Polestar Forum banner
21 - 40 of 74 Posts
Discussion starter · #21 ·
Fajny film! Pytanie dotyczące Twojego doświadczenia na torze drag race - czy nie wymagali od Ciebie noszenia kasku? W moim lokalnym miejscu wymagają ich dla samochodów szybszych niż określony czas, w tym P2. Po prostu jestem ciekaw.

Nie mogę się doczekać aktualizacji po ulepszeniu!
Tak, nie nosiłem go podczas nocy testowych i tuningowych. Prawdopodobnie następnym razem wezmę stary kask mojego teścia z SCCA.
Nie pytali...
Myślę, że może to być 13.499, może 13.999 i szybciej. Może mniej w przypadku czystych samochodów ulicznych z oponami ulicznymi.
Ale tak, powinienem mieć jeden w każdym razie, jadąc 12 sekund
Następna podróż. prawdopodobnie tak, i zamontuję kamerę 360 gdzie indziej i zamontuję telefon do nagrywania wideo z deski rozdzielczej lub czegoś.
Mam mocowanie magnetyczne ze starej anteny CB, którego używałem do montażu 360 na dachu, ale po przeprowadzce nie mogę go znaleźć.
Death Valley drive Grapevine Ranger Station to Teakettle Junction Samsung Gear 360 (youtube.com)
Zostało to zrobione z mocowaniem magnetycznym na dachu POS Toyota Fourrunner lub cokolwiek to była wypożyczalnia.
To było w Chrysler Concord mojego taty z 1999 roku (moja mama i tata WCIĄŻ nim jeżdżą)
SAM 100 0053 (youtube.com)

Discussion starter · #22 ·
Cóż, dzisiejszy wieczór może być kolejnym "Tonight's the Night". Otrzymałem aktualizację wydajności 2 dni temu, aplikacja rozpoznała ją dzisiaj. A dzisiejszy wieczór to kolejna noc Test and Tune. WIĘC mam nadzieję przetestować to ponownie.
Spróbuję, ale to mało prawdopodobne, żeby ustawić kamerę (lub 2-3).
Próbuję też pożyczyć kask, a jeśli nie, zapytam na torze, może.

• Like
Reactions: Steeeeve
Discussion starter · #23 ·
Ciekawe, co to znaczy? Lol
Przepraszam, przegapiłem odpowiedź na to.
Nie jestem pewien, których części nie zrozumiałeś, mam nadzieję, że to komuś/komuś pomoże.
1 - Poprawiłem literówki, naładowałem samochód do 100%
2 - Keystone to lokalny tor dragowy ¼ mili w rejonie Pittsburgha
3 - Test and Tune to wszyscy ustawiają swoje samochody i wykonują biegi, ale nikt nic nie wygrywa. Technicznie rzecz biorąc, nie ścigasz się z drugim samochodem, tylko próbujesz dowiedzieć się, co ty i twój własny samochód możecie zrobić. I ćwiczyć dla osób, które regularnie się ścigają.
4 - CarStatsViewer to niesamowita aplikacja do samochodu. Musisz poprosić o dodanie do grupy testowej, a następnie zainstalować ją za pośrednictwem procesu aplikacji beta. Podobno są w trakcie uzyskiwania zgody Polestar jako oficjalnej aplikacji.

• Like
Reactions: M1STER_GR1M
Nie jestem pewien, których części Pan/Pani nie zrozumiał(a), mam nadzieję, że to komuś/komuś pomoże.
2 - Keystone to lokalny tor wyścigowy na 1/4 mili w rejonie Pittsburgha
3 - Test and Tune to sytuacja, w której wszyscy ustawiają swoje samochody i wykonują przejazdy, ale nikt nic nie wygrywa. Technicznie rzecz biorąc, nie ścigasz się z drugim samochodem, tylko próbujesz dowiedzieć się, co Ty i Twój własny samochód możecie zrobić. I ćwiczyć dla osób, które regularnie się ścigają.
4 - CarStatsViewer to niesamowita aplikacja do samochodu. Musisz poprosić o dodanie do grupy testowej, a następnie zainstalować ją za pośrednictwem procesu aplikacji beta. Podobno są w trakcie uzyskiwania zgody Polestar na zatwierdzenie jej jako oficjalnej aplikacji.
3 i 4 odpowiedziały na moje pytania, dziękuję lol.

Czy warto mieć tę aplikację? Jak się zapisać, jeśli chcę ją mieć?

Nie jestem pewien, których części Pan/Pani nie zrozumiał(a), mam nadzieję, że to komuś/komuś pomoże.
2 - Keystone to lokalny tor wyścigowy w rejonie Pittsburgha, ¼ mili
3 - Test and Tune to sytuacja, w której wszyscy ustawiają swoje samochody i wykonują przejazdy, ale nikt nic nie wygrywa. Technicznie rzecz biorąc, nie ścigasz się z drugim samochodem, tylko próbujesz dowiedzieć się, co ty i twój własny samochód możecie zrobić. I ćwiczenia dla osób, które regularnie się ścigają.
4 - CarStatsViewer to niesamowita aplikacja do samochodu. Musisz poprosić o dodanie do grupy testowej, a następnie zainstalować ją za pośrednictwem procesu aplikacji beta. Podobno są w trakcie uzyskiwania zgody Polestar na zatwierdzenie jej jako oficjalnej aplikacji.
Czy Test & Tune jest płatny?

Chciałbym kiedyś zabrać swój samochód na tor w pobliżu

Discussion starter · #26 ·
Czy kosztuje Cię zrobienie Test & Tune?

Chciałbym kiedyś zabrać swój samochód na tor w pobliżu
Tutaj za T&T płaci się 42 $, plus co najmniej kolejne 8 $ za przekąski z koncesji i 4 $ za Sheetz pop i 2 Hot Dogz po drodze. I kilka dolarów wartości elektronów, aby się tam dostać, jeździć i wrócić do domu.

A CarStatsViewer dla mnie to MUST HAVE. To jest to, co samochód powinien mieć od samego początku. Jest często określany jako CSV.
(12) Car Stats Viewer - A Better Range Assistant | Polestar Forum (polestar-forum.com)
Tam zacząłem czytać, żeby to zdobyć. Następnie musisz dołączyć do niemieckiego forum, aby poprosić o wejście do wersji beta. Zajęło to trochę czasu, ale było warto. Również, bardzo ważne, jeśli używasz wielu profili, podaj obie nazwy użytkownika Google przy pierwszym żądaniu. Będzie to musiało być zainstalowane w obu profilach, jeśli chcesz wyeksportować wszystkie dane.

42 $ tutaj za T&T, plus co najmniej kolejne 8 $ za przekąski z koncesji i 4 $ za Sheetz pop i 2 Hot Dogz w drodze. I kilka dolarów wartości elektronów, które tam docierają, działają i wracają do domu.

A CarStatsViewer jest dla mnie MUST HAVE. To jest to, co samochód powinien mieć od samego początku. Jest często określany jako CSV.
(12) Car Stats Viewer - A Better Range Assistant | Polestar Forum (polestar-forum.com)
Tam zacząłem czytać, żeby to zdobyć. Następnie musisz dołączyć do niemieckiego forum, aby poprosić o wejście do wersji beta. Zajęło to trochę czasu, ale było warto. Ponadto, co bardzo ważne, jeśli używasz wielu profili, podaj obie nazwy użytkownika Google przy pierwszym żądaniu. Będzie to musiało być zainstalowane w obu profilach, jeśli chcesz wyeksportować wszystkie dane.
Dziękuję! Przyjrzę się temu trochę później!

• Like
Reactions: Pioneer4x4
Discussion starter · #28 ·
Cóż, musiałem iść na badania krwi i przypadkiem znalazłem płaski kawałek nawierzchni, który przypadkowo znajdował się w pobliżu toru gokartowego. Zrobiłem 4 próby testów 0-60, tam i z powrotem w każdym kierunku na tym samym kawałku nawierzchni (oczywiście nie na drodze publicznej).
Pierwsze 2 były normalne (OPD Standard) Test 3 i 4 były OPD wyłączone i tryb sportowy włączony
  1. 0-60 4.4" 0-30 2.2"
  2. 0-60 4.2" 0-30 2.1"
  3. 0-60 4.2" 0-30 2.1"
  4. 0-60 4.2" 0-30 2.1"
Pierwsze wrażenie było takie, że postawiłbym 10 dolarów, że droga była w dół dla biegów 1 i 3 i w górę dla 2 i 4. Chyba nie!??
Poza tym przejechałem mniej niż milę do lekarza, a potem zjechałem z długiego wzgórza. Wyruszyłem z domu z baterią na poziomie 95% i nadal była na poziomie 95%, kiedy rozpocząłem testy. Założę się, że bateria musiała się trochę rozgrzać? Dziś rano było bardzo chłodno, tylko 46°, i nadal poniżej 60°, kiedy testowałem.
Image

• Like
Reactions: Steeeeve
Discussion starter · #29 ·
To muszę pokonać
Image

To było z mojego Dodge Challenger 392 Hemi Scat Pack Shaker z 2018 roku
Image

Mój Boże, jak ja tęsknię za tym samochodem. Na 2. biegu brzmiało to tak, jakby miał wciągać małe dzieci z pobocza, gdy patrzyłeś, jak Shaker przechyla się od 475 momentów obrotowych. Teraz mam w zasadzie tyle samo pieniędzy w tym samochodzie, a jest on jeszcze szybszy i prawie tak samo zabawny ORAZ kosztuje około 1/5 mniej w prowadzeniu.

• Like
Reactions: Vaporwave and d2r
  1. 0-60 4.4" 0-30 2.2"
  2. 0-60 4.2" 0-30 2.1"
  3. 0-60 4.2" 0-30 2.1"
  4. 0-60 4.2" 0-30 2.1"
Pierwsze wrażenie było takie, że postawiłbym 10 dolarów, że droga była w dół dla biegów 1 i 3 i w górę dla 2 i 4. Chyba nie!??
Zgodnie z moim zwyczajem, zrobiłem obliczenia. Biorąc pod uwagę, jak szybko nasze samochody osiągają 60 mil na godzinę (pokonując dystans około 55 metrów), każde 1% nachylenia zmieniłoby czas 0-60 o około 1,5%, czyli około 0,06 sekundy. Jest więc całkiem możliwe, że było jakieś nachylenie, ale nawet kilka procent nachylenia nie będzie naprawdę mierzalne w tych czasach bez lepszego sprzętu do pomiaru czasu niż aplikacja wydajności.

Mój ostatni 0-60 z timerem startu był na wjeździe na autostradę, który zaczynał się płasko, a następnie wchodził na znaczne nachylenie, aby dostać się na podwyższoną autostradę. Prawdopodobnie uderzyłem w część pod górę przy prędkości 30-40 mil na godzinę. Nadal zmierzono 4,1 sek.

Discussion starter · #32 ·
Kup Draggy. Niezwykle dokładny i kwalifikuje bieg lub nie, w oparciu o obecność nachylenia.
Nie, za dużo pieniędzy. Kiedy pojadę na pas startowy, będę wiedział, czego chciałem. Wiem też, że nie muszę się martwić, chyba że obok mnie zatrzyma się inny sportowy EV, chyba że będzie to coś ekstremalnego i AWD. Wiem, jak trudno było wystartować moim 392 Challengerem, nawet 2. bieg (8-biegowa automatyczna) po prostu siedziałby i kręcił się, produkując dym na żądanie, jeśli po prostu wcisnąłeś głośny pedał. Więc Hellcat na ulicy, chyba że jest w Durango/Jeepie lub TRX, miałby bardzo ciężko, podobnie jak prawie każdy Mustang.
Cieszę się, że dostałem Upgrade i jest tym, czym twierdzi, że jest. W pewnym sensie mam nadzieję, że nie osiągnę czegoś takiego jak 12,2, to zbliża się do 11 sekund, a gdybym mógł usunąć kilkaset funtów rzeczy, może byłoby to wykonalne. Rozważam usunięcie rzeczy z frunku i podłogi bagażnika dla zabawy dzisiaj wieczorem, ale to nie będzie porównanie jabłek do jabłek. Może przy drugim biegu, jeśli pójdę.

$42 tutaj za T&T, plus co najmniej kolejne $8 za przekąski i $4 za Sheetz pop i 2 Hot Dogz w drodze. I kilka dolarów wartości elektronów, które tam docierają, działają i wracają do domu.

A CarStatsViewer dla mnie to MUSI MIEĆ. To jest to, co samochód powinien mieć od samego początku. Jest często nazywany CSV.
Tam zacząłem czytać, żeby to zdobyć. Następnie musisz dołączyć do niemieckiego forum, aby poprosić o wejście do wersji beta. Zajęło to trochę czasu, ale było warto. Ponadto, co bardzo ważne, jeśli używasz wielu profili, podaj obie nazwy użytkownika Google przy pierwszym żądaniu. Będzie to musiało być zainstalowane w obu profilach, jeśli chcesz wyeksportować wszystkie dane.
Cóż, zapisałem się na niemieckie forum i zarejestrowałem się na tor (Tor #10). Czekam tylko na dodanie do grupy, żebym mógł uzyskać dostęp do aplikacji!

• Like
Reactions: Pioneer4x4
Och, dla każdego, kto ściga się swoim samochodem (przynajmniej w USA), wierzę, że każdy tor wymaga kasku, a także wielu innych wymogów bezpieczeństwa, które organizator imprezy może Ci zapewnić. Upewnij się, że ma odpowiednią certyfikację motoryzacyjną (nie motocyklową)? Sytuacja zmieniła się po 2022 roku. Jeśli ktoś regularnie jeździ na torze, gorąco polecam zainwestować pieniądze i kupić wysokiej jakości kask. Przepływ powietrza jest niezwykle ważny w gorące dni, gdy jesteś na torze dłużej niż jedno lub dwa okrążenia:

Dostałem link do utworu nr 10, ale nie chce się zainstalować. Mówi, że jest pełny...
Dostałem pobranie wczoraj wieczorem i jest teraz na moim P2. Upewnij się, że wysłałeś formularz Google dla utworu, do którego chcesz dołączyć (myślę, że #10 jest w tej chwili jedynym otwartym) i dołączyłem również do niemieckiego forum i skontaktowałem się bezpośrednio z właścicielem utworu, aby poinformować go, że się zapisałem. Niedługo potem dostałem e-mail z linkiem do pobrania.

• Like
Reactions: chazglenn3
  • Like
Nie byłem. Myślałem, że to to. Musiałem być na torze 9. Jestem teraz i mam zainstalowany CSV! Dziękuję!!!!
Ach, cóż, cieszę się, że działa!

• Like
21 - 40 of 74 Posts