Polestar Forum banner
81 - 100 of 126 Posts
Cześć Justthe1 – podczas mojej jazdy testowej w Farmborough ósmego sierpnia był tam samochód z magnezu – szczęście dla nas, ponieważ zamówiliśmy tę specyfikację – i myślę, że bardzo ci się spodoba. Jeśli wolisz, żeby srebrny nie był zbyt srebrny, to będzie dla ciebie idealne. Jest bardziej jak matowa biel w jasnym świetle i nieco ciemniejszy w cieniu. Po prostu trochę inny niż biały. Nawiasem mówiąc, w hangarze pod jasnym światłem był również samochód Thunder – wyglądał naprawdę ładnie, prawie jasno niebieski – chcieliśmy go zamówić! Jednak po jednokrotnej zmianie zamówienia nie było mowy o ponownym spowodowaniu opóźnienia. Jednak w zwykłym świetle dziennym w Wielkiej Brytanii Thunder wygląda znacznie bardziej szaro – wciąż elegancko. Ze wszystkich kolorów Moon jest moim ulubionym – trochę jak lśniący piasek na XC 90 – ale musisz mieć czarne wnętrze, więc zamiast tego wybrałem magnez/łupek.

Złożyłem zamówienie na brytyjski samochód w kolorze Magnesium... i mam wątpliwości! Podoba mi się wygląd Moon, ale to odważny wybór i może wyglądać świetnie lub okropnie. Czy ktoś ma jakieś zdjęcia Moon w naturalnym świetle?
A tak przy okazji, czy czarny to 'solidny' czarny czy metaliczny?
Dzięki wszystkim!
747
Zrobiłem to zdjęcie i inne podczas jazdy testowej w Banbury.

Cześć Justthe1 – podczas mojej jazdy testowej w Farmborough ósmego sierpnia był tam samochód z magnezu – szczęście dla nas, ponieważ zamówiliśmy tę specyfikację – i myślę, że bardzo ci się spodoba.

Jeśli wolisz, żeby srebro nie było zbyt srebrne, to będzie dla ciebie idealne. Jest bardziej jak matowa biel w jasnym świetle i nieco ciemniejsza w cieniu. Po prostu trochę inna niż biel.

Nawiasem mówiąc, wewnątrz hangaru pod jasnym światłem był również samochód Thunder – wyglądał naprawdę ładnie, prawie blękitny – życzyliśmy sobie, żebyśmy go zamówili! Jednak po jednokrotnej zmianie zamówienia nie było mowy, żebyśmy znów spowodowali opóźnienie. Jednak w zwykłym świetle dziennym w Wielkiej Brytanii Thunder wygląda o wiele bardziej szaro – wciąż elegancko.

Ze wszystkich kolorów Moon jest moim ulubionym – trochę jak lśniący piasek na XC 90 – ale trzeba mieć czarne wnętrze, więc zamiast tego wybrałem magnez/łupek.
Dzięki Fidelis. Podsumowując, teraz coraz bardziej zastanawiam się, czy zmiana, której dokonałem z Thunder na Magnesium, była właściwą decyzją..

Podobnie jak ty, nie mogę już zmienić, ponieważ zostałbym zrzucony na początek kolejki. Jestem pewien, że będzie wyglądać świetnie (i mam nadzieję, że Magnesium będzie mniej popularny niż Thunder lub Midnight, więc mniej w tym kolorze na brytyjskich drogach). Może powinienem był w końcu wybrać się na jazdę próbną...!

Thunder jest popularny i po zobaczeniu go w hangarze byłem pod wrażeniem. Ale jedyny raz, kiedy zobaczylibyśmy go w tym ładnym niebieskim kolorze, byłby pod reflektorami. Przez cały pozostały czas wyglądałby (sugerowałbym) na rodzaj błotnistej szarości (przepraszam, jeśli brzmi to lekceważąco dla innych właścicieli!)

To kwestia gustu, ale Magnesium wygląda na blade, techniczne i nowoczesne i lepiej pokazuje kształt samochodu. Może jeszcze czas na jazdę próbną?

774
Po posiadaniu 5 czarnych samochodów z rzędu zdecydowaliśmy się na Thunder. Widzieliśmy śnieg, magnez i thunder na własne oczy. Wątpiliśmy, czy Thunder nie był zbyt niebieski w słońcu. Więc wróciliśmy kilka razy. Magnez był drugim wyborem. Naprawdę ładny kolor. Mały niebieski odcień.

Attachments

View attachment 774 Po posiadaniu 5 czarnych samochodów z rzędu zdecydowaliśmy się na Thunder. Widzieliśmy na własne oczy śnieg, magnez i thunder. Wątpiliśmy, czy Thunder nie będzie zbyt niebieski w słońcu. Wróciliśmy więc kilka razy. Magnez był drugim wyborem. Naprawdę ładny kolor. Mały niebieski odcień.
Fajnie - więc wygląda na blado niebieski również w dobrym słońcu!

Rzeczywiście. Magnez ma ładny kolor. Nie jest szary, ale ma mały odcień niebieskiego.
Moja żona najbardziej lubi magnez.

W Holandii mniej niż 5% sprzedanych samochodów to magnez. Najbardziej preferowana jest czerń z ponad 25%, a następnie Thunder z około 20%.
Śnieg i północ są ex equo z nieco ponad 15%. Księżyc około 10%.

Więc w Holandii ciemne kolory mają pierwszeństwo.

Rzeczywiście. Magnez to ładny kolor. Nie jest szary, ale ma mały odcień niebieskiego.
Moja żona najbardziej lubi magnez.

W Holandii mniej niż 5% sprzedanych samochodów to magnez. Najbardziej preferowana jest czerń z ponad 25%, a następnie Thunder z około 20%.
Snow i midnight są ex equo z nieco ponad 15%. Moon około 10%.

Więc w NL ciemne kolory mają preferencje
Lubię swój samochód z magnezu prawie tak bardzo jak mojego czarnego T5 VW w kolorze Blackberry. Na transporterze przy dostawie magnez wyglądał prawie na biały, ale na ziemi wygląda pięknie. Przybiera kolory otaczającego światła. Bardzo podobnie jak kolor Blackberry mojego T5, który może się wahać od ciemnego fioletu do prawie czarnego w zależności od światła.

Wczoraj odebrałem swojego magnezowego Polestar 2. Został dostarczony na przyczepie z grzmotem. Na początku myślałem, że jest biały (przepraszam, śnieg), pomimo że w dokumentach rejestracyjnych kolor jest podany jako srebrny! W cieniu bardziej niebieski srebrny, ale przez większość czasu bardziej biały srebrny. Na dziś zapowiadane są obfite opady deszczu, więc zobaczę, jaki będzie miał kolor. Zawsze miałem tendencję do posiadania srebrnych lub niebiesko-szarych samochodów, więc mocno zastanawiałem się nad północą i grzmotem. Jednak zmienny kolor to świetny temat do rozmowy!!Zobacz dostawę tutaj

81 - 100 of 126 Posts