100% zadowolony.

To, moim zdaniem, dowodzi, że musi to być problem sprzętowy. Myślę, że, jak na ironię, nowsze TCAM są w rzeczywistości mniej stabilne niż oryginalne.

Przeraża mnie kuszenie losu, więc mówię to z obawą i z pełną świadomością, że mój teraz się zepsuje.

Jestem bardzo wczesnym właścicielem (VIN z serii 3000) i przez pierwszy okres posiadania mój TCAM był największym koszmarem, jaki można sobie wyobrazić. Mój samochód nie miał usługi danych przez 90% czasu - spędzałem całe tygodnie bez działających danych.

ALE... Nigdy nie miałem problemu z kluczami, szybkością ładowania ani żadnymi innymi rzeczami i nigdy tak naprawdę nie wymieniłem mojego TCAM - dealer po prostu resetował go za pomocą VIDA.

Trwało to w kółko aż do P2.0 i bum... Ani jednej awarii, ani jednej. Mój jest od tego czasu absolutnie niezawodny. Nigdy nie straciłem komunikacji, nigdy klucze ani PAK nie działały, było bez zarzutu. Wszystkie kolejne aktualizacje OTA również przebiegły bez problemów.

Dostałem aktualizację 2.coś tam z CarPlay i nie miałem żadnych problemów, które mieli inni ludzie. Mój nigdy nie został wycofany ani zaktualizowany od tego czasu. Nadal korzystam ze „złej” wersji, która tak naprawdę nie powinna działać poprawnie. Kiedy samochód był w warsztacie w celu naprawy kilku grzechotów*, wyraźnie poprosiłem ich, aby nie robili niczego, co zmieniłoby oprogramowanie, ponieważ byłem z niego w 100% zadowolony.

To, moim zdaniem, dowodzi, że musi to być problem sprzętowy. Myślę, że, jak na ironię, nowsze TCAM są w rzeczywistości mniej stabilne niż oryginalne.

(* oczywiście tego nie zrobili... wizyta szósta i liczenie,)
i zakładam, że nie chciałbyś aktualizować do 2.3.1 / 2.4, aby sprawdzić, czy jest to rzeczywiście problem sprzętowy? ;)

Mam wrażenie, że widziałem tutaj i na oficjalnej grupie FB kilka wczesnych samochodów narzekających na łączność / TCAM w najnowszych wersjach 2.3.x (?)
To rodzi pytanie, czy jest to problem sprzętowy, czy programowy - prawdopodobnie tylko Volvo lub Polestar będą w stanie odpowiedzieć...

W każdym razie jestem na 2.3.1 od tygodnia, łączność jest odpukać, aplikacja działa (nauczyłem się ją wymuszać, aby dobrze działała), PAK nie działa i nie będę się tym przejmował do 2.4/2.5. Ładowanie idzie do 100%, więc ograniczyłem je z mojego ohme
samochód jest niesamowity!

Dla mnie najbardziej gorzkim aspektem tego naprawdę długo trwającego problemu jest to, że … a) Polestar nie wyda publicznego oświadczenia, że wie, że to problem i zajmie się nim, niezależnie od tego, czy samochód jest jeszcze na gwarancji, czy nie …. b) Nie rozumiem, jak Volvo/Polestar nie jest w stanie wyprodukować nowego modułu TCAM, jeśli stary jest zły lub źle zaprojektowany .. niezależnie od tego, czy sami produkują moduł, czy nie …. Niektóre firmy muszą wymieniać moduły akumulatorów, których nie produkują …. Tutaj jest to głupi mały moduł TCAM.

Dla mnie pachnie to skąpieniem klientów … szkoda, ponieważ samochód jest w przeciwnym razie naprawdę bardzo dobry.

Zarówno Polestar, jak i Volvo znają i przyznały problem TCAM, nawet jeśli uważasz, że tak nie jest. Mój lokalny kierownik serwisu powiedział mi, że są bardzo świadomi tego problemu i robią, co w ich mocy... ale podejrzewam, że ze względu na ograniczone zasoby Polestar, mocno opierają się na starszym bracie, Volvo, aby to dla nich rozwiązać? Jeśli chodzi o rozwiązanie tego problemu... cóż, osobiście uważam, że istnieje więcej niż jedna przyczyna/źródło... a jeden lub więcej z tych problemów jest INTERMITTENTNY. Gdyby moduł po prostu przestał działać, byłoby to łatwe do zdiagnozowania, a następnie wymiany na nowy. Intermittentne problemy elektryczne są niezwykle trudne do wykrycia. Wierz mi, z moją własną firmą musieliśmy mierzyć się z takimi problemami.

Wreszcie, sugerowanie, że Polestar (lub Volvo) nie dba lub nie chce rozwiązać tego problemu, jest całkowitym nonsensem. Totalny nonsens. Wiedzą, że ten problem zaszkodzi i szkodzi sprzedaży. To fakt. Zwłaszcza dla Polestar negatywne raporty takie jak ten to zła wiadomość dla każdej nowej firmy, która próbuje zaistnieć na tym konkurencyjnym rynku.

*
Co Polestar mówi o problemach TCAM?
W maju 2022 roku Polestar wydał biuletyn serwisowy (TSB), numer identyfikacyjny NHTSA 10214313. Dotyczy to faktu, że diagnostyka informacji o pojeździe dla serwisu posprzedażnego (VIDA) stworzona przez Volvo dla jego dealerów samochodowych nie może utrzymać połączenia. Obejmuje również utratę łączności w ogóle i ponowne uruchamianie TCAM.
TSB dotyczy modeli Polestar 1 i Polestar 2 z lat 2020-2022, które są produkowane z silnikiem pojedynczym lub podwójnym.
Polestar wydał również instrukcje online, które informują właścicieli Polestar 1 i 2, co zrobić, jeśli mają problemy z połączeniem internetowym. Zasadniczo wszystko, co robią, to przeprowadzenie właścicieli przez proces ponownego uruchamiania ich połączeń sieciowych i internetowych.
Volvo sugeruje również ponowne uruchomienie TCAM, aby przezwyciężyć problemy z łącznością. Ponadto twierdzą, że szczelina między osłoną anteny a samochodem czasami pozwala na dostanie się wilgoci i powoduje awarię TCAM. Polestar nie sugeruje, że jest to przyczyna.

Volvo jest głęboko zaangażowane (również) w kwestię TCAM -

Moja sugestia dla amerykańskich właścicieli Polestar, którzy rutynowo i ciągle (a nie tylko jednorazowo) mają problemy z TCAM - Zarejestrujcie formalnie swoją skargę w NHSTA i Polestar HQ. Zwykłe narzekanie tutaj nic nie pomaga w rozwiązaniu problemu. Jeśli zostanie złożona wystarczająca liczba skarg do NHSTA, istnieje szansa na wezwanie do serwisu. Wezwania do serwisu, we wszystkich samochodach, zdarzają się cały czas... ale zdarzają się tylko wtedy, gdy częstotliwość jest wystarczająco wysoka lub skargi stanowią poważny problem bezpieczeństwa podczas jazdy.

Zarówno Polestar, jak i Volvo wiedzą i przyznały problem TCAM, nawet jeśli uważasz, że tak nie jest. Mój lokalny kierownik serwisu powiedział mi, że są bardzo świadomi tego problemu i robią, co w ich mocy... ale podejrzewam, że Polestar, dysponując ograniczonymi zasobami, w dużym stopniu polega na starszym bracie, Volvo, aby to dla nich rozwiązać? Jeśli chodzi o rozwiązanie tego problemu... cóż, osobiście uważam, że istnieje więcej niż jedna przyczyna/źródło... a jeden lub więcej z tych problemów jest INTERMITTENTNY. Gdyby moduł po prostu przestał działać, byłoby to łatwe do zdiagnozowania, a następnie wymiany na nowy. Intermittentne problemy elektryczne są niezwykle trudne do wykrycia. Wierzcie mi, z moją własną firmą musieliśmy radzić sobie z takimi problemami.

Na koniec, sugerowanie, że Polestar (lub Volvo) nie dba lub nie chce naprawić tego problemu, jest całkowitym nonsensem. Całkowity nonsens. Wiedzą, że ten problem zaszkodzi sprzedaży i tak się dzieje. To fakt. Zwłaszcza dla Polestar negatywne raporty takie jak ten to zła wiadomość dla każdej nowej firmy, która próbuje zaistnieć na tym konkurencyjnym rynku.

*
Co Polestar mówi o problemach TCAM?
W maju 2022 roku Polestar wydał biuletyn serwisowy (TSB), numer identyfikacyjny NHTSA 10214313. Dotyczy to faktu, że diagnostyka informacji o pojeździe dla serwisu posprzedażnego (VIDA) stworzona przez Volvo dla jego dealerów samochodowych nie może utrzymać połączenia. Obejmuje również utratę łączności w ogóle i ponowne uruchamianie TCAM.
TSB dotyczy modeli Polestar 1 i Polestar 2 z lat 2020-2022, z których oba są produkowane z pojedynczym lub podwójnym silnikiem.
Polestar wydał również instrukcje online, które informują właścicieli Polestar 1 i 2, co robić, jeśli mają problemy z połączeniem internetowym. Zasadniczo wszystko, co robią, to przeprowadzenie właścicieli przez proces ponownego uruchamiania sieci i połączeń internetowych.
Volvo sugeruje również ponowne uruchomienie TCAM, aby przezwyciężyć problemy z łącznością. Ponadto twierdzą, że szczelina między osłoną anteny a samochodem czasami pozwala na dostanie się wilgoci, co powoduje awarię TCAM. Polestar nie sugeruje, że jest to przyczyna.
Jak długo rozsądne jest, aby nowa (Polestar) lub ugruntowana (Volvo) firma zajęła się naprawą rażącego błędu, który w pewnym stopniu ogranicza sprzedaż?
Volvo i Polestar wiedzą o swoich problemach z TCAM od 2 lat; miały dostęp do licznych przypadków testowych zarówno pozytywnego, jak i negatywnego działania TCAM; i wydały wiele aktualizacji, aby naprawić rzekomy błąd, tylko po to, aby później pojawiło się podobne zachowanie, ale być może inne problemy przyczynowe.

Jak długo więc dajemy tu Volvo/Polestar?

Planuję wpłacić depozyt na ex90 9 listopada, kiedy zostaną otwarte księgi zamówień. Jeśli specyfikacje itp. będą zgodne z oczekiwaniami, bardzo prawdopodobne, że kupię EX90 lub P*3, gdy będą dostępne do dostawy... ale tylko wtedy, gdy zyskam większe zaufanie do ich zdolności do naprawy własnych samochodów. Jeśli będą występować problemy z TCAM, nie zrealizuję tego zakupu. A zwłaszcza jeśli będę miał więcej błędów TCAM, całkowicie rezygnuję z Volvo//Polestar w zakresie moich obecnych samochodów. To naprawdę proste: spraw, aby ich systemy były stabilne i utrzymuj klientów takich jak ja w grze; jeśli będzie utrzymywać się niestabilność, odejdziemy.

Jak długo rozsądne jest, aby dać im smycz?

Ponieważ nie zajęli oficjalnego stanowiska, trudno powiedzieć, jak bardzo się starali. Tak czy inaczej, to źle... ponieważ jeśli próbowali przez prawie dwa lata i nic nie wymyślili, podważałoby to ich zdolności techniczne... Mam nadzieję, że jeszcze się bardzo nie starali, ponieważ nienawidzą związanych z tym kosztów, co w pewnym momencie również ich ugryzie.

Ponadto rodzi to kolejne pytanie... jak poradziliby sobie z poważniejszym, szeroko rozpowszechnionym problemem z modułem baterii? To nie budzi zaufania, prawda?

21 - 40 of 60 Posts