Polestar Forum banner
101 - 120 of 143 Posts
Zainstalowałem moją FitcamX kilka dni temu. Tylko przód. Użyłem dołączonej karty SD. Instalacja była bardzo łatwa, z wyjątkiem próby zatrzaśnięcia z powrotem plastikowych mocowań, które musiałem usunąć. Okablowanie było dziecinnie proste. Najtrudniejszą rzeczą było próba wyjęcia kabla z połączenia lustra, ponieważ ma ono wypustkę, którą trzeba podnieść przed odłączeniem. Wygląda na 100% OEM. Zdjęcia są niesamowicie wyraźne i nie ma problemów z odczytem tablic rejestracyjnych. Nie jeździłem jeszcze samochodem w nocy, więc nie mogę się wypowiedzieć na temat nagrań wieczornych. Pobralem również losowy klip i to też było łatwe. Żałuję, że nie ma więcej funkcji, takich jak GPS, ale poza tym jestem bardzo zadowolony.

Dopiero co zainstalowałem moją FitcamX kilka dni temu. Tylko z przodu. Użyłem dołączonej karty SD. Instalacja była bardzo łatwa, z wyjątkiem próby zatrzaśnięcia z powrotem plastikowych mocowań, które musiałem usunąć. Okablowanie było dziecinnie proste. Najtrudniejszą rzeczą było próbowanie usunięcia kabla z połączenia lusterka, ponieważ ma on wypustkę, którą trzeba podnieść przed odłączeniem. Wygląda w 100% jak OEM. Zdjęcia są niesamowicie wyraźne i nie ma problemów z odczytem tablic rejestracyjnych. Nie jeździłem jeszcze samochodem w nocy, więc nie mogę się wypowiedzieć na temat nagrań wieczornych. Pobralem również losowy klip i to też było łatwe. Żałuję, że nie ma więcej funkcji, takich jak GPS, ale poza tym jestem bardzo zadowolony.
Czy możesz zamieścić przykładowe zdjęcie lub film?

Dziś wyjąłem kartę SD Samsung z mojej FitcamX. Dobrze, że na niej nie polegałem. Najwyraźniej nie usuwa starszych filmów. Kiedy karta jest pełna, po prostu przestaje nagrywać.
To niedobrze. Myślałem, że w ustawieniach jest opcja "pętli"? Jeśli nadal nie nagrywa, to może kamera lub karta SD jest uszkodzona?

Powinno zapętlać się, nagrywając najnowsze nad najstarszymi. Ale trzeba to od czasu do czasu sprawdzać. Mój przestał nagrywać, a sformatowanie karty SD naprawiło to i wróciło do normy. Wydaje się, że pliki mogą ulec uszkodzeniu, a urządzenie wtedy się zawiesza i nie może nagrywać.

Powinno zapętlać się, nagrywając najnowsze nad najstarszymi. Ale trzeba to od czasu do czasu sprawdzać. Mój przestał nagrywać i sformatowanie karty SD naprawiło to i wróciło do normy. Wydaje się, że pliki mogą ulec uszkodzeniu, a urządzenie wtedy się zawiesza i nie może nagrywać.
Moje wspomnienia mogą być błędne, ale pamiętam, że czytałem, że to był błąd i został naprawiony w aktualizacji oprogramowania układowego? To było jednak jakiś czas temu.

Moje wspomnienia mogą być błędne, ale pamiętam, że czytałem, że to był błąd i został naprawiony w aktualizacji oprogramowania układowego? To było jednak jakiś czas temu.
Tak - skontaktuj się z nimi, a wyślą Ci aktualizację oprogramowania układowego, która to naprawia - myślę, że to oprogramowanie układowe, a nie karta SD, jest uszkodzone.

Tak - skontaktuj się z nimi, a wyślą Ci aktualizację oprogramowania, która to naprawia - myślę, że to oprogramowanie, a nie karta SD, jest wadliwe.
Zgadza się, w rzeczywistości kupiłem również nową kartę SD i zwrócili mi koszty po skontaktowaniu się z nimi, wszystko dobrze, odkąd to się wydarzyło około rok temu.

Aha, dobrze wiedzieć, dzięki. Właśnie sprawdziłem i mój ostatni plik był z 25 maja :( Mój jest na MC7053Z5V20210908 i skontaktowałem się z ich pomocą techniczną przez WhatsApp i e-mail i zobaczę, co powiedzą.

Zajęło to trochę frustrującej wymiany zdań, ponieważ próbowali zmusić mnie do rozwiązywania problemów i testowania karty SD, podczas gdy po prostu prosiłem o aktualizację oprogramowania układowego, ale w końcu otrzymałem nowy plik .bin oprogramowania układowego i zainstalowałem go. Teraz jest to "MC_20240412" w porównaniu do mojego dość starego 20210908.

Zasugerowałem, aby dodali to do swoich instrukcji: "Po zakończeniu aktualizacji "zapomnij" nową nazwę Wi-Fi (która będzie nową nazwą i będzie zawierać nazwę oprogramowania układowego (MCD_20240412)), a następnie połącz się ponownie z tą nową nazwą Wi-Fi, używając hasła 12345678. Następnie sformatuj kartę SD i, jeśli chcesz, zmień nazwę Wi-Fi i zresetuj hasło."

Miałem podobny problem z kartą, która się zapełniała i nie czyściła się sama. Po aktualizacji oprogramowania układowego zaczęło działać zgodnie z oczekiwaniami i tak jest już od prawie roku. Przy okazji zaktualizowałem kartę pamięci do wytrzymałej/trwalszej wersji firmy Samsung.

Trochę frustrującej wymiany zdań, ponieważ próbowali zmusić mnie do rozwiązywania problemów i testowania karty SD, podczas gdy po prostu prosiłem o aktualizację oprogramowania, ale w końcu otrzymałem nowy firmware .bin i zainstalowałem go. Teraz jest to "MC_20240412" w porównaniu do mojego dość starego 20210908.

Zasugerowałem, aby dodali to do swoich instrukcji: "Po zakończeniu aktualizacji "zapomnij" nową nazwę Wi-Fi (która będzie nową nazwą i będzie zawierać nazwę oprogramowania (MCD_20240412)), a następnie połącz się ponownie z tą nową nazwą Wi-Fi, używając hasła 12345678. Następnie sformatuj kartę SD i, jeśli chcesz, zmień nazwę Wi-Fi i zresetuj hasło."
Czy mógłbyś udostępnić pliki aktualizacji?

Z jakiegoś powodu spinacz jest u mnie wyszarzony, nawet dla zdjęć, ale przeciąganie i upuszczanie działa w przypadku zdjęć.

Niezależnie od tego, jeśli FitCam nie publikuje oprogramowania układowego na własnej stronie, nie jestem pewien, czy nadaje się ono do samodzielnego publikowania. Niezwłocznie je udostępnią, jeśli wyślesz e-mail na adres info@fitcamx.com z numerem zamówienia.

Czy można udostępnić numer oprogramowania, które posiadasz? Również się z nimi skontaktowałem i dali mi nowe oprogramowanie. Po aktualizacji zdałem sobie sprawę, że przeszedłem z sierpnia 2022 na listopad 2022... 2022 wydaje się trochę stare... delikatnie mówiąc. Zapytałem ich, czy tak jest i nie ma nowszej wersji. Jak dotąd nie otrzymałem odpowiedzi.

101 - 120 of 143 Posts