Polestar Forum banner

Oczekiwanie...

6.8K views 9 replies 7 participants last post by  Brian*  
#1 ·
Cześć wszystkim - 4 dni jako właściciel P* i uwielbiam to. Wciąż próbuję się rozeznać, ale jeśli chodzi o podstawy, nie ma problemów.

Jednak gdy próbuję pobrać jakieś aplikacje z Google Play, wszystko, co dostaję, to „Oczekiwanie…” i białe kółko. Samochód po prostu nie chce niczego pobierać i instalować.

Czy ktoś jeszcze tego doświadczył? Wszelka pomoc byłaby bardzo mile widziana!

#2 ·
Cześć wszystkim - 4 dni jako właściciel P* i uwielbiam to. Wciąż próbuję się odnaleźć, ale jeśli chodzi o podstawy, nie ma problemów.

Jednak podczas próby pobrania jakichkolwiek aplikacji z Google Play, otrzymuję tylko 'Oczekiwanie...' i białe kółko. Samochód po prostu nie chce niczego pobierać i instalować.

#3 ·
Szybka aktualizacja tutaj, jeśli ktoś inny ma ten problem. Skontaktowałem się z pomocą techniczną P*, a oni poinformowali mnie, że są świadomi tego problemu zgłoszonego również przez kilku innych użytkowników. Powiedzieli, że zawsze wydaje się to dotyczyć aplikacji YouTube Music, więc zgłosili to również do Google i prowadzą dochodzenie. Facet nie był w stanie podać mi żadnych ram czasowych, poza zapewnieniem mnie, że technicy są świadomi, że to przynajmniej 'coś' się dzieje.

#4 ·
Ach, widziałem to ostatnio - długa historia, nowy telefon, nowy profil kierowcy, a potem brak Spotify!!! Próbowałem pobrać, oczekujące... Mam zbyt wiele do roboty poza P*, żeby się tym martwić, więc poszedłem dalej, ale przynajmniej teraz wiem, że nie jest to związane z moim samochodem i jest to kolejny centralny problem, westchnienie...

#5 ·
Ciekawe - mam teraz ten sam problem. Utworzyłem nowy profil, próbując sprawdzić, czy PAK zadziała, a teraz YTM nie kończy instalacji - po prostu mieli na statusie "Oczekujący". Trwa to już kilka dni. Anulowanie, a następnie ponowna próba, zmiana profili, ponowne uruchomienie systemu informacyjno-rozrywkowego, a nawet jeden reset TCAM (wątpliwe, czy to pomoże), ale wciąż ten sam problem. Myślałem o zrobieniu pełnego resetu fabrycznego, a następnie ponownym skonfigurowaniu wszystkiego, ale to ostateczność. Dam znać obsłudze klienta, że również mam ten problem.

#7 ·
Więc zrezygnowałem i zrobiłem reset fabryczny w sobotę po południu. Ustaw wszystko od nowa i wszystko działało dobrze - zajęło mi to około 30 minut, aby wszystko ustawić tak, jak chciałem. Nawet PAK zadziałał za pierwszym razem. Nie jestem pewien, jak długo to potrwa (beta!), ale i tak tak naprawdę mu nie ufam. Jestem pewien, że zawsze będę nosił przy sobie klucz. Miło znowu mieć YTM - jestem uchodźcą z Google Play Music i YTM to wszystko, co mi teraz zostało. :rolleyes:

#8 ·
Wczoraj pojechałem na moją pierwszą przejażdżkę od tygodnia z moim 15-letnim synem, który nie byłby zadowolony z mojej muzyki, więc pomyślałem, że sprawdzę, czy Spotify pobierze i tak, wszystko dobrze. Chociaż musiałem anulować pobieranie i uruchomić nowe, aby wydostać je ze stanu oczekiwania.

#9 ·
Właśnie skonfigurowałem mój nowy P* i wydawało się, że mam ten sam problem ze wszystkimi aplikacjami. Zainstalowałem mnóstwo aplikacji jako profil właściciela, a następnie skonfigurowałem inne profile z tymi samymi aplikacjami, ale wszystkie są zablokowane w oczekiwaniu. Jednak po przejściu przez profile odkryłem, że jeśli zaloguję się do każdego profilu w kolejności, w jakiej skonfigurowałem te aplikacje, tj. najpierw właściciel, i pozwolę na zakończenie instalacji w każdym profilu, wszystko działa.

#10 ·
Witajcie wszyscy - 4 dni jako właściciel P* i uwielbiam to. Wciąż próbuję się rozeznać, ale jeśli chodzi o podstawy, nie ma problemów.

Jednak podczas próby pobrania jakichkolwiek aplikacji z Google Play, otrzymuję tylko "Oczekiwanie..." i białe kółko. Samochód po prostu nie chce nic pobierać i instalować.

Odebrano
Witajcie wszyscy - 4 dni jako właściciel P* i uwielbiam to. Wciąż próbuję się rozeznać, ale jeśli chodzi o podstawy, nie ma problemów.

Jednak podczas próby pobrania jakichkolwiek aplikacji z Google Play, otrzymuję tylko "Oczekiwanie..." i białe kółko. Samochód po prostu nie chce nic pobierać i instalować.

Ten sam problem nawet dzisiaj! Dostałem mojego Polestara kilka dni temu i utknąłem na oczekiwaniu... Ale udało mi się to uruchomić. Oto co zrobiłem. Dodałem kolejny profil do konta (żona + ja), kliknąłem pobierz i jak zwykle utknąłem na oczekiwaniu na nowym profilu. Anulowałem i próbowałem w kółko. Potem losowo zainstalował ytm. Potem naprawił Spotify. Potem wróciłem do drugiego profilu i ytm i Spotify nagle się pobrały. Nie mam pojęcia, czy to był przypadek, ale tak zrobiłem i zadziałało. Więc nie ma potrzeby resetowania do ustawień fabrycznych, po prostu naciskaj anuluj na etapie oczekiwania i próbuj w kółko. Może dodanie nowego profilu Polestar miało z tym coś wspólnego, a może nie...