Powiedziałbym, że uzyskasz bardzo różne odpowiedzi w zależności od samochodu, serwisu, dealerów i oczekiwań użytkowników.
Dla mnie oprogramowanie i aplikacje są dość niedokończone.
Zasięg - mój regularny dojazd do pracy 95% autostradą przy 110 km/h daje 370 km z 20% zapasu w lecie, ale adaptacyjny tempomat zależny od znaków drogowych i Pilot Plus są niebezpieczne i nieużywalne. Czyli nie jest to zaleta, której oczekiwałem.
Otwieranie drzwi zawodne - i mówię tak, ponieważ zasadniczo nie mogę podejść do samochodu i mieć go odblokowanego, gdy stoję obok niego, gwarantowane w 100% za każdym razem. Musiałem dwa razy skorzystać z aplikacji na telefon.
Aplikacje są żałosne
Użyłem opcji strumieniowania Bluetooth dla Spotify lub 'własnej' muzyki, ponieważ aplikacja USB Music jest absolutnie bezużyteczna. Spotify jest w porządku, ale brakuje mu kilku funkcji (i różni się od implementacji w P2 i P3).
Ogromne ograniczenie liczby aplikacji.
Tylny ekran to w dużej mierze chwyt.
Mapy Google regularnie umieszczają mnie 30 m na zachód od miejsca, w którym faktycznie jestem.
Aplikacja aparatu, cóż, lol. Nie uruchamia się automatycznie. Tyle wystarczy. Zatrzymuje się, gdy karta jest pełna (wtedy trzeba ją ręcznie ponownie uruchomić).
Brak fizycznych przycisków jest po prostu uciążliwy, potrzebujesz ekranu, aby dostosować nawiewy powietrza...
Skróty i ulubione są znacznie ograniczone, mimo że na ekranie jest mnóstwo wolnego miejsca (ale jest to duży ekran, a podczas jazdy w Wielkiej Brytanii nierówności sprawiają, że dokładne dotknięcie jest chybił-trafił, a potem pojawia się komunikat 'nie zwracasz uwagi').
Osiągi w wersji dwusilnikowej są świetne, ale nigdy nie zszedłem poniżej 4,1 sekundy do 100 km/h. Biorąc pod uwagę brak zmian biegów, jest to o 10% wolniejsze niż reklamowano. (Używając aplikacji Performance, odpuszczając hamulec przy 100% gazu, tryb Performance, miękkie zawieszenie, podgrzany płyn chłodzący itp.)
Wnętrze jest luksusowe, a pasażerowie uwielbiają styl wnętrza i nadwozia.
Serwis i wsparcie bezużyteczne.
Miałem ostrzeżenie o awarii hamulców pierwszego i drugiego dnia. Dealer nie chciał pomóc, kazał mi skorzystać z pomocy drogowej. Pomoc drogowa nie udostępnia danych technicznych Polestarowi.
Serwis dba i nic nie robi (przeinstalowuje istniejące oprogramowanie).
Diagnostyka pokazana mi przez inżyniera pomocy drogowej dowodzi, że oprogramowanie jest dalekie od kompletnego i działającego (wiele błędów CRC itp.). (Jeśli wiesz, na co patrzysz, a nie są to błędy kaskadowe, które zazwyczaj widzisz).
Czy kupiłbym kolejny? Nie, chętnie zamieniłbym ten na Lexusa, ponieważ zdaję sobie sprawę, że dla samochodu do codziennych dojazdów potrzebuję czegoś, co po prostu działa w 100%. Mam 4 inne pojazdy i 1 samochód wyścigowy, jeśli chcę się bawić samochodami.