Polestar Forum banner
1,901 - 1,920 of 1,936 Posts
Czy ktoś ostatnio próbował konfiguratora i zauważył, że permutacje dla nowego zamówienia fabrycznego są niezwykle ograniczone?
Jako potencjalna opcja zastąpienia mojej edycji premierowej, która wciąż nie została naprawiona po 10 tygodniach oczekiwania, rozważałem zamówienie kolejnej, ale nie mogę uzyskać nic zbliżonego do specyfikacji bez otrzymania komunikatu 'Konfiguracja niedostępna dla zamówienia fabrycznego. Porównaj swoją konfigurację z dostępnymi samochodami.' To są rzeczy, których nie mogłem wybrać: reflektory matrycowe, szyby prywatności, wełniane wnętrze, 21-calowe koła plus. Wybranie którejkolwiek z tych opcji powoduje błąd.
To tak, jakby nie chcieli przyjmować żadnych nowych zamówień fabrycznych i zamiast tego zmuszają klientów do wzięcia wstępnie skonfigurowanego samochodu.

Czy ktoś próbował ostatnio konfiguratora i zauważył, że permutacje dla nowego zamówienia fabrycznego są bardzo ograniczone?
Jako potencjalna opcja zastąpienia mojej edycji launch, która wciąż nie została naprawiona po 10 tygodniach oczekiwania, rozważałem zamówienie kolejnej, ale nie mogę uzyskać nic zbliżonego do specyfikacji bez otrzymania komunikatu „Konfiguracja niedostępna dla zamówienia fabrycznego. Porównaj swoją konfigurację z dostępnymi samochodami”. To są rzeczy, których nie mogłem wybrać: światła matrycowe, przyciemniane szyby, wełniane wnętrze, 21-calowe koła plus. Wybranie którejkolwiek z tych opcji powoduje błąd.
To tak, jakby nie chcieli przyjmować żadnych nowych zamówień fabrycznych i zamiast tego zmuszali klientów do wzięcia wstępnie skonfigurowanego samochodu.
To po prostu oznacza, że samochód o specyfikacji, której chcesz, jest już zbudowany i dostępny.

To po prostu oznacza, że samochód o specyfikacji, której chcesz, jest już zbudowany i dostępny.
Nie sądzę, żeby tak było, ponieważ dla podstawowych konfiguracji daje mi opcję zamówienia fabrycznego, dopiero gdy zacznę dodawać dodatki, opcja znika. Jeśli spojrzę na wstępnie skonfigurowane samochody, nie ma żadnego o specyfikacji, której chcę, ale nadal nie pozwala mi na zamówienie fabryczne.

W Holandii mogę po prostu wybrać te opcje dla dostawy w maju-czerwcu... Ale co dziwne, pakiet Lidar całkowicie zniknął z listy opcji.

W Holandii mogę po prostu wybrać te opcje dla dostawy w maju-czerwcu,.. Ale co dziwne, pakiet Lidar całkowicie zniknął z listy opcji.
U mnie to samo, mogę wybrać wszystkie opcje oprócz dostawy w maju-czerwcu. Ale Lidar został usunięty, sprytny ruch, jeśli pytasz mnie. Skup się przez następne 12 miesięcy na uruchomieniu obecnych systemów przed dodaniem poziomu złożoności, jaki wnosi lidar. Niewiele osób odejdzie od decyzji o zakupie P3 z powodu braku Lidaru.

W Holandii mogę po prostu wybrać te opcje dla dostawy w maju-czerwcu,.. Ale co dziwne, pakiet Lidar całkowicie zniknął z listy opcji.
Nieważne obecne błędy oprogramowania, nie mogą sprzedać samochodu, więc szansa na to, że dodadzą opcję Lidar z powrotem, jest bliska zeru procent. Podejrzewam, że ci, którzy zamówili go z konfiguracją Lidar, wkrótce otrzymają anulowanie zamówienia i ofertę przejścia na istniejący stan magazynowy.

Między problemami z oprogramowaniem zarówno w P3, jak i P4, plus słaba sprzedaż obu, a także tym, że P4 prawdopodobnie zostanie zablokowany na rynku amerykańskim na długo przed uruchomieniem zakładu w Korei Południowej.... martwiłbym się o Polestar jako markę. Geely tylko do pewnego stopnia to pociągnie i wchłonie.

Nieważne obecne błędy oprogramowania, nie mogą sprzedać samochodu, więc szansa na ponowne dodanie opcji Lidar jest bliska zeru procent. Podejrzewam, że osoby, które zamówiły go z konfiguracją Lidar, wkrótce otrzymają anulowanie zamówienia i ofertę przejścia na istniejący stan magazynowy.

Między problemami z oprogramowaniem zarówno w P3, jak i P4, plus słaba sprzedaż obu, a także tym, że P4 prawdopodobnie zostanie zablokowany na rynku amerykańskim na długo przed uruchomieniem zakładu w Korei Południowej....Martwiłbym się o Polestar jako markę. Geely pociągnie to tylko do pewnego stopnia i wchłonie tak dużo.
To rozczarowujące, ale mam takie samo odczucie. Zbyt duża utrata impetu, a straty nie zostaną zrekompensowane, gdy wydane pojazdy nie będą wzorcowymi przykładami jakości i pierwszorzędnej technologii.

To rozczarowujące, ale mam takie samo odczucie. Zbyt duża utrata impetu, a straty nie zostaną zrekompensowane, gdy wypuszczone pojazdy nie będą znakomitymi przykładami jakości i pierwszorzędnej technologii.
I nie jest tak, jakby na horyzoncie była jakakolwiek forma ulgi. Następne samochody w kolejce to 5 i 6. To samochody o niskiej objętości i wysokiej cenie, które byłyby w dużym stopniu zależne od silnej reputacji marki, aby uczynić je atrakcyjnymi dla kupujących w tej cenie.

Mój P3 LE dotarł dzisiaj. Dostarczony z 1.1.22. Zrobiłem szybki obrót wokół bloku i nagle zahamował przy prędkości około 30 mil na godzinę na bocznej drodze z samochodami zaparkowanymi po obu stronach.

Kolejna aktualizacja do wersji 1.1.23 i 10-minutowa jazda na szczęście przebiegła bez zarzutu.

Mam kilka elementów, które nie działają lub nie mogą działać, więc zamieszczę je w odpowiednim wątku.

Cieszę się, że w końcu go mam i jak dotąd było to frustrujące i zniechęcające doświadczenie, ale cieszę się, że go widzę i wiem, że ma kilka aktualizacji od czasu, gdy miał zostać dostarczony, kiedy 1.1.11 było najnowszym oprogramowaniem.

Odebrałem dziś mojego Polestar 3 z 2025 roku z dwoma silnikami i dużym zasięgiem. Zarezerwowałem go około tydzień temu w kolorze Midnight z czarną skórą nappa i pakietami Pilot i Plus.

• Like
Reactions: chazglenn3
Po prostu jako punkt danych. Zrobiłem jazdę próbną P3 12/7 i naprawdę mi się podobało. Po wypróbowaniu etrona i uświadomieniu sobie, że to nie dla mnie, złożyłem zamówienie 9/12 na P3 Plus Jupiter Zinc, który miał być gotowy "pod koniec grudnia". Zakładam, że czekał w fabryce na przydział. Muszę odebrać dostawę do 2 stycznia, aby uzyskać zniżki obniżające MSRP o 12,5 tys. Początkowa ETA do Detroit Polestar wynosiła 22/12, a teraz powiedziano mi 20/12 + kilka dni na przygotowanie/aktualizację oprogramowania.

Trzymam kciuki, żeby dostać go w przyszłym tygodniu i wtedy będę mógł nauczyć się, jak robić miękkie resetowania, aby usuwać błędy, jak wszyscy inni!

• Like
Reactions: JM123
Po prostu jako punkt danych. Zrobiłem jazdę próbną P3 12/7 i naprawdę mi się podobało. Po wypróbowaniu etrona i uświadomieniu sobie, że to nie dla mnie, złożyłem zamówienie 9/12 na P3 Plus Jupiter Zinc, który miał być gotowy "pod koniec grudnia". Zakładam, że czekał w fabryce na przydział. Muszę otrzymać dostawę do 2 stycznia, aby uzyskać zniżki obniżające MSRP o 12,5 tys. dolarów. Początkowa ETA do Detroit Polestar wynosiła 22/12, a teraz powiedziano mi 20/12 + kilka dni na przygotowanie/aktualizację oprogramowania.

Trzymam kciuki, żeby dostać go w przyszłym tygodniu i wtedy będę mógł nauczyć się, jak robić miękkie resetowania, aby usuwać błędy, jak wszyscy inni!
Czy miałeś jakieś aktualizacje dotyczące swojego samochodu? Zamówiłem jeden pod koniec listopada i powiedziano mi, że będzie to koniec grudnia, ale nadal nie widać żadnej ostatecznej daty. Miałem nadzieję, że uda mi się to zrobić i otrzymać rabat Costco, ale teraz zastanawiam się, czy to się stanie.

Czy miałeś jakieś aktualizacje dotyczące swojego samochodu? Zamówiłem jeden pod koniec listopada i powiedziano mi, że będzie to koniec grudnia, ale nadal nie ma żadnej ostatecznej daty. Miałem nadzieję, że uda mi się to zrobić i uzyskać rabat Costco, ale teraz zastanawiam się, czy to się stanie.
Tak. Dotarł do Detroit 20.12 zgodnie z planem. Przekazanie w poniedziałek. Sprzedawca był komunikatywny i wydawał się znać harmonogram wysyłki.

Byłem gotów przejść na pojazd dostępny w magazynie. Mam nadzieję, że jest w drodze do Ciebie!

Mój P3 LE dotarł dzisiaj. Dostarczony z 1.1.22. Zrobiłem szybki przejazd wokół bloku i nagle zahamował przy prędkości około 30 mil na godzinę na bocznej drodze z zaparkowanymi samochodami po obu stronach.

Kolejna aktualizacja do 1.1.23 i 10-minutowa jazda na szczęście przebiegła bez zarzutu.

Mam kilka rzeczy, które nie działają lub wydają się nie działać, więc zamieszczę je w odpowiednim wątku.

Cieszę się, że w końcu to mam i frustrujące i zniechęcające doświadczenie jak dotąd, ale cieszę się, że to widzę i wiem, że ma kilka aktualizacji od momentu, w którym miało zostać dostarczone, kiedy 1.1.11 było najnowszym oprogramowaniem.
Jak się teraz czujesz, kiedy masz to od kilku dni? Wciąż czekam na naprawę i dostawę mojego, prawie 12 tygodni po pierwszej próbie dostawy. Rozważam po prostu anulowanie zamówienia i zamówienie zamiast tego Macana, ponieważ obsługa klienta w Wielkiej Brytanii jest naprawdę okropna.

Jak się czujesz teraz, kiedy masz go kilka dni? Wciąż czekam na naprawę i dostawę mojego, prawie 12 tygodni po pierwszej próbie dostawy. Rozważam po prostu anulowanie zamówienia i zamówienie zamiast tego Macana, ponieważ obsługa klienta w Wielkiej Brytanii jest naprawdę okropna.
Naprawdę współczuję ci @stuie-t, mnóstwo stresu, którego nikt nie potrzebuje oprócz codziennej harówki.
Powiedziałbym, że spełnia oczekiwania. To subiektywne, ponieważ wyszedłem z Range Rovera Velar z 2020 roku, więc porównam go do tego:
Niesamowita zwinność. Skieruj go w jedną stronę, a bez wysiłku przesunie ten ciężar.
Śmieszny moment obrotowy i ma moc hamowania, aby dorównać
Jazda jest sztywna, nawet w standardzie w porównaniu do 21-calowego zawieszenia pneumatycznego w Velarze
Fotele są bardziej wspierające, a widok na boki mniej zasłonięty przez węższe słupki A
Tylna część siedzenia z płaską podłogą to zmiana gry dla mojej rodziny
Bagażnik jest mniejszy, ale szerszy
Przejechałem mniej niż 150 mil, średnio 3,9 kWh na milę. Co uważam za przyzwoite.
Dzięki Bogu stabilność oprogramowania w końcu się odwróciła. W dużej mierze mogę żyć z błędami, ale moja żona nie miała ani cierpliwości, ani chęci akceptowania rzeczy, które są reklamowane, a potem nie działają!
Segways na to, co jest reklamowane i niedostępne. Jak wielu pisało, brak tego, co jest uważane za podstawową funkcjonalność w sektorze premium, jest oszałamiający; fotele z pamięcią, brak funkcjonalności lusterek i mnóstwo sposobów, w jaki samochód się zamyka, otwiera, a następnie uruchamia za pomocą karty lub tego głupiego klucza do wymiotów lub cyfrowego (którego nie mogę uruchomić) to moje trzy skargi

Podsumowując, radzę sobie z tym dobrze i po prostu chcę, żeby PS ruszył z wprowadzeniem brakujących reklamowanych funkcji.

Jeśli mam się o coś martwić, to nie o samochód, ale o to, jak bardzo mogę polegać na brytyjskiej obsłudze klienta, kiedy będę jej potrzebował. Do tej pory odpowiedź brzmiała, że nie mogę, więc trzymam kciuki, żeby nic się tu nie stało.

Zatem to początek końca mojej podróży z Polestar, ponieważ poprosiłem już moją firmę leasingową (Zenith) o anulowanie zamówienia. Zamówiony w grudniu 2022 roku, był to ekstremalny sprawdzian mojej cierpliwości, począwszy od początkowych opóźnień z premierą, a następnie ciągłych problemów z moim konkretnym samochodem. Przez ostatnie 14 tygodni stał w magazynie w Southampton, czekając na naprawę po problemach zidentyfikowanych przy przekazaniu, a w tym czasie jedynymi aktualizacjami od Polestar były najpierw próba ponownej dostawy 10 tygodni temu z tymi samymi usterkami, a następnie e-mail 6 tygodni temu z informacją, że ma teraz nowe problemy. Połączenia i e-maile z prośbą o aktualizacje wysłane przeze mnie, firmę leasingową i z własnego zespołu mediów społecznościowych Polestar pozostały bez odpowiedzi. Co więcej, nie zawracali sobie głowy umieszczeniem go na transporcie podczas drugiej nieudanej dostawy, więc ma teraz 250 mil dostawy na liczniku i nigdy sam nim nie jeździłem.

Jeśli Polestar przetrwa (i niestety to duże JEŚLI), jestem pewien, że ostatecznie okaże się świetnym samochodem.

Moje zamówienie, złożone w styczniu 2024 roku, wciąż nie zostało dostarczone, mimo że samochód jest w Australii od września. To bardzo smutne, że firma była tak niekompetentna, chociaż podstawy samochodu pozostają świetne.
Ale to już nie mój problem, ponieważ od września jeżdżę SUV-em MB EQE 350. Naprawdę chcę, żeby Polestar przetrwał, ale jak dotąd, biorąc pod uwagę moje doświadczenia, uważam to za mało prawdopodobne.
Pomijając opóźnienie, Benz był tańszy o około 30 000 AUD.
Przed Polestar stoi ogromne wyzwanie.
Życzę wszystkim powodzenia z nowymi samochodami.
Przy okazji, jak to zawsze bywa, gdy dostajesz nowy samochód, wciąż widzę EQE na drodze, co daje mi pewność siebie. Chciałbym tylko, żeby to samo dotyczyło kierowców P*3.

1,901 - 1,920 of 1,936 Posts