Polestar Forum banner
81 - 100 of 143 Posts
Ostateczna aktualizacja, po przemyśleniu, że aktualizacja 2.8 naprawiła odbiór DAB, podczas gdy znacznie go poprawiła, nie był on tak dobry, jak powinien. Otrzymałem zamienną kamerę tylną i zamontowałem ją, teraz jest naprawdę tak dobra jak przed montażem. Innymi słowy, normalny odbiór wznowiony!

Chciałem również opublikować aktualizację, ale zapomniałem. Zainstalowałem nową kamerę cofania i zakłócenia, które miałem z niektórymi stacjami radiowymi, zniknęły. Spodziewałem się, że problemem będzie przewód, wciąż zastanawiam się, jak sama kamera była problemem (prawdopodobnie pytanie dla niektórych inżynierów elektroników).

Chciałem również opublikować aktualizację, ale zapomniałem. Zainstalowałem nową kamerę cofania i zakłócenia, które miałem z niektórymi stacjami radiowymi, zniknęły. Założyłbym, że problemem był przewód, wciąż zastanawiam się, jak sama kamera była problemem (prawdopodobnie pytanie dla niektórych inżynierów elektryków).
Zamierzam podziękować bogom zakłóceń i nie zagłębiać się bardziej :)

W razie gdyby ktoś był zainteresowany, oto jak wygląda nowa tylna kamera, która została wysłana.
View attachment 23811
Jestem tylko ciekaw, dlaczego nie zamontowałeś jej na środku?

Otrzymałem również tylną kamerę, ale ponieważ kabel był krótszy niż oryginalny, muszę znaleźć czas na ponowne poprowadzenie kabla. Zapomniałem, gdzie umieściłem dodatkowy luz...

Po prostu jestem ciekaw, dlaczego nie zamontowałeś go na środku?

Otrzymałem ostatnio również tylną kamerę, ale ponieważ kabel był krótszy niż oryginalny, muszę znaleźć czas na przełożenie kabla. Zapomniałem, gdzie umieściłem dodatkowy luz....
Głównie dlatego, że nie chciałem widzieć go zwisającego w moim lusterku wstecznym i tak naprawdę nie widać go z zewnątrz samochodu. Przesunięcie i kąt tak naprawdę nie robiły dużej różnicy w porównaniu do środka IMO.

P: Czy tryb "parkingowy" FitcamX działa bez specjalnego okablowania?

P: czy "tryb parkingowy" przedniego FitcamX działa bez specjalnego okablowania?
Musisz podłączyć go do skrzynki bezpieczników lub innego stałego źródła zasilania 12 V dla trybu parkingowego. Odgałęzienie lusterka jest przełączane, wyłącza się wraz z pojazdem.

Nawiasem mówiąc, fitcam wygląda fabrycznie i ma przyzwoitą jakość wideo. NIE ma GPS do rejestrowania lokalizacji, prędkości itp.

Chciałem również opublikować aktualizację, ale zapomniałem. Zainstalowałem nową kamerę cofania i zakłócenia, które miałem z niektórymi stacjami radiowymi, zniknęły. Założyłbym, że problemem był przewód, ale wciąż zastanawiam się, jak sama kamera była problemem (prawdopodobnie pytanie dla niektórych inżynierów elektryków).
Ja też. Byli szybcy w wysyłaniu nowej.

Użytkownicy FitcamX, uważajcie - kilku użytkowników tych kamer zgłosiło, że nagrania zatrzymały się, gdy karta pamięci jest pełna. Będziesz musiał sprawdzić i usunąć filmy/sformatować kartę, aby nagrania ponownie się zapisywały. Zgłosiłem ten problem w sierpniu, październiku i ponownie zeszłej nocy do Fitcamx, za każdym razem otrzymywałem nowe oprogramowanie układowe, ale ten sam wynik. Zainstaluję najnowsze oprogramowanie układowe dzisiaj wieczorem i będę monitorować. Wsparcie było słabe. Nie daj się w sytuacji, w której potrzebujesz nagrania z kamery, ale okaże się, że wideorejestrator przestał nagrywać. Ich najnowsza odpowiedź jest załączona, nie wiedziałem, że "długoterminowo testuję" ich produkt, spodziewałem się działającego produktu, kiedy za niego zapłaciłem. Używam karty pamięci, która została dostarczona z kamerą, co może, ale nie musi być problemem, ale ich odpowiedzią jest zrzut ekranu losowego posta z Reddita i skierowanie użytkowników do zakupu nowej karty pamięci.
Właśnie doświadczyłem tego samego problemu, okazuje się, że nie zapętla się ani nie nagrywa od miesięcy! Jestem teraz w ogromnych tarapatach. Minął rok, czy jest już jakieś rozwiązanie?

Właśnie doświadczyłem tego samego problemu, okazuje się, że od miesięcy nie zapętla się ani nie nagrywa! Jestem teraz w ogromnych tarapatach. Minął rok, czy jest już jakieś rozwiązanie?
Właśnie sprawdziłem swój i mam dokładnie ten sam problem, właśnie odkryłem, że mój przestał nagrywać w lipcu, usunąłem wszystkie pliki i będę to obserwował, ale powinien się zapętlać, a nie zatrzymywać, gdy jest pełny. Może po prostu kupię nową kartę SD i jej użyję!

Właśnie sprawdziłem swój i mam dokładnie ten sam problem, właśnie odkryłem, że mój przestał nagrywać w lipcu, usunąłem wszystkie pliki i będę na to uważał, ale powinien nagrywać w pętli, a nie zatrzymywać się po zapełnieniu. Może po prostu kupię nową kartę SD i jej użyję!
Skontaktowałem się z FITCAMX i dali mi nowe oprogramowanie układowe i poprosili o sformatowanie karty SD... co właśnie zrobiłem, więc zobaczę, co się stanie, gdy się zapełni... W ramach planu B kupiłem lepszą kartę SD... Dam znać, jak mi idzie!

Skontaktowałem się z FITCAMX i dali mi nowe oprogramowanie układowe i poprosili o sformatowanie karty SD.. co teraz zrobiłem, więc zobaczę, co się stanie, gdy się zapełni.. Jako plan B kupiłem lepszą kartę SD.. Dam znać, jak mi idzie!
Kiedy rok temu dostałem swój, miałem problem, w którym nie mogłem zmienić hasła Wi-Fi kamery samochodowej, więc dali mi zaktualizowane oprogramowanie układowe - po zainstalowaniu go rok temu, moja FitcamX nagrywa i zapętla się tak, jak powinna - właśnie sprawdziłem i rzeczywiście usuwa stare filmy, aby zrobić miejsce na nowe. Wydaje się, że nowe oprogramowanie układowe powinno wystarczyć, aby to naprawić.

Discussion starter · #95 ·
Widziałem, jak ktoś cytował mój post wcześniej, kupiłem nową i szybszą kartę SD, minęło już trochę czasu, problem rozwiązany. Słabo, że Fitcamx dołączył kartę SD, która nie jest kompatybilna z ich urządzeniami.

Widziałem, jak ktoś cytował mój post wcześniej, kupiłem nową i szybszą kartę SD, minęło już trochę czasu, problem rozwiązany. Słabo, że Fitcamx dołączył kartę SD, która nie jest kompatybilna z ich urządzeniami.
Używam karty SD, która została dostarczona z moim urządzeniem - nie mam z nią żadnych problemów od czasu aktualizacji oprogramowania układowego.

Discussion starter · #97 ·
Używam karty SD, która została dostarczona z moim urządzeniem - nie mam z nią żadnych problemów od czasu aktualizacji oprogramowania.
To wspaniale, może możesz opublikować, jakiej wersji oprogramowania używasz i zdjęcie karty SD. Przestałem aktualizować oprogramowanie pod koniec 2022 roku, ponieważ nowa karta SD rozwiązała moje problemy

Skontaktowałem się z FITCAMX i dali mi nowe oprogramowanie układowe i poprosili o sformatowanie karty SD.. co zrobiłem, więc zobaczę, co się stanie, gdy się zapełni.. Jako plan B kupiłem lepszą kartę SD.. Dam znać, jak mi idzie!
Dzięki za info, tak, jeśli możesz dać nam znać, jak idzie, czy sformatowałeś kartę SD w aparacie, czy na komputerze?

To wspaniale, może możesz opublikować, jakiej wersji oprogramowania układowego używasz i zdjęcie karty SD. Przestałem aktualizować oprogramowanie układowe pod koniec 2022 roku, ponieważ nowa karta SD rozwiązała moje problemy
Wersja oprogramowania układowego: TY670_4653_20220718 (wysłana do mnie e-mailem w listopadzie 2022 r.)
Karta SD: KIOXIA EXCERIA 64 GB
Image

Image

Czy ktoś zainstalował "Parking Monitor" razem z FitcamX?
  • Czy warto? (Według FitcamX nagrywa tylko, jeśli ktoś uderzy w samochód!! Więc nie ma czegoś takiego jak tryb "sentry" w Teslach)
  • Jak łatwo/trudno jest podłączyć się do skrzynki bezpieczników? Jestem majsterkowiczem o "średnich" umiejętnościach!
  • Właściwie jedynym powodem, dla którego decyduję się na FitcamX, jest jego "czysta" instalacja, jak komponent OEM i dobrze wygląda, chociaż nie ma funkcji takich jak GPS, data i godzina na nagraniu itp. (chyba że nie przeczytałem w pełni ich funkcji)
Dzięki!

81 - 100 of 143 Posts